Borsodi közélet

Folyamatosak a fakidőlések

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2017 - 6:44am

Mezőkövesden és Kazincbarcikán a helyi hivatásos tűzoltók kettő, míg Sátoraljaújhelyen egy alkalommal nyújtottak segítséget fakidőlések eltávolításánál. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt és anyagi kár sem keletkezett.

50 fő hivatásos tűzoltó, illetve 11 db tűzoltó gépjármű került bevonásra a védekezésbe.

Áramszolgáltatás kimaradásával hat település, 2242 fővel érintett (Répáshuta, Bükkszentlászló, Bükkszentkereszt, Hollóstető, Rókafarm, Ómassa). Az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan számolják fel a keletkezett hibát.

Útlezárások Borsodban

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2017 - 7:43pm

Szabó Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel közölte, lezárták a bánkúti elágazás és Mályinka közötti útszakaszt, miként az ómassai elágazás és Mályinka közötti utat, a répáshutai elágazás és a megyehatár között utat. Ugyancsak nem lehet közlekedni az útra dőlt fák miatt a megyehatár és a lillafüredi 5-ös jelzésű autóbusz végállomása között, csakúgy, mint a Bükkszentlászló és Hollóstető közötti út egy szakaszán sem.

Újra Lakás- és Autóvásár Miskolcon a jövő héten!

Írta: itv , - Frissítve: 17th April, 2017 - 8:43am

2017. április 22-én és 23-án Miskolcon, az ITC Székházban kerül megrendezésre a régió legnagyobb autókiállítással egybekötött lakásvására, ahol egy helyen találkozhatnak a lakáskeresők, lakáseladók, és a régió ingatlanokkal foglalkozó képviselői.

 

Emellett mindenki tesközelből megismerkedhet a vezető autómárkák legújabb modelljeivel.

Kapacitásbővítés és fejlesztés Borsodban

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2017 - 3:40pm
Internet

Olyan pályára kell átállnia a magyar gazdaságnak, ahol nem az olcsó munkaerő a versenyképesség alapja, hanem a hatékonyság - jelentette ki Varga Mihály a Kovács Kft. legújabb, kormánytámogatással megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor Mezőkövesden.

Aluinvent gyáravató – megkezdi az Aluinvent Zrt. a DESIGNIUM márkanevű ALUHAB termékének gyártását

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 3rd February, 2017 - 6:38pm

 

Gyárat avattak a Felsőzsolcai Ipari Parkban, az ipari innovációs díjas Aluinvent Zrt. környezetbarát alumínium hab építőipari paneleket gyártó 1000 t/éves kapacitású üzemében elindult a gyártás. Az Aluinvent célja, hogy Borsodban egy tudományos és technológia ipari park keretében, a magyar alumínium ipar innovációs kompetencia centrumaként működjön.

Új üzemet adott át Borsodban Varga Mihály

Írta: itv , - Frissítve: 3rd February, 2017 - 1:41pm

Magyarország fejlődése és gazdaságának sikere nagymértékben azoktól a vállalkozásoktól függ, amelyek képesek az innovációra és az újítások gyors ipari alkalmazására - hangsúlyozta Varga Mihály a felsőzsolcai Aluinvent Zrt. gyártócsarnokának ünnepélyes átadásán.

2017 a megyei fejlesztés éve lesz!

Írta: itv , - Frissítve: 19th January, 2017 - 3:50pm
A sajtótájékoztatóra megtelt a Szász-terem

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az elmúlt évben 17 kiírásban 77 milliárd forintot hirdettek meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amelyre 120 milliárd forint értékben pályáztak. Az idén további 15,7 milliárd forint, valamint a tavalyi keretből megmaradó összegeket hirdetik meg – jelentette be a Megyeházán tartott hagyományos évindító sajtóreggelin Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Agyhártyagyulladás gyanúja miatt vizsgálják egy kisgyermek halálát Borsodban

Írta: itv , - Frissítve: 27th December, 2016 - 4:38pm

Járványos agyhártyagyulladás gyanúja miatt vizsgálják egy 22 hónapos kisgyermek halálát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának vezetője kedden az MTI-vel.

