2022 August 14 Sunday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Orbán Viktor: A klímaromboló nemzetközi vállalatokat kell adóztatni és nem a magyar családokat

Forrás: hirado.hu Kép: MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A családok helyett a klímaromboló nemzetközi vállalatokat kell megadóztatni! – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán.

Brüsszel újabb adókat vetne ki, ugyanis a klímavédelmi csomag álcája alatt akarja megadóztatni a ház- és lakástulajdonosokat, emelni akarják a rezsit – írta közösségi oldalán a miniszterelnök, aki leszögezte: „Magyarország kitart a rezsicsökkentés mellett”.

Brüsszel új adókat akar, a magyar kormány azonban továbbra is védi a rezsicsökkentést

Magyarország kormánya továbbra is védi a rezsicsökkentést. Brüsszel ugyanis a klímaváltozásra hivatkozva új adókat akar ránk kényszeríteni, ami a magyar családok rezsijét emelné meg.

A kormány beavatkozásának köszönhetően ma is a magyar lakosság fizeti a legolcsóbb gázárat és a második legolcsóbb áramárat Európában. A rezsicsökkentésnek köszönhetően pedig a magyar családok minden évben átlagosan körülbelül kétszázezer forintot spórolnak.

Brüsszel a klímaváltozásra hivatkozva, olyan új adókat akar ránk kényszeríteni, ami a magyar családok rezsijét emelné meg. A kormány szerint azonban a környezetszennyezés árát a környezetromboló nagyvállalatoknak kell megfizetniük, nem a magyar családoknak.

Újabb kistelepülési könyvtár újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Gesztelyben.