Mégis van ellenanyag a szív-és érrendszeri betegségekre?

Téma: 

Magyarországon minden második ember szív- és érrendszeri betegség miatt hal meg. Az Irány Televízió stúdió vendége volt Dr. Horváth István orvos, biológus; aki azt vallja, hogy gyógyítható az érelmeszesedés. Kutatócsoportjával egy olyan vakcinát állított elő, amely megelőzheti, sőt visszafordíthatja az érelmeszesedést és az azzal járó betegségek kockázatát.

A érelmeszesedésért a koleszterint, illetve az érfalakra lerakódott zsírokat hibáztatják.

"A keringési betegségek több, mint 90%-ban az érszűkületre, érelmeszesedésre vezethetők vissza" - kezdte a beszélgetést Dr. Horváth István.

Régóta tudjuk azt, hogy ebben a koleszterinnek nagyon fontos szerepe van. Néhány évtizeddel ezelőtt még azt hittük, hogy a táplálékkal felvett koleszterin a hibás. Már 1980-ban kiderült, hogy ennek nincsen szerepe. Szintén 1980-ban volt egy másik elmélet: egy chlamydia nevű mikroba fertőzi meg az érfalakat és ezért alakulnak ki a zsírdaganatok az érfalon, ennek hatására szűkül be a vérnek az útja. Ez az elmélet is megbukott 2000-ben. Ma viszont azt hirdetik hivatalosan, hogy a magas koleszterin szint az érelmeszesedés okozója. A magas koleszterin szint ugyan vele jár, de nem ez az oka. Annál is inkább, mert vannak olyanok, akiknél magasabb a koleszterin szint és nincs érelmeszesedés, valakinél alacsony a koleszterin szint és van érelmeszesedés - folytatta az orvos, biológus.

"Az érelmeszesedést az a koleszterin okozza, amelyet saját szervezetünk állít elő, de csak abban az esetben, ha ezt a koleszterint nem tudjuk felhasználni. A szervezetünk csak annyi koleszterint termel, amennyire szükség van. A termelés során bekerül a vérbe, majd a vér elviszi a megrendelő sejtekhez. De a koleszterin vízben nem oldódik - egy molekula sem -, tehát a vérünkbe nincs koleszterin, mert a vérünknek az alapanyaga, a hordozója a víz, ebben egyetlen molekula nincsen oldva. Azért marad ott a koleszterin, mert emészthetetlen. Az egész élővilágban nincs olyan enzim, amely a koleszterint bontani tudná a sejtfalas baktériumtól egészen az emberig. A vérünkben a koleszterint különböző lipoproteinek - LDL és HDL - szállítják, ezeket úgy szokták emlegetni, hogy jó koleszterin (HDL) és rossz koleszterin (LDL) " - mondta el Dr. Horváth István.

"Az érelmeszesedés annak következtében jön létre, ha sok felhasználhatatlan LDL van a szervezetben, ilyenkor a sejt ki akar bújni a sejtfalon kívül, de már nem tud átmenni az artéria falán, az artéria falában hal el. Ott marad az emészthetetlen anyag. A simaizomsejt elnyeli ezt a koleszterint. Egyre több koleszterint tartalmazó simaizomsejt lesz és ezek az ér keresztmetszetében egy befelé növekvő daganatot hoz létre. Ezeket hívjuk aterómának, plakknak - az ereket elzáró daganatnak. Ebből alakul ki az érszűkület. A beszűkült érnél nyomásnövekedés alakul ki és ez az egyik jele lehet annak, hogy valakinek a vérnyomása megemelkedik" - szögezte le az orvos, biológus.

Tehát az érelmeszesedést az váltja ki, hogy kevés az LDL részecskéket borító koleszterin betakarásához szükséges antikoleszterin, antitest nevű fehérje. Ha a fehérjének a termelését meg tudjuk növelni vagy vissza tudjuk állítani oda, ahol fiatal korban volt, akkor meg tudjuk előzni ennek az érelmeszesedésnek a kialakulását. A kulcs, a titok; hogy ennek az antikoleszterinnek a termelését hogyan tudjuk fokozni - magyarázta a gyógyítás kezdeti fázisának lehetőségét vendégünk.

