Lezárják a tokaji parkolókat az ünnepek alatt

Az elmúlt hétvégén, a kijárási korlátozás ellenére tapasztalt „idegenforgalmi érdeklődés” miatt az ünnepi hétvégére lezárják a tokaji parkolókat.

 

Az intézkedés minden önkormányzati parkolót érint, így a Bodrog partjánál, a Fesztiválkatlannál és a Paulay Ede Színháznál sem lehet majd megállni. Posta György polgármester tájékoztatása szerint több fizető parkoló sem nyit ki, erről a terület tulajdonosaival egyeztetve döntöttek. Így az ünnepi hétvégén a Bonchidai csárda mellett Tisza parti parkolót sem lehet majd használni, de a Penny Market parkolóját is csak nagyszombaton, a szupermarket nyitvatartási idejében használhatják a vásárlók. A döntés a Finánc-dombi kilátót is érinti, a hétvégén az sem látogatható.

 

hirado.hu

 

A polgármester kiemelte, a város minden időszakban örömmel fogad turistákat, de a járványhelyzetben arra kér mindenkit, hogy ne látogassák Tokajt. Az lezárásokról szóló intézkedések nemcsak Húsvétkor, hanem az elkövetkezendő hétvégéken is érvényben marad a veszélyhelyzet elmúltáig. 

 

 

Írta: Erdős József

 

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

Tokaj
Tokaj

Április 27-én tartja a Tokaji Borlovagrend első, nagyszabású borárverését egy háromnapos, a tokaji borok körül forgó rendezvénysorozat csúcspontjaként a sárospataki várban. A Tokaji Borlovagrend alapító tagjainak 2012.

Az 1932 óta tartott Tokaji szüreti vigasságokon, a korábbi években már jól bevált programokkal készülnek, így idén is lesz szüreti felvonulás, főzőverseny, és gasztronómiai programok, borászati események, zene, és még sok más érdekesség.

MTI Fotó: Balázs Attila

Próbaszüretet tart a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet néhány tetszőlegesen kiválasztott dűlőben - írta az Észak-Magyarország kedden.Az idei szokatlanul meleg idő miatt várhatóan korábban kezdődik az úgynevezett nagyszüret a történelmi...

Kezdődik a Tokaji írótábor

Szerdán kezdődik a 40. Tokaji írótábora Rákóczi-pincében ahol a megnyitón a jelenlévők Szentmártoni János írószövetségi elnök gondolatait hallhatják, köszöntőt mond az írók tanácskozásának hagyományosan otthont adó város polgármestere is.

2020. május 31., vasárnap, Angéla,Petronella