Miskolci közélet

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 20th April, 2017 - 11:24am
A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt. fenn kívánja tartani kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét és ebbe a Miskolci Egyetem releváns kutatási és szolgáltatási kapacitásait is bevonná. A Miskolci egyetemmel közösen a partnerek elkötelezettek a régió start-up ökoszisztémájának megteremtése irányában. Az együttműködési megállapodás tárgya, célja a kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formális kereteinek megteremtése.

Új vezetőedző a DVTK-nál

Írta: itv , - Frissítve: 2nd March, 2017 - 1:13pm

 A labdarúgó-NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján közölte, hogy a klub vezetősége felmentette a vezetőedzői feladatok ellátása alól Horváth Ferencet, helyét ideiglenesen Vitelki Zoltán veszi át.

 

Szerdán Horváth irányításával a diósgyőriek bejutottak a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, miután a Cegléd elleni idegenbeli 1-0-s siker után odahaza 2-0-ra nyertek a nyolcaddöntőben - ám ez sem mentette meg a bajnokságban bukdácsoló gárda trénerét.

Rendkívüli béremelések jönnek Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 9th February, 2017 - 1:46pm

Miskolc polgármestere évértékelőt tartott kedden a miskolci Művészetek Házában. Kriza Ákos az országos mértéket meghaladó, differenciált, átlagosan 20 százalékos béremelést ígért 2017-re Miskolc város minden alkalmazottjának. Ennek fedezetét a miskolci gazdaság és a város egyre javuló versenyképessége teszi lehetővé. Ennek kapcsán kérdeztük Kriza Ákost a „miskolci modellről".

 

Miskolcon is elrendelték a szmogriadót

Írta: itv , - Frissítve: 22nd January, 2017 - 12:14pm
boon.hu

Tovább romlott Miskolcon a levegő minősége, ezért vasárnap reggel Kriza Ákos polgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője.

Koczák Szilvia tájékoztatása szerint az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a riasztási küszöbértéket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a napokban a levegőminőség javulása nem várható – tette hozzá a szóvivő.

Kórházi racionalizáció: 59 milliós megtakarítás

Írta: itv , - Frissítve: 19th January, 2017 - 4:01pm
Fotó: Kozma István

 

 Sikeres pályázatainak köszönhetően fejleszthet a MISEK.
 
 
 

„A mai bejelentés újfent meggyőzheti a lakosságot, hogy a kormányzat súlyának és jelentőségének megfelelően törődik az egészségüggyel” – hangsúlyozta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházban (MISEK) tartott tájékoztatón.

 

Vasárnapig ingyenes a parkolás Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 19th January, 2017 - 3:51pm

Miskolcon nem kell fizetni a parkolásért vasárnapig - tájékoztatta a polgármesteri hivatal szerdán az MTI-t.

Koczák Szilvia, a hivatal szóvivője elmondta: a rendkívüli hómennyiség miatt Miskolcon a város kezelésében lévő parkolók takarítását nem sikerült a tervezett ütemben elvégezni, ezért – Kriza Ákos polgármester kérésére – szerdától legkésőbb vasárnapig nem kell fizetni a parkolásért.

Füstköd-riadó tájékoztatási fokozat elrendelése Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 2nd January, 2017 - 4:31pm

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Miskolcon üzemelő automatikus mérőállomásokon mért szálló por (PM10) koncentrációja az elmúlt napokban rendkívül magas volt, jelenleg is meghaladja az egészségügyi határértéket. Emiatt 2017. 01. 02-án a füstköd-riadó riasztási fokozat elrendelésére kerülhet sor.

 

"Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét, szavazzunk nemmel október 2-án!"

Írta: itv , - Frissítve: 8th September, 2016 - 1:53pm

Október 2-án történelmi népszavazást tartunk! Ne féljünk a nagy szavaktól, amikor eljön az idejük! Ez a népszavazás nem a politikai pártokról, és nem a belpolitikai küzdelmeinkről szól – emelte ki Csöbör Katalin országgyűlési képviselő hétfői, miskolci sajtótájékoztatóján.

Az „Utolsó Kör” - Augusztus 27-én jótékonysági rendezvény a Miskolci Salakmotoros Speedway Arénában

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 24th August, 2016 - 12:17pm

Az „Utolsó Kör”  címmel jótékonysági rendezvény színhelye lesz a valaha szebb napokat megélt Miskolci Salakmotoros Speedway Aréna. Szombaton augusztus 27-én délután 14 órai kezdettel a salakmotorozás két legsúlyosabb sérültje Pap Zsolt és Molnár Ariel  támogatására hívják a szervezők a sportág kedvelőit. Pap Zsolt 1985-ben Nyíregyházán Béke Barátság kupán bukott olyan szerencsétlenül hogy  lebénult, Molnár Ariel 2007-ben Debrecenben szenvedett olyan súlyos sérülést, hogy kerekesszékbe kényszerült.

Elmarad a ma estére tervezett Ákos koncert Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 16th July, 2016 - 12:28pm

A Lovagi Tornák Terén ma este 21 órára tervezett Ákos koncert a rendkívüli időjárási körülmények miatt sajnos elmarad.

 

A Lovagi Tornák Terén ma este 21 órakor kezdődő Ákos koncertet  az előrejelzett rendkívüli időjárási körülmények miatt elmarad.A koncert esőnapját augusztus 31-én szerdán 20 órára jelölték ki szintén a Lovagi Tornák Terén.

Zöld Kosár bemutató a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 14th April, 2016 - 8:49am

A Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösség, egy civilek által szervezett nonprofit termelői-fogyasztói közösség bemutatása volt a célja a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán április 6-án, szerdán megtartott bemutatónak és kóstolónak.