Mikulás túra az aggteleki Baradla-barlangban

Írta: itv , - Frissítve: 11th November, 2016 - 7:23am

Különleges meglepetéssel készülnek a gyermekek számára az aggteleki Baradla-barlangban - a rövidtúra során a Mikulással is találkozhatnak a résztvevők.

A Baradla-barlang jósvafői rövidtúra szakaszán óvodás és kisiskolás csoportok illetve családok egy különleges barlangtúrán találkozhatnak a Mikulással, aki csomaggal is kedveskedik a résztvevőknek.

Merre tart a borsodi ingatlanpiac?

Írta: itv , - Frissítve: 11th October, 2016 - 5:47pm

A hazai lakáspiaccal kapcsolatban az év elejéig számtalan olyan hír jelent meg, melynek középpontjában a lakásépítések és fejlesztések alacsony szintje, valamint a csekély kereslet állt. 2016 ebből a szempontból a váltás éve, a fejlesztők egyre aktívabbak, a kereslet nagyot nőtt, ez a tendencia pedig a becslések szerint a következő időszakban sem hagy alább.

 

Közeleg a fűtési idény

Írta: itv , - Frissítve: 11th October, 2016 - 10:42am

Bár egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hűvösebb idő beköszönte és a fűtési szezon hivatalos indulása előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek nem rendeltetésszerű használata, a szabálytalan kivitelezés, illetve a rendszeres műszaki felülvizsgálat vagy ellenőrzés elmulasztása.

 

Füzér lovasa nyerte a 9. Nemzeti Vágtát

Írta: itv , - Frissítve: 19th September, 2016 - 2:13pm

Kun Ferenc, Füzér lovasa Colonia Victoria nevű lován nyerte a 9. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a fővárosi Hősök terén.

 

Kun Ferenc Csemő, Szentkirály és Tata lovasát utasította maga mögé. A szintén döntős Németh János, Baja lovasa, kétszeres bajnok az első körben leesett lováról, My Boy Mennydörgés egyedül futott be a célba.

Drága volt a tanulópénz néhány kamionosnak Tokajban

Írta: itv , - Frissítve: 8th September, 2016 - 1:53pm
Tábla jelzi az engedély nélküli áthajtás tilalmát	- © Fotó: BG

Sokba kerül, ha valaki nem rendelkezik áthajtási engedéllyel Tokajban.

Nem csökken a lendülete Tokajnak a kamionforgalom csökkentéséért folytatott csatában.

Azt szeretnénk, ha mindenki szabálykövető lenne- mondta Posta György polgármester

A klubvezetés és a tulajdonosok számára is "minősíthetetlen és elfogadhatatlan" DVTK focicsapatának utóbbi hetekbeli szereplése

Írta: itv , - Frissítve: 8th September, 2016 - 1:51pm

 Szépen bővült a Diósgyőri VTK család mind sportágazatban, mind pedig regionális szinten – mondta Szabó Tamás, az egyesület ügyvezetője kedden sajtótájékoztatón Miskolcon.

 

A sportágakat ismertetve kifejtette: a labdarúgás területén a legfontosabb az utánpótlásbázis erősítése. A DVTK ebben óriási lemaradásban volt, főként a nagy múltú akadémiákkal szemben.

Részvételi rekord Aggteleken, miskolci sikerekkel.

Írta: itv , - Frissítve: 7th September, 2016 - 1:20pm

A Nomád Sport Alapítvány és az Aggteleki Nemzeti Park szeptember 3-4-én közösen rendezte meg Aggteleken az V. Nomád Underground Trail elnevezésű terepfutóversenyt, melyen – részvételi rekordot döntve - közel 500 sportoló mérette meg magát az öt táv valamelyikén.

