Összefogtak a vendéglátók Észak-Magyarországon

Téma: 

Észak-Magyarország térsége ellentétben Budapesttel elsősorban a hazai vendégekre alapozhat. Megnőtt az igény a tisztaságra, a biztonságérzet megteremtésére, a teljes ellátásra, akciókra, kedvezményekre, kuponokra és a korlátozások idején is igénybevehető programokra, például túrákra, esetleg gyalogos vagy biciklis kirándulásokra.

 

Összefogásra és gyorsaságra is szükség van a régió turizmusának megmentéséhez – mondta Szádeczky Kornélia a Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület (TDM) elnöke a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

MTI Fotó Komka Péter

A hirtelen leállás, ami márciusban bekövetkezett mindenkit lebénított először, majd mindenki elkezdte rendbe szedni a dolgait: „házát, kertjét, honlapját”. Amikor május negyedikével a kormány enyhített az addigi szigorú intézkedéseken, akkor látszódott, hogy talán Pünkösdre vagy június közepére számíthatunk arra, hogy az otthonlétben megfáradtak, akik elvoltak zárva a természettől vágyakozni fognak Heves megyébe és szeretnének újra élményeket – fejtette ki az elnök.

Hozzátette, nagyobb programok, fesztiválok híján a természetközeli élmények kerülnek előtérbe, ebben Heves megye adottságai nagyon jók, hiszen sok erdei tanösvény van, amely vezető nélkül látogatható, de mégis egy irányított útvonalon haladhatnak a vendégek. Sőt az Eger erdő Zrt. által üzemeltetett három kisvasút vonal is rendelkezésre áll: kettő a Bükkben, egy pedig a Mátrában. A Bükki Nemzeti Park látogatóközpontjai már megnyitottak, a beltéri részre minimalizálták a létszámot, aki egy időben bent tartózkodhat.

Vannak olyan nagyobb összefogások is, amelyek segíthetik azt, hogy milyen kínálatból választhatunk. Az egriek már a járványhelyzet idején előrukkoltak egy olyan Egri Összefogás SOS21 csomaggal, amiben az egészségügyi dolgozókat is támogatják. Noszvajban szintén települési összefogás történt, ők egy Lélegezz fel! kampányt indítottak, így a szigorítások enyhítése után naponta jelentkeznek új videókkal, pédául arról, hogy a falu vendéglátó szolgáltatói hogyan készülnek a vendégek fogadására.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió

Kép: MTI Fotó Komka Péter

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Az Oktatási Hivatal (OH) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pótfelvételi eljárásban alapképzésre 3511, felsőoktatási szakképzésre 870, osztatlan képzésre 503, mesterképzésre pedig 561 jelentkezőt vettek fel.

Még van idő a gondolkodásra, bár a jelentkezési határidő közeleg. Március 1-jéig minden továbbtanulni szándékozónak döntenie kell, mely intézményeket választja, s milyen szakok irányában képzeli el a jövőt.

Felvételi 2013 - Károly Róbert Főiskola

Ebben az évben február 1. és március 1. közé eső időszakban lehet benyújtani a jelentkezési kérelmeket a felsőoktatási intézményekbe. Az idei felvételi eljárás során a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolára három képzési területet érintően lehet jelentkezni.

2020. július 15., szerda, Henrik,Roland