A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Afrikában - az elérhető és tiszta ivóvízért!

Téma: 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Afrikában - az elérhető és tiszta ivóvízért!

A világ szerencsésebb részein élők számára talán felfoghatatlan, hogy vannak a Földnek olyan részei, ahol nem elérhető az emberek számára az élethez nélkülözhetetlen tiszta ivóvíz. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat éppen ezért úgy döntött, hogy részt vállal ebben a globális kérdésben, és a maga eszközeivel segítséget nyújt Afrika leginkább rászoruló lakosságának. A Szeretetszolgálatot a leginkább rászorultakkal való sorsközösség megnyilvánulásának konkrét formájának keresése vonzotta a hazánktól távoli kontinensre, amelynek eredményeképpen ma két helyszínen van jelen Afrika-szarván programjával a magyar segélyszervezet. A magyar karitatív szervezet nemzetközi szerepvállalása hosszú múltra tekint vissza, és jelentős eredményeket értek el magyar Máltaiak a humanitárius segélyek célba juttatása és a nemzetközi fejlesztés terén.

Nemzetközi szervezetekkel való informális egyeztetések, találkozók és helyi partneri együttműködések előkészítését követően 2011 őszén elkezdődhetett a munka, amelynek keretében a szeretetszolgálat az ENSZ irányelveit is figyelembe véve, a helyi szükségekre reagálva a tiszta ivóvízhez és alapvető higiénés szolgáltatásokhoz való hozzájutás segítségét tűzte ki célul. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat két helyszínen van jelen Kenyában vízügyi programjaival: az ország jelenlegi fővárosában Nairobiban, és a tengerparti Mombasában. Mindkét nagyvárosban a térség leginkább rászoruló nyomortelepein járul hozzá a lakosság emberi élethez méltóbb körülményeinek megteremtéséhez. Programjainkban az ország nehézségekkel súlyosan terhelt nyomortelepein hoztunk létre komplex higiéniai, úgynevezett szanitációs központokat. Az építményben legális és tiszta ivóvízhez, továbbá minimális higiéniai szolgáltatásokhoz juthatnak az itt élők - olvasható a segélyszervezet weboldalán, a maltai.hu-n.

Kapcsolódó cikkeink

A megyeházán Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a vendégeket

A mélyművelésű szénbányákat ugyan bezárták Borsod-Abaúj-Zemplénben, azonban a szén továbbra is ott van a föld alatt, amely hasznosítása újra téma.

MTI Fotó: Kovács Attila

A kánikulát sokan víz mellett próbálják átvészelni, nem mindegy azonban, hogy hol. A fürdőhelyek kiválasztásakor az egyik legfőbb szempont a víz tisztasága kell, hogy legyen, megelőzve a későbbi egészségügyi problémákat.

MTI Fotó

Nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelek, hanem a magyar emberek munkája jelenti a magyar gazdaság sikerének zálogát – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft.

2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd