Megvan az olimpia első aranya

Téma: 
Komoly meglepetéssel ért véget a riói olimpia első döntője, miután női légpuskában a mindössze 19 éves amerikai Virginia Thrasher diadalmaskodott.
 

Thrasher karrierje első nagy fináléjában szerepelt, ám tapasztalatlansága ellenére végig stabilan lőtt, s végül 208 kört ért el, így maga mögé utasította a 2004-ben Athénban bajnok, a riói alapversenyt olimpiai csúccsal (420,7 kör) megnyerő kínai Tu Lit, illetve a címvédő, szintén kínai Ji Sze-linget.

Reuters/Jeremy Lee

A szám egyetlen magyarja, Miskolczi Julianna a 22. helyen végzett.

Szombaton még a férfiak légpisztolyos versenyét rendezik meg az Olimpiai Sportlövő Központban magyar idő szerint 18 órától, a mezőnyben Tátrai Miklóssal.

Eredmény, női légpuska:

1. Virginia Thrasher (Egyesült Államok) 208 kör

2. Tu Li (Kína) 207

3. Ji Sze-ling (Kína) 185,4

…22. Miskolczi Julianna 414 (alapverseny)

Forrás: MTI 

Kép: Reuters/Jeremy Lee

Kapcsolódó cikkeink

Megvan a londoni olimpia első magyar érme

A legfontosabb: megvan a londoni olimpia első magyar érme, a 48 kilós Csernoviczki Éva szerezte. Napra pontosan húsz éve Kovács Antal győzelme után megvan az újabb magyar dzsúdóérem, a női szakág pedig az első érmét szerezte az olimpiák történetében.

AP
Már csak néhány óra van hátra a riói olimpia megnyitójáig, mely magyar idő szerint pénteken éjjel kezdődik. Az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti az ünnepséget, melyen kétszázhat ország több, mint tízezer sportolója vesz majd részt.
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Kötelessége reagálni a vasárnapi kvótanépszavazás eredményére a kormánynak és a parlamentnek - jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő vasárnap este az MTI-nek a kormánypártok fővárosi eredményvárójában.

MTI Fotó Ujvári Sándor

Az egynapos sebészeti ellátások aránya 2010-től 2019-ig 38,3 százalékról 80 százalékra nőtt, a kórházak így egyre több beteget tudnak fogadni – írta az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

2020. július 14., kedd, Örs,Stella