2024 July 25 Thursday

HÍREK

feature-top
HÍREK

Orbán Viktor: Európának többet kellene tennie a békéért

Forrás: MTI Kép: MTI Fotó

Európának többet kellene tennie a békéért az európai emberek véleménye szerint – erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor kifejtette: mindenfajta felmérést lehet olvasni, miután Európa úgy döntött, hogy „bevonódik” Ukrajna oldalán a háborúba. A háborúról való beszéd és felmérés is a háború részei, tehát manipuláltak vagy legalábbis nehezen tud hinni nekik – mutatott rá.

A miniszterelnök felidézte berlini, római és párizsi látogatását, amelyek a magyar uniós elnökség előkészítését célozták, majd a kijevi útját, amelyeken nemcsak politikusokkal, döntéshozókkal beszélt, hanem átlagemberekkel is.

 

Kifejtette, hogy két dolgot lát: egyrészt van egy morális nyomás, az emberek úgy érzik, Európa a békéről szólt eddig.

Ezért Európának, ha a szomszédságában kitör egy háború, aminek meg sem kellett volna történnie, akkor többet kellene tennie, hogy a háborús feszültség enyhüljön.

A másik, amit tapasztalt, hogy az emberek aggódnak a háború Európai gazdaságra gyakorolt hatása miatt – közölte a kormányfő.

A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi fogyasztóvédelmi kommunikációs kampányt indít az őszi iskolakezdés előtti pénzügyi döntések megkönnyítése érdekében.