Terrorvédelmi anyagot fejlesztett ki az Aluinvent Zrt.

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 30th March, 2016 - 1:05pm

Világunkat egyre jobban átszövi a terrorizmus. Az erőszak sajnos életünk állandó tényezőjévé vált és ki tudja még, mi vár ránk a jövőben, hol robban ki a világban újabb válsággóc, melynek szerves részét képezi a brutalitás.

 

Miskolci cég készít műhold alkatrészeket

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 18th March, 2016 - 1:28pm

A miskolci ADMATIS Kft. újra jelentős űripari megrendelést kapott az AIRBUS Defence&Space multicégtől. A már két műholdra való leszállított alkatrészek alapján további két szettet rendelt meg a legnagyobb európai űripari cég magyar beszállítótól. A Sentinel-2 műholdcsalád első példánya már 2015-be megkezdte Föld körüli működését, a második példány a végső teszteket teljesíti, a harmad és negyed példány megépítése napjainkban kezdődik.

3800 fogyasztónál nincs fűtés az Avason

Írta: itv , - Frissítve: 19th March, 2016 - 9:27am

Egy hiba miatt csütörtökön 18 óráig szünetel a távfűtés a miskolci Avas városrészben, ez két óvodát és két iskolát is érint - közölte a Miskolci Távhőszolgáltató Kft. szolgáltatási igazgatója.

Kovács Tamás tájékoztatása szerint egy gerincvezeték hibája  okozza a problémát, amely reggel óta mintegy 3800 fogyasztót érint.Várhatóan 18 órára helyreállítják a szolgáltatást - tette hozzá.Forrás: MTI

Zöld Kosár a a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klubban

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 4th March, 2016 - 7:21pm

Újabb állomásához érkezett a Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösséget is szervező Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány norvég civil projektjének megvalósulása. Ezúttal Miskolcon, a Zöld Kosár Szenior Programjának keretében a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai számára tartottak kóstolóval egybekötött bemutatót a Zöld Kosár szervezői.

 

Véget ért a közlekedési vállalat dolgozóinak sztrájkja Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 19th February, 2016 - 4:47pm

Megállapodott az MVK Zrt. a sztrájkot kezdeményező három szakszervezettel arról, hogy a mai napon befejeződik a közlekedési sztrájk.

 

A sztrájk időszaka alatt a szakszervezetek olyan új javaslatokat fogalmaztak meg a vállalat felé, amelyek nem béremelésre irányultak, és ezeket a munkáltató elfogadta.

Elkészült a hétvégi MVK-menetrend is, így közlekedhetünk a sztrájk idején

Írta: itv , - Frissítve: 18th February, 2016 - 8:00am

Az MVK Zrt. szakszervezetei 2016. február 17-től határozatlan ideig sztrájkot hirdettek. Az MVK Zrt. jogszabályi kötelezettségének eleget téve, ezúton közzéteszi a munkabeszüntetés idején hétvégére, azaz szombatra és vasárnapra is érvényes menetrendtervezetét.

 

Előzetes tájékoztató a hétvégére is – szombatra, vasárnapra – érvényes 66%-os menetrendi kínálatról, a teljes menetrend LETÖLTHETŐ ITT >>>

Miskolci sztrájk – Szakszervezetek: akadályozza a sztrájkot a munkáltató

Írta: itv , - Frissítve: 17th February, 2016 - 6:47pm
MTI Fotó: Vajda János

 A miskolci közlekedési sztrájkot meghirdető szakszervezetek szerint a munkáltató minden eszközt felhasznál annak érdekében, hogy a szerdán üzemkezdetkor megindított sztrájkot “letörje”.

 

Szerdán sztrájkba kezdenek a miskolci közlekedési dolgozók

Írta: itv , - Frissítve: 16th February, 2016 - 9:29pm
MTI Fotó

Sztrájkolnak szerdán üzemkezdettől határozatlan ideig a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozói - jelentette be a társaság három reprezentatív szakszervezete és az általuk létrehozott sztrájkbizottság kedden. A törvényileg garantált tömegközlekedést ugyanakkor biztosítják a dolgozók.

MVK: Elkészült a tervezett menetrend a sztrájk idejére

Írta: itv , - Frissítve: 15th February, 2016 - 10:51am

 Az MVK Zrt. három szakszervezete szerdától határozatlan ideig sztrájkot hirdetett. A miskolci közlekedési társaság előzetes tájékoztatása a 2016. február 17-től érvényes 66%-os menetrendi kínálatra vonatkozóan.

 

Az MVK Zrt. közleménye:

 

NG ARENA WINTERBOWL 2016

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 29th January, 2016 - 4:15pm

A Miskolc Steelleaders Sport Egyesület, a cheerleading egyik legismertebb hazai képviselője ismét egy különleges amerikaifutball eseményt szervez Miskolcon. A 2014-es Divízió Döntő után az egyesület vezetői és szervező csapata most nem személyesen várják a nagyközönséget, hanem kizárólag a világhálón nézhető vasárnapi programra invitálnak.

Sztrájkba léphetnek a miskolci közlekedési dolgozók

Írta: itv , - Frissítve: 5th January, 2016 - 5:34pm
MTI Fotó

Leállnak a buszok és a villamosok, sztrájkolni fognak a közlekedési dolgozók Miskolcon, miután a városi fenntartó nem teljesítette korábbi béremelési ígéretét - írta keddi számában a Népszabadság.Miután az elmúlt hetekben sem jutottak közelebb az álláspontok, mindenképpen sztrájkolnak, már csak az a kérdés, mikor és milyen feltételekkel. Az elégséges szolgáltatásokról szerdán kezdik meg a tárgyalásokat a munkaadóval - mondta a lapnak Zelenka László, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezete elnöke.

Oldalak