Gyed extra

Téma: 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint a gyed extra segíteni fogja a következő gyermek megszületését és általa könnyebben lesznek vállalhatók a gyermeknevelés költségei.
Harrach Péter pénteken az MTI-nek nyilatkozva elmondta: azáltal, hogy ha valaki a gyes, gyed mellett munkát vállal a gyermek egyéves kora után és megkapja jövedelme mellé ezt a juttatást is, könnyebben vállalhatók lesznek a gyermeknevelés költségei.
Kitért arra, hogy a változások értelmében, ha valaki következő gyermeket vállal a gyes és gyed folyósítása alatt, akkor ezek összegét mind a két gyermek után meg fogja kapni. Ez segíteni fogja, hogy a szülők bátran vállalják a következő gyermeket is - mutatott rá a kereszténydemokrata politikus.
Kiemelte, hogy a diplomás gyed a felsőfokú képzésben részt vevő fiatalok számára is lehetőséget teremt a gyermekvállalásra.
A család és a munka összeegyeztethetőségét több intézkedéssel is igyekezett a kormány segíteni; a munka törvénykönyvének módosításával lehetővé vált a három év alatti gyermeket nevelőknél a részmunkaidős foglalkoztatása - jelezte Harrach Péter.
A KDNP frakcióvezetője kiemelte, hogy a kisebbik kormánypárt régi programpontja volt a családi adózás bevezetése. Ennek részeként a három vagy több gyermeket nevelő családok 99 ezer forintos adókedvezményt kapnak havonta. Három év alatt 550 milliárd forint maradt a családoknál - mondta.
Felidézte a családi adókedvezmény járulékokra való kiterjesztését, a devizahiteles családok megsegítését szolgáló intézkedéseket, a gyes hároméves időtartamának visszaállítását - amely 168 ezer szülőt érintett -, a gyed összegének megemelését, a bölcsődei férőhelyek számának emelését, a családi napközik számának növelését.
A KDNP a családok pártja, és a családot, mint a társadalom legkisebb közösségét meghatározónak tartja - összegzett.

mti

Kapcsolódó cikkeink

Már igényelhető a gyed-extra és az idén kibővített családi adókedvezmény

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kiadott tájékoztató a gyed-extra igényléséhez szükséges ügyintézési információkat tartalmazza.

Aláírásgyűjtést indított Fidesz a gyed extra megvédésére-

Internetes és papíralapú aláírás-gyűjtési kampányt indított a Fidesz a gyed extra megvédésére - jelentette be Pelczné Gáll Ildikó, a kormánypárt EP-képviselője.

Fidesz: a foglalkoztatást is ösztönzi a gyed extra

A párt Veszprém megyei elnöke hangsúlyozta: az intézkedésnek köszönhetően a nőknek nem kell választaniuk a gyermeknevelés és a munka között. Az MSZP szerint a gyed extrától nem születik több gyerek.

Pelczné-Megvédjük a gyed extrát-

Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz női tagozata, hogy megvédjék a gyed extrát – közölte Pelczné Gáll Ildikó, a tagozat elnöke vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján.

2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd