A NOB-elnök és a japán kormányfő egy évvel elhalasztaná az olimpiát

Téma: 

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egyetért abban, hogy egy évvel el kell halasztani a tokiói olimpiát.

A japán kormányfő kedden telefonon egyeztetett a NOB első számú vezetőjével és utána arról tájékoztatta a sajtót, hogy azonos állásponton voltak a nagyjából egyéves halasztás szükségességét illetően.

EPA

 

A NOB végrehajtó bizottsága még kedden, gyorsan összehívott rendkívüli ülésen – ugyancsak telefonkonferencia keretében – vitatja meg a halasztás lehetőségét.

Az olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a koronavírus terjedése, a járvány világméretűvé válása miatt az eredeti időpontban nem kerülhet rá sor.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyarország és egész Európa stratégiai érdekének tartja Orbán Viktor, hogy Közép-Európába is érkezzen azeri gáz. A miniszterelnök azután beszélt erről, hogy a Parlamentben fogadta Ilham Aliyev azeri elnököt, akivel stratégiai megállapodást írt alá.

hirado.hu

Áder János köztársasági elnök levélben hívta fel az Európai Bizottság elnökének figyelmét a Tiszán és a Szamoson át Magyarországra érkező nagy mennyiségű hulladék problémájára.

2021. január 27., szerda, Angelika