Belföld

Legyél te is Határvadász!

Írta: itv , - Frissítve: 8th November, 2016 - 2:59pm
Legyél te is Határvadász!

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség határvadász Bevetési Osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére.A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várjuk. 

 

Legyél te is Határvadász!

Orbán Viktor: meg kell erősíteni az európai védelmi rendszert

Írta: itv , - Frissítve: 23rd March, 2017 - 6:02pm

A NATO és az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését sürgette Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott csütörtöki budapesti megbeszélésén, az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Orbán Viktor levélben fejezte ki együttérzésé

Írta: itv , - Frissítve: 23rd March, 2017 - 5:58pm

Együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai londoni terrorcselekmény áldozatai hozzátartozóinak abban a levélben, amelyet Theresa May brit kormányfőnek küldött - közölte az MTI-vel csütörtök reggel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Kaiser: ez lesz a terrortámadások új trendje

Írta: itv , - Frissítve: 23rd March, 2017 - 5:57pm

Mivel az Egyesült Királyság a legtöbb háborújában teljes mellszélességgel kiállt az Egyesült Államok mellett, ezért Anglia kiemelt célpontja az iszlamista szervezeteknek – jelentette ki Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Lázár János: a londoni események függvényében felértékelődik a jogi határzár

Írta: itv , - Frissítve: 23rd March, 2017 - 5:50pm
MTI Fotó Soós Lajos

A határzár, a Csíki sör, a strasbourgi ítélet, béremelés, nemzeti konzultáció és népegészségügyi szűrőprogram is szóba került Lázár János sajtótájékoztatóján, a Kormányinfón.

Áder János: a klímaváltozást leginkább a víznél érzékeljük

Írta: itv , - Frissítve: 21st March, 2017 - 9:36pm
MTI Fotó Czeglédi Zsolt

A klímaváltozás mintegy 80 százalékát a víz által érzékeljük - hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök az edelényi Szent János görög-katolikus szakgimnáziumban, ahol a klímaváltozásról, a környezeti fenntarthatóság kihívásairól és annak társadalmi, gazdasági összefüggéseiről tartott előadást.

Áder János emlékeztetett arra, hogy áradások, aszályok és más természeti csapások sújtják a világot. Az államfő utalt a 2010-es edelényi árvízre is, amelynek védekezési költsége és a károk összege meghaladta az egymilliárd forintot.

Újabb értékekkel bővölt a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár

Írta: itv , - Frissítve: 21st March, 2017 - 9:33pm
MTI Fotó Komka Péter

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét; a Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült - a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be Egerben a bizottság ülése után.

Új útvonal jöhet létre a jogi határzár miatt

Írta: itv , - Frissítve: 21st March, 2017 - 9:31pm
M1

A menekültek új alternatív útvonalakat választanak, hogy minél inkább elkerüljék az ujjlenyomat vételt - mondta az MTVA tudósítója Belgrádból. A valódi menekülteket jövő héttől is beengedi Magyarország.

Jelenleg csaknem 50-en vannak a Vámosszabadi befogadótáborban. Ők arra várnak, hogy elbírálják menedékkérelmüket. Az elmúlt hónapokban volt olyan időszak, amikor a mostaninál sokkal többen voltak. A helybéliek szerint sok gondot okoztak.

Holnap tárgyalja az Országgyűlés az önkényuralmi jelképek ügyét

Írta: itv , - Frissítve: 19th March, 2017 - 11:47am
MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A Ház hétfőn kezdhet vitát arról a kormánypárti javaslatról, amely betilthatóvá tenné az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatát.

Az Országgyűlés háromnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődhet, majd az interpellációk hangozhatnak el két órában, amelyeket az azonnali kérdések és válaszok órája követhet.

Boros: Senki sem tökéletes, a Magyarországot kritizáló szervezet sem

Írta: itv , - Frissítve: 19th March, 2017 - 11:32am
M1

Az OECD józanul, de kissé hiányosan ítéli meg a magyar gazdaság helyzetét, több fontos szempontra nincs tekintettel, amikor kritizál – véli Boros Imre közgazdász. Az elemző a nemzetközi szervezet friss jelentése kapcsán azonban azt hangsúlyozta, van még tenni a magyar versenyképesség javításáért.

A nőknek 40 év munka után járó nyugdíjlehetőséget és a duális képzést is eltörölné a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD).

Hétfőtől könnyebb lesz összehasonlítani a tojásokat

Írta: itv , - Frissítve: 19th March, 2017 - 11:19am
MTI Fotó

A hétfőtől életbelépő rendeletmódosítás szerint a tojás darabárát azonos méretben kell ezentúl feltüntetni a súlyra vetített egységárral - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnapi, MTI-nek küldött közleményében.

Konferenciát szerveznek a kommunizmusban kialakuló kulturális ellenállásról

Írta: itv , - Frissítve: 19th March, 2017 - 10:55am
MTI Fotó

A "szürke zónától" az ellenzékiségig - A szocialista korszak non-konform művészete és gyűjteményei címmel kétnapos konferencia kezdődik Budapesten a Kassák Múzeumban hétfőn.

A konferencia főként a magyarországi alternatív képzőművészet, a neoavantgárd alkotások keletkezésének és fennmaradásának körülményeit járja körül, foglalkozik az Artpool, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója, a Székesfehérvári Múzeum, valamint több jelentős magángyűjtemény szocialista korszakbeli ellenkultúrában játszott szerepével.

