Célunk: megvédeni a munkahelyeket

Tiszaújvárosban Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, miniszteri biztos, a Petrolkémiában, Műanyagfeldolgozásban és Szolgáltatásban Dolgozók Szakszervezet elnöke, a Váltóműszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezet elnöke, a Munkavállalók Független Szakszervezet elnöke valamint a TVK Nyrt. Üzemi Tanács elnöke ma aláírták a Tiszaújvárosi Térség Foglalkoztatási Tanács létrehozásáról szóló megállapodást.
A megállapodás aláírásával és a Foglalkoztatási Tanács létrehozásával az a cél, hogy megoldást találjon a munkahelyek megtartására, továbbiak létrehozására és megvalósuljon a jelenleg is munkával rendelkezők érdekvédelme is.

Foglalkoztatási Tanács megállapodásának aláírása: Lengyel József Munkavállalók Független szakszervezeti elnöke, dr. Mengyi Roland BAZ Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács József TVK Nyrt. Üzemi Tanács elnöke, Varga Mihály Petrolkémiában, Műanyagfeldolgozásban és Szolgáltatásban Dolgozók Szakszervezeti elnöke, Veres Ferenc Váltóműszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezet elnöke

Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: az a feladatunk, hogy olyan lehetőséget teremtsünk, amelyek által megvédjük Tiszaújváros és térsége munkahelyeit, illetve új munkahelyeket hozzunk létre. A megállapodás aláírásával egy lépést tettünk előre ennek a célnak a megvalósítása érdekében. Meggyőződésem, hogy a Foglalkoztatási Tanácshoz csatlakozó önkormányzatokkal, munkáltatókkal, érdekképviseleti szervezetekkel, a BOKIK-kal, a Miskolci Egyetemmel illetve a minisztériumokkal együtt megoldást tudunk találni arra, hogy a Tiszaújvárosi Térségben élők foglalkoztatási helyzete javuljon. E mellett rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a térségben új beruházások, munkahelyteremtő fejlesztések valósuljanak meg.

http://www.mengyiroland.com

Kapcsolódó cikkeink

12.000 négyzetméteres gyártócsarnokot avattak fel a Prec-Cast Öntödei Kft. központjában, Sátoraljaújhelyen. Az új létesítmény megépítésével nem csak új fejlesztési lehetőségek nyílnak meg a magyar öntészet egyik legfontosabb szereplője, a Prec-Cast Öntödei Kt....

MTI Fotó Bruzák Noémi

A versenyképesség-növelő támogatási program csütörtökön lezárult, a végleges adatok szerint 806 pályázat érkezett, a jelentkező vállalatok 376 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták, és ezzel mintegy 143 600 munkahelyet védenek meg.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A koronavírus-járvány várható második hulláma és a gazdasági hatások orvoslása miatt 2021 is gazdaságvédelmi év lesz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

MTI-fotó: Balázs Attila

Mind nagyobb területet foglalnak el hazánkban az erdők, és a várhatóan a tavasszal a parlament elé kerülő új erdőtörvény és a mintegy 33 milliárd forintos uniós erdőtelepítési támogatás még inkább hozzájárul a további gyarapodáshoz.

2020. október 22., csütörtök, Előd