Belföld

Legyél te is Határvadász!

Írta: itv , - Frissítve: 8th November, 2016 - 2:59pm
Legyél te is Határvadász!

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség határvadász Bevetési Osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére.A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várjuk. 

 

Legyél te is Határvadász!

Idén és jövőre is 4 százalék körül nőhet a gazdaság

Írta: itv , - Frissítve: 27th April, 2017 - 5:11pm
MTI Fotó Kovács Tamás

Idén és jövőre is 4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Piac & Profit üzleti magazin konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Kovács Árpád a lapnak elmondta: a 2017-2018-as évek a tavalyinál jobb gazdasági trendjéhez hozzájárul, hogy az uniós források “kedvező hátszelet” biztosítanak a gazdasági növekedéshez.

Lázár: Megvédtük az ország érdekét

Írta: itv , - Frissítve: 27th April, 2017 - 5:06pm
MTI Fotó Mohai Balázs

Az világos, hogy ha Orbán Viktor nem vesz részt az Európai Parlament szerdai ülésén, akkor „felmossák a padlót velünk” – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Megvédtük az ország érdekét – tette hozzá.

Megreformálnák a közétkeztetést

Írta: itv , - Frissítve: 27th April, 2017 - 5:04pm
MTI Fotó

A közétkeztetés megújítása egy olyan lehetőség, amely mindannyiunk egészségére kedvező hatással lehet - erről beszélt egy konferencián a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke.

Oravecz Márton úgy fogalmazott: a kormány kiemelt figyelmet fordít a közétkeztetésre, hiszen naponta 1,5-2 millió ember életét befolyásolja ez a szolgáltatás.

Ingyenes lesz a fiataloknak az első nyelvvizsga

Írta: itv , - Frissítve: 27th April, 2017 - 4:55pm
hirado.hu

Ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Novák Katalin az Országos Diáktanács ülése előtti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: ezzel is segíteni szeretnék a fiatalok munkaerőpiaci versenyképességét, mert sokan beszélnek ugyan idegen nyelvet, ám stagnál azok száma, akiknek erről igazolásuk is van.

3 százalékos nyugdíjemelés lehet jövőre

Írta: itv , - Frissítve: 25th April, 2017 - 2:47pm
MTI Fotó Balogh Zoltán

A kormány úgy számol, hogy jövőre három százalék lesz az infláció, így ugyanekkora mértékű nyugdíjemelés várható - nyilatkozta a Magyar Idők című napilapnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki arról is beszélt, hogy a nyugdíjasok az év végén is kaphatnak pluszjuttatást.

A lap keddi számában olvasható cikkben Varga Mihály elmondta, hogy hamarosan a parlament elé kerül az ország 2018-as költségvetéséről szóló törvénytervezet, a javaslat sok más mellett a jövő évi nyugdíjemelés nagyságát is meghatározza.

Szülészeti ultrahangvizsgálat irányelvkiadását kéri az ombudsman

Írta: itv , - Frissítve: 25th April, 2017 - 2:45pm

Jelenleg nincs a szülészeti ultrahangvizsgálat végzéséről szóló szakmai irányelv, az arra vonatkozó szakmai ajánlás követésének kötelező jellege pedig nem ismert az orvosok előtt, az ombudsman ezért az emberi erőforrások miniszterének közbenjárását kérte a szakmai irányelv mielőbbi megjelenése érdekében - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

A közlemény szerint Székely László alapjogi biztos egy panaszbeadvány alapján indított átfogó vizsgálatot a szülészeti ultrahang szűrővizsgálatok szakmai szabályozásáról.

Orbán: önbizalom nélkül nincs siker

Írta: itv , - Frissítve: 25th April, 2017 - 2:43pm
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Mohácson átadták a régió legmodernebb sertésvágó, csontozó, daraboló és húscsomagoló üzemét. A megnyitón Orbán Viktor miniszterelnök beszédében azt mondta, hogy mától a magyar embereknek Mohácsról nem csak egy elvesztett csata, hanem egy megnyert háború is eszükbe juthat.

