Farkasordító hideg jön

Téma: 

Többnyire napos idő lesz, havazás is előfordulhat, nagy mennyiségű hó azonban nem hull. Viharossá fokozódhatnak a széllökések és éjszaka akár -15 fok is lehet. Vasárnap éjszaka brutális hidegre számíthatunk, akár -24 fokot is mutathat a hőmérő.

 

Az Alföld délkeleti, keleti megyéiben, valamint a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős időszakok is lesznek, másutt viszont túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk.

A nyugati határ közelében és délkeleten időszakosan havazásra, hózáporra számíthatunk, de jelentős mennyiségű hó sehol sem valószínű.

Napközben is többfelé lehet viharos széllökés a Duna-Tisza-közi szélárnyékos sávot kivéve. Északkeleten néhol hófúvás is kialakulhat.

 

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Kikapcsolási moratóriumot hirdet keddtől vasárnapig az Elmű-Émász az extrém hideg idő miatt az Émász szolgáltatási területén, Borsod, Heves és Nógrád megyében - közölte a szolgáltató.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Az E.ON energiaszolgáltató január 22-ig meghosszabbítja a kikapcsolási moratóriumot a lakossági ügyfeleknél az elhúzódó, rendkívüli hideg miatt - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

EPA

Vörös kód figyelmeztetést adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtök estétől a nagy hideg miatt.

MTI Fotó: Marjai János

Melegszik az időjárás a napokban, meg általában már vagy száz éve, de mint a januári tapasztalatok mutatják, ez nem azt jelenti, hogy vége a nagy zimankóknak.

2020. május 27., szerda, Hella