"Ehhez olyan anyagot kell előállítani, ami képes erre. Nekünk van ilyen anyagunk, Magyarországon eddig egyedülállóan tudunk ilyen anyagot előállítani. Nem vagyunk egyedül: hiszen kísérleti állatokon más országokban - elsősorban az Egyesült Államokban állítottak elő egy olyan vakcinát, amellyel tengeri malacban, nyúlban, patkányban, egérben elő tudták idézni ennek az antitestnek a növekedését. Azonban amikor az amerikaiak disznóval kísérleteztek: beléjük oltották a vakcinát, elpusztultak. Az Egyesült Államokban azt mondták, hogy nem lehet tovább lépni. A magyarok szintén kísérleteztek disznókkal, a magyar disznók nem pusztultak el. Más antigént készítettek az amerikaik és mást a magyarok. Ezután már csak az ember jön. Néhány napomba került, még eljutottam oda, hogy el mertem végezni az első emberi oltást ezzel a vakcinával. Az alany saját magam voltam. Jó néhány év eltelt azóta" - mesélte Dr. Horváth István.

"Azok az orvosok, akik ezt hallották és érintettek voltak valamilyen formában a keringési betegségben, szépen sorban jelentkeztek, hogy adjak nekik vakcinát, mert ők is ki akarják próbálni magukon. Először az orvosok, aztán az orvosok barátai, aztán azoknak a barátai és ma már eljutottunk oda, hogy nem százas, hanem ennél is nagyobb nagyságrendbe kipróbálták az emberek önmagukon. Engedély nincs, mindenki csak önmagát olthatja. Az első oltásokat az ezredforduló után, tíz éve végezték. Ez idő alatt Magyarországon is terjed a híre ennek a vakcinának, sőt a világ legnagyobb országaiban is. Sokan támadták ezt az eljárást, de ez azt is jelenti, hogy sokan kíváncsiak erre: vannak köztük, akik meg akarták venni - külföldi, illetve belföldi országok. Volt, aki nagy pénz ígért: valaki százmillió dollárig is elment az ígéretében. Nekem az a véleményem, hogy itthon kellene gyártani Magyarországon, hiszen ennek legalább olyan jelentősége lehet az ország egészsége és az ország anyagi lehetőségeinek a javításában, mint korábbi felfedezéseknek, amely az orvostudományt átalakította" - folytatta az orvos, biológus.

Ha vakcinát viszünk be a szervezetbe, ennek a hatására a szervezet maga termelné meg az ellenanyagot. Itt egy olyan ellenanyagnak a termeléséről van szó, amely mindenkiben ott van. Amikor lecsökken az antitestnek a termelése, akkor jelentkeznek a tünetek és ez a vakcina a meglévő antitestnek a termelését tudja fokozni. Nagyon sok kedvező hatása van, amellett, hogy a plakkoknak a visszafejlődésével a keringés jobb lesz, vagy ha valakinek olyan területen van sejtnövekedési vagy sejttermelési problémája, amit maga a koleszterin csere kiesése vagy annak a hibája okozott, kedvező változásokat válthat ki egy ilyen immunizálás. Ha helyre tudtuk állítani azt antitest termelésének mennyiségi vagy minőségi szintjét vagy elértünk egy bizonyos mennyiséget a vérben ebből az antitestből, és normálisan működik a koleszterin anyagcsere, akkor ezt nem kell mindaddig ismételni még újból valamilyen hatásra csökken. Ha lecsökken, egy év után már meg lehet ismételni.

Aki igényt tart a vakcinára, két hét alatt elő tudjuk állítani. Csak az előállítási költséget kell téríteni. Az alanynak önmagának kell beadni a vakcinát. Ez a folyamat egy hathetes beavatkozás: első héten három, második héten kettő, és még négy héten keresztül van egy-egy oltás.

Jövőbeli cél, hogy ezt a vakcinát Magyarországon is engedélyezzék, legalább olyan formában, mint a világ egyes országaiban.

Kapcsolódó cikkeink

A puffadással, gyomorfájdalommal, bélbántalmakkal, székelési panaszokkal, olykor bőrproblémákkal, fejfájással járó ételintolerancia panaszai megfelelő diétával gyógyszer nélkül orvosolhatók.

MTI Fotó Balogh Zoltán

A magyar egészségügyet önellátásra készítették fel, hiszen azt látták, hogy a járvány idején Európa nem tudott minden országot ellátni, azok magukra voltak utalva – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

MTI Fotó Balogh Zoltán

A súlyos betegeknél jók a vérplazmakezelés tapasztalatai – jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója szombaton a közmédiának nyilatkozva.

Ételintolerancia ? Vigyázz!

Válogatós, étvágytalan, hasi fájdalomra panaszkodó, ekcémás, fáradékony, figyelemhiányos gyerekek szülei keresik sokszor éveken át kétségbeesetten a megoldást a problémákra.

2021. április 13., kedd, Ida