Egy olyan háborúban állunk nyerésre, amit azért folytattunk, hogy megmaradjon a húsipar és ne tűnjenek el a kiváló magyar termékek. Ma egy újabb fontos győzelmet arattunk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemének megnyitóján.

A klímaváltozásról tartott előadást középiskolásoknak Áder János

Írta: itv , - Frissítve: 25th April, 2017 - 2:39pm
MTI Fotó Kovács Tamás

A köztársasági elnök a Trefort Gimnáziumban tartott előadást kedden.

A klímaváltozásról, annak hatásairól és az alternatív energiaforrások hasznosításáról is beszélt Áder János a Trefort Gimnáziumban tartott előadásán.

MTI Fotó Kovács Tamás

MNB: nem változott az alapkamat

Írta: itv , - Frissítve: 25th April, 2017 - 2:35pm

Nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa ülésén. A kamatfolyosó sem változott.

A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak. Londoni pénzügyi elemzők is csak később számítanak a monetáris politika szigorítására. Ennek eszközei közül egyes londoni elemzői vélemények szerint jövőre nem lehet kizárni a kamatemelést sem, bár ez nem konszenzusos előrejelzés a Cityben.

Jövőre már perelni lehet a KRESZ-táblákat

Írta: itv , - Frissítve: 25th April, 2017 - 2:29pm
hirado.hu

Eddig nem lehetett megkérdőjelezni egy közlekedési tábla jogosságát, legalábbis közigazgatási úton. Az új szabályozásnak köszönhetően, ha valakinek nem tetszik egy tábla, kifogást emelhet.

2018. január elsején hatályba lép a nemrégiben elfogadott közigazgatási perrendtartás, amelynek kapcsán a Magyar Idők készített interjút a Kúria közigazgatási kollégiumának vezetőjével.

Ha nincs megegyezés a munkaidőkeretről, visszavonják a javaslatot

Írta: itv , - Frissítve: 25th April, 2017 - 12:25pm

Ha az Országgyűlés Gazdasági bizottságának ülésén az érintettek részvételével nem születik megegyezés a munkaidőkeretről szóló törvénymódosító javaslatról, a testület visszavonja azt, és arról a versenyszféra és a kormány közötti egyeztető fórum tárgyal tovább - közölte a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón.

Orbán: 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztése kezdődik

Írta: itv , - Frissítve: 24th April, 2017 - 5:56pm
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntőjén.

Matolcsy: meg kell építeni a barátság és az együttműködés eurázsiai hídját

Írta: itv , - Frissítve: 24th April, 2017 - 5:49pm

Az MNB elnöke egy könyvbemutatón beszélt, amelyen Hszi Csin-ping Kína kormányzásáról című kötetének magyar nyelvű kiadását mutatták be az Antall József Tudásközpont, a China International Publishing Group és a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetsége szervezésében.

Új szakszervezeti javaslatok a munka törvénykönyvéhez

Írta: itv , - Frissítve: 24th April, 2017 - 8:00am

Nem várható döntés a munka törvénykönyvének módosításáról ezen a héten, mivel a kormány képviselői a jövő hétre hívták össze a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumát, ahol a szociális partnerek javaslatait is várják - tudta meg a Magyar Idők.

A lap hétfői számában azt írta korábban a munkavállalói és a munkaadói oldal is élesen bírálta a törvénytervezetet, mivel annak benyújtását nem előzte meg szélesebb körű érdekképviseleti egyeztetés.

Szakértők: A biztonsági helyzet felülír mindent

Írta: itv , - Frissítve: 24th April, 2017 - 7:55am

Georg Spöttle és Gyarmati István biztonságpolitikai szakértők szerint már nem csupán a muszlim férfiak jelenthetnek terrorveszélyt, hanem azok női családtagjai is. A hatóságot azonban nem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy hatékony működésük során törvényt sértsenek, ezért a törvényeket kell megváltoztatni - mondták az M1 Szemtől szemben című műsorában.

