Aláírásgyűjtést indított Fidesz a gyed extra megvédésére-

Téma: 

Internetes és papíralapú aláírás-gyűjtési kampányt indított a Fidesz a gyed extra megvédésére - jelentette be Pelczné Gáll Ildikó, a kormánypárt EP-képviselője.

A politikus hangsúlyozta, kezdeményezésük nemcsak az anyákról, az apákról és a nagyszülőkről szól, hanem "egész egyszerűen a jövőnkről".

"Nálunk a család áll az első helyen" - hangoztatta Pelczné Gáll Ildikó. Kiemelte: a gyed extrát az újra összeálló "Gyurcsány-koalícióval" szemben tartják szükségesnek megvédeni, mivel szerintük az eltörölné a Fidesz-kabinetnek ezt az intézkedését.Az EP-képviselő azt kérte, minél többen csatlakozzanak a Fidesz kezdeményezéséhez, "tekintélyes számú" aláírás összegyűlése esetén ugyanis határozatban védhetnék meg a gyed extrát az Országgyűlésben. Kiemelte, ebben az esetben nem fordulhatna elő még egyszer az, ami 2009-ben, amikor a megszorításokkal a családoktól vettek el.Pelczné Gáll Ildikó közölte, az online aláírásgyűjtő ívet az acsaladazelso.fidesz.hu címen, míg a papíríveket a Fidesz székházában és irodáiban szignálhatják a támogatók.

Kapcsolódó cikkeink

Fidesz: a foglalkoztatást is ösztönzi a gyed extra

A párt Veszprém megyei elnöke hangsúlyozta: az intézkedésnek köszönhetően a nőknek nem kell választaniuk a gyermeknevelés és a munka között. Az MSZP szerint a gyed extrától nem születik több gyerek.

Itt a Gyed extra

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint a gyed extra segíteni fogja a következő gyermek megszületését és általa könnyebben lesznek vállalhatók a gyermeknevelés költségei.

Már igényelhető a gyed-extra és az idén kibővített családi adókedvezmény

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kiadott tájékoztató a gyed-extra igényléséhez szükséges ügyintézési információkat tartalmazza.

Pelczné-Megvédjük a gyed extrát-

Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz női tagozata, hogy megvédjék a gyed extrát – közölte Pelczné Gáll Ildikó, a tagozat elnöke vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján.

2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd