Bedőlt a Neckermann csomagküldő

Téma: 

A Magyarországon is jól ismert csomagküldő áruház fizetésképtelenséget jelentett, miután a veszteségeit eddig finanszírozó amerikai tulajdonos közölte, hogy felhagy a pénzszórással.

Az amerikai Sun Capital bejelentette, hogy nem finanszírozza tovább a Neckermann veszteségeit, így az ismert csomagküldő cég fizetésképtelenséget jelentett – írja a Figyelő. A pénzügyi befektetőként tulajdonos amerikaiak döntése nyomán könnyen meg is szűnhet az egyik legnagyobb német csomagküldő szolgáltatás, 2400 munkahely forog veszélyben.

Az 1950-ben alapított cég 1995-ben nyitotta meg saját online áruházát, s forgalmának ma már mintegy 80 százalékát bonyolítja az interneten. A társaságot 2007-ben vásárolta meg a Sun Capital, de csak a csomagküldő szolgáltatást, mert az utazási iroda időközben kivált és a Thomas Cook idegenforgalmi csoport tagja lett.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Nyikos Péter

Megdőlt az országos melegrekord szombaton, Fertőrákoson csaknem 20 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

Kábítószert találtak a DVBBS tagjainál / Fotó: Profimedia-RedDot 59 4  Blikk-információ

A DVBBS zenekar tagjai állítják, nincs közük ahhoz, hogy két lányt ájultan találtak a Balaton Soundon adott koncertjük után az öltözőjükben.

Shutterstock

A nyáron is folyamatos az egyeztetés az egészségügyi ágazatban.

A csomagtérbe, a szigetelés helyére dugott el több tucat magyar adójegy nélküli cigarettát egy fuvarozással foglalkozó román férfi. A transportert az M3-as igrici pihenőjénél állították meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

2020. július 15., szerda, Henrik,Roland