 

Sportközpontot avattak Kazincbarcikán

Írta: itv , - Frissítve: 2nd September, 2016 - 8:12pm
Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Ternyák Csaba egri érsek (b-j) Kazincbarcikán, a Szalézi Rend Don Bosco Sportközpontjának avatásán 2016. szeptember 2-án.	- © MTI Fotó: Vajda János

 Elkészült a Szalézi Rend Don Bosco Sportközpontja Kazincbarcikán, a mintegy kétmilliárd forintos, állami és egyházi költségből megvalósult létesítményt pénteken adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban.

 

Az avatáson Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter felolvasta Orbán Viktor levelét.

Farkaskölykök születtek Aggteleken

Írta: itv , - Frissítve: 10th August, 2016 - 8:05am
Szürke farkas. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Három hónapos farkaskölyköket vett fel az Aggteleki Nemzeti Park kameracsapdája. Az állatok itt születtek Magyarországon.

 

A hat farkaskölyök egészségesnek, jóllakottnak tűnik és felszabadultan játszik a felvételeken – mondta el az M1-en Szabó Ádám, a nemzeti park szakértője.

Hozzátette: a 3-3,5 hónapos kölykök születését eddig csak sejteni lehetett, a mostani nappali felvételek viszont egyértelműen bizonyítják, hogy a farkasok megtelepedtek Aggteleken.

Befejeződött az Innovatív, súlycsökkentett autó- és gépipari alkatrészek fejlesztéséről szóló projekt az Aluinvent Zrt-nél

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 28th July, 2016 - 7:22pm

Az Aluinvent Zrt. (Magyarország) és az Omen High Pressure Die Casting nyomásos öntöde (Izrael) súlycsökkentett alumíniumhab alapú öntvények fejlesztését tűzte ki célul.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával megvalósuló projekt célja egy újrahasznosítható, megnövelt fajlagos szilárdságú autóalkatrész és gépipari alkatrész kifejlesztése súlycsökkentett autóipari, illetve LED lámpa hűtőborda alkalmazások számára.

Viharkárok Borsodban-Villám csapott a házba, kidőlt fák és villanyoszlopok

Írta: itv , - Frissítve: 27th July, 2016 - 8:06am

 A keddi viharral és heves esőzéssel összefüggő káresetek miatt tizenkilenc alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat a megyében. Az egységeknek legtöbbször útra dőlt fákat és lehasadt ágakat kellett eltávolítani.

Bezáratta és megbírságolta a vizsolyi Attila Patikát a gyógyszerhatóság

Írta: itv , - Frissítve: 29th June, 2016 - 8:24am
illusztráció

Visszavonta a vizsolyi Attila Patika működési engedélyét és ötmillió forint bírságot szabott ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a gyógyszertárat működtető cégre, mivel az súlyosan megsértette a gyógyszerek forgalmazására vonatkozó jogszabályokat, szakmai szabályokat.

A gyógyszerhatóság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében közölte, a szankcióra azért volt szükség, mert a gyógyszerek kiadására vonatkozó jogszabályok ismételt és súlyos megsértését tapasztalták Vizsolyban a tisztigyógyszerészek.

Óvszerbe töltött olajjal dobálták meg a mályi fideszesek otthonait

Írta: itv , - Frissítve: 20th June, 2016 - 6:54pm

 Mályi Fidesz-KDNP-s helyi képviselői feljelentést tettek, mert mindannyiuk otthonát támadás érte a múlt héten.

 

Mályi négy Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjét munkájuk miatt összehangolt, a tulajdonukat, otthonukat érintő fizikai támadás érte az elmúlt héten, emiatt feljelentést tettek a rendőrségen – közölte Sömjéni Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település héttagú önkormányzatának egyik érintett képviselője hétfőn az MTI-vel.

Hamarosan elkezdődhet a Tokaji tanuszoda építése

Írta: itv , - Frissítve: 5th July, 2016 - 11:30am

Elkezdődhetnek a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében zajló tanuszoda beruházások Tokajban is. Ezt Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelentette be az alapkőletételi ünnepségen 2016. május 20-án.

Oldalak