2022 June 27 Monday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Novák Katalin: 20 százalékkal emelkedik a bölcsődei szakdolgozók bére!

Forrás: hirado.hu, MTI Kép: MTI Fotó Mohai Balázs

Ismét emelkedik a bölcsődei szakdolgozók fizetése, január 1-jétől 20 százalékkal emeljük meg a bölcsődei szakdolgozók bérét – jelentette be Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalán vasárnap.

Ez azt jelenti, hogyha ehhez hozzávesszük a minimálbérnek és a garantált bérminimumnak az emelkedését, akkor ez a béremelés a legtöbb esetben a 30 százalékot is meghaladja majd, sőt 37 százalékot is elérhet – hangsúlyozta Novák Katalin, hozzátéve, hogy ez a bérnövekedés a korábbi évek emeléshez jön még többletként.

A miniszter elmondta, hogy a bölcsődés korosztályra gondolnak akkor is, amikor fejlesztik a bölcsődei férőhelyeket. 2010 óta összesen 277 milliárd forintból támogatták a bölcsődei férőhelyeknek a létrehozását.  Hiszen az a cél, hogy minden bölcsődés korú gyermek számára, legyen bölcsődei férőhely, ahol a szülők szeretnék ezt a lehetőséget igénybe venni.

Novák Katalin felhívta arra a figyelmet, hogy több mint háromszor annyi településen működik ma bölcsőde, mint korábban, tehát folyamatosan szaporodnak Magyarországon a bölcsődék, legyen szó klasszikus, mini, családi vagy munkahelyi bölcsődékről.

Segíteni szeretnének azoknak, akik 3 év alatti kisgyermeket nevelnek, és közben dolgoznak.

Steiner Attila: Az EP által megszavazott klímaadó nincs összhangban a magyar kormányzati iránnyal.