Komoly károkat okozott az időjárás az erdőkben

Téma: 

 Az elmúlt napok szélsőséges időjárása komoly károkat okozott az erdőkben; Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.

 

A közlemény szerint az államtitkár bejárta a jégkár sújtotta területeket az állami erdőgazdaság munkatársaival.

A parkerdő és az állami erdőgazdaságok folyamatos jelentést tesznek a minisztériumnak. Az erdészek együtt dolgoznak a katasztrófavédelemmel az utak felszabadításán.

 Marjai János

A károk felmérése még folyik, az időjárási viszonyoktól függően a hét végére vagy jövő hétre várható a kárbecslés lezárása - közölte az FM.

A minisztérium és az erdőgazdaságok kérik, hogy a következő napokban senki ne tervezzen erdei kirándulást, és mindenképpen tájékozódjanak a közlekedési viszonyokról, mielőtt elindulnak.

- MTI -

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Megoldhatónak, a középszintű tételsor első részét kifejezetten könnyűnek találták a kedden matematikából érettségiző diákok - derült ki az MTI által megkérdezett középiskolai tanárok nyilatkozataiból.

Háromszázmilliós kárt okozott a szél Észak-Magyarországon

Háromszázmillió forintot meghaladó kár keletkezett az észak-magyarországi erdőkben a május 15-i viharban - közölte az Északerdő Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel pénteken, miután összegezték a károkat.

Internet

Az adventi időszak kezdete óta tizennégy, az utóbbi másfél napban négy esetben okozott tüzet adventi koszorú - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Megyeszerte károkat okozott az átvonuló vihar

Az erős széllel kísért heves zivatar tegnap délután érte el megyénket és okozott károkat elsősorban Emőd, Mezőkövesd és Edelény környékén.

2021. június 24., csütörtök, Iván