Végre napsütéssel indul a hét

Írta: itv , - Frissítve: 24th April, 2017 - 7:47am

A hideg hajnalt követően délnyugat felől melegebb levegő áramlik térségünk fölé, erősödik a nappali felmelegedés mértéke - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Gomolyfelhős, napos időre készülhetünk, délelőtt több, délután kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A Dunántúlon a délnyugati, másutt a nyugati, északnyugati szelet időnként erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 Celsius fok között alakul, nyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 11 Celsius fok közé hűl le a levegő.

Nagyobb hangsúlyt kaphat a külföldi hétvégi magyar iskolák támogatása

Írta: itv , - Frissítve: 22nd April, 2017 - 8:17pm

Nagyobb hangsúlyt kaphat a külföldi hétvégi magyar iskolák támogatása, miután egyre több diákot íratnak be ezekbe az intézményekbe - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton telefonon adott nyilatkozatában az MTI-nek.

Péntektől újra tavaszias idő várható

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2017 - 2:20pm

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint várhatóan péntektől visszatér a tavasz.

Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint szombaton és vasárnap napközben ismét 15 Celsius-fok körüli hőmérséklet alakulhat ki, de a leghidegebb órákban továbbra is lehetnek mínuszok, illetve többfelé előfordulhat viharos szél.

Lázár: A munkából élők költségvetése lesz a 2018-as év

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2017 - 2:19pm
MTI Fotó

Ma Magyarországon stabilitás és kiszámíthatóság van – jelentette ki Lázár János, így ha minden jól meg, június 15-re megszavazzák a jövő évi költségvetést. Az új büdzsé a munkából élő emberek költségvetése lesz – mondta a kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányzati sajtótájékoztatón.

Adója 1%-ának felajánlásával a Spider Mentőcsoport TÉRÍTÉSMENTES működését támogathatja!

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2017 - 6:56am
Spider Mentőcsoport

1% segítség is életeket menthet!

Adója 1%-ának felajánlásával a Spider Mentőcsoport TÉRÍTÉSMENTES működését támogathatja!

Megnevezés: Miskolci Speciális Felderítő- és Mentőcsoportért Közalapítvány

Adószám: 18431276-1-05

Köszönjük!

 

Tuzson: már 140 ezernél is többen kitöltötték a konzultációs kérdőívet

Írta: itv , - Frissítve: 19th April, 2017 - 9:59pm

140 ezer válasz érkezett eddig a kormány nemzeti konzultációs kérdőíveire – jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Nagyon fontos, alapvető kérdésekről beszélünk, melyek az ország sorsát hosszú távon befolyásolják. Az ország gazdasági szempontból jól teljesít, de oda kell figyelni, más területeken veszélyek leselkednek, az „ég szélén felhők gyülekeznek” – fogalmazott.

Élénkül az olasz-magyar árucsere-forgalom

Írta: itv , - Frissítve: 19th April, 2017 - 9:57pm
MTI Fotó Máthé Zoltán

Élénkül az olasz-magyar árucsere-forgalom, Olaszország akár már másfél éven belül a negyedik helyre léphet a jelenlegi ötödikről Magyarország partnereinek listáján a kétoldalú árucsere-forgalom volumenét tekintve - mondta Francesco M. Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOLK) főtitkára szerdán Budapesten, a kamara üzleti fórumán.

Alaposan bekeményített az időjárás

Írta: itv , - Frissítve: 19th April, 2017 - 9:51pm
MTI Fotó Mohai Balázs

Szerdán országszerte havazás, eső és viharos szél okoz fennakadásokat. Több ezer háztartásban nem volt áram, késnek a vonatok és a buszok. Van, ahol pótlóbuszokkal viszik az utasokat vonatok helyett, mert leszakadt a felső vezeték. Lelassult a közlekedés, a rendőrök óvatosságra intik az autósokat, főleg azokat, akik már nyári gumival közlekednek. És még nincs vége, csütörtökön jön a folytatás.

Oldalak