Tizennégy esetben okozott tüzet adventi koszorú

Téma: 

Az adventi időszak kezdete óta tizennégy, az utóbbi másfél napban négy esetben okozott tüzet adventi koszorú - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Hajdú Márton kiemelte: a négy hét alatt igencsak kiszáradt koszorúk most jelentenek igazi kockázatot.

Internet

Mint mondta, mostantól január közepéig, végéig tart a koszorú- és karácsonyfatüzek időszaka, de a sütés-főzés miatt a lakástüzek fele ezekben a napokban a konyhából indul.

Forrás: MTI

Kép: Internet

Kapcsolódó cikkeink

Miskolc - Idén is jár majd az adventi villamos (sok képpel)

Miskolcon az idei adventben újra elindul a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos. A város adventi villamosát idén 600 méter díszítőszalag, 100 méternyi fényfüzér- és háló és 210 méter fénycső, valamint több száz karácsonyi dísz öltözteti ünnepi pompába.

Az ünnep idején megnő a lakástüzek száma, sokan ugyanis felügyelet nélkül hagyják az égő mécseseket.

Adventi vásár Monokon

Adventi vásárt rendeztek Monokon a Művelődési ház udvarán szombat délelőtt. A rendezvényen részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke is.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődött el vasárnap délután Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtése: a 1353-as számon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet támogatni a szervezet munkáját.

2021. január 17., vasárnap, Antal,Antónia