Egyre magasabb az autók átlagéletkora a magyar utakon

Írta: itv , - Frissítve: 19th March, 2017 - 10:49am
MTI Fotó Mohai Balázs

Két év alatt 13,4-ről 13,9 évre nőtt a forgalomban lévő személyautók átlagéletkora Magyarországon, és az eladásra hirdetett autók átlagéletkora is közelít a 12 évhez - hívta fel a figyelmet Fodor László, a Használtautó.hu autós portál szakértője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Negyedszerre is a régió legjobb reptere lett a budapesti

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2017 - 3:43pm
MTI Fotó

Sorozatban negyedszer lett Kelet-Közép-Európa legjobb repülőtere a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az utasok véleménye alapján. A létesítményt üzemeltető Budapest Airport nem ül babérjain, ezután is nagy fejlesztésekbe kezd: öt év alatt 160 millió költenek szállodára, parkolóra és egy 12 ezer négyzetméteres utasmólóra.

Orbán: Nyugodtan aludhatnak a németek, megvédjük a határokat

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2017 - 3:30pm
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Magyarország megvédte a saját és Európa határait is."Szerénynek kell lenni, de ha Európa határai ma védettek, abban nekünk, magyaroknak fontos szerepünk volt" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A lengyel-magyar barátság hozhatja össze Ádert és Trumpot

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2017 - 3:25pm

Meghívták Donald Trumpot is a Három tenger csúcstalálkozóra, melyen térségünk államfői vesznek részt – mondta el a Kossuth Rádió A visegrádi országok magazinja című műsorának Marek Magierowski, a lengyel államfő szóvivője a lengyel-magyar barátság napi rendezvénysorozat kapcsán. Előzetes a vasárnapi adásból.

Fejlesztik a felsőoktatást

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2017 - 2:32pm
hirado.hu

A felsőoktatási hallgatók szakkollégiumi támogatását, tudományos műhelyeinek fejlesztését célozza az a közel 11 milliárd forintos pályázat, amelyet az oktatási államtitkár ismertetett sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. További csaknem 30 milliárd forintos keret segíti a felsőoktatási oktatási-kutatási infrastruktúra fejlesztését.

Országos razzia lesz az utakon

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2017 - 2:30pm

A biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak, tehát az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök péntektől vasárnapig, országos akcióban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség weboldalán.

A fokozott ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) szervezésében hajtják végre – olvasható a közleményben.

Orbán: Saját lábunkon állunk, nem vagyunk szolgái idegen hatalmasságoknak

Írta: itv , - Frissítve: 15th March, 2017 - 7:28pm
MTI Fotó Kovács Tamás

Saját lábunkon állunk, nem vagyunk szolgái idegen hatalmasságoknak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i ünnepi beszédében a Magyar Nemzeti Múzeum előtt. Hozzátette: Brüsszelt meg kell állítani, és a kormányzati felelősséget továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani. A végre valahára megteremtett egységet nekünk kell működtetni, és minden nap tovább- és újraépíteni – emelte ki.

Áder János: Magyarország nem engedett a '48-ból

Írta: itv , - Frissítve: 15th March, 2017 - 7:23pm
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A cél közös volt és a csoda megtörtént a XIX. század derekán. Elődeink új Magyarországot építettek, 1848 márciusában a magyarság végérvényesen a szabadság nemzetévé vált - mondta Áder János köztársasági elnök a Parlament Kupolatermében.

1848 megmutatta, hogy Magyarországnak van tehetsége a szabadsághoz – mondta Áder János köztársasági elnök ünnepi beszédében a Parlament Kupolatermében a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek átadásán.

Zászlófelvonással kezdődtek meg az állami ünnepségek

Írta: itv , - Frissítve: 15th March, 2017 - 7:20pm
MTI Fotó Illyés Tibor

Áder János köztársasági elnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, szerda reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Családok és párok hömpölygő tömege töltötte meg szerdán, a nemzeti ünnepen a budai Várat és a Hadtörténeti Múzeumot, ahol többek között népi ügyességi játékokkal, táncházzal és huszárprogramokkal várták a látogatókat.

Növekvő erdőterületek Magyarországon

Írta: itv , - Frissítve: 14th March, 2017 - 2:12pm
M1

Az erdőtörvény módosításával a fenntartható gazdálkodás mellett növekedhet az erdőterület Magyarországon, miközben javulhatnak a természeti, környezeti állapotok is - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 Ma reggel című műsorában.

A politikus kifejtette, hogy a módosítással a magán és az állami tulajdonú erdők még markánsabban elkülönülnek. Az állami erdők döntően jóléti funkciót töltenek be, nemzeti kincset jelentenek, a magán erdők pedig gazdálkodási kategóriába tartoznak.

Emelkedő pályán a hazai gépjárműgyártás

Írta: itv , - Frissítve: 14th March, 2017 - 2:08pm
MTI/Európai Tanács/Enzo Zucchi

A járműipar "magához tért", 8 százalék fölötti növekedést produkált, a készjármű kibocsátás 3,9 százalékkal bővült, az alkatrészgyártás 11 százalék felett volt - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Lepsényi kiemelte: jól teljesített a járműgyártáshoz szorosan kapcsolódó gumiipar, ami 5,9 százalékkal növekedett.

Oldalak