Belföld

Orbán: Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a határt

Írta: itv , - Frissítve: 20th September, 2018 - 5:54pm
Photo: MTI  /Daily News Hungary

Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a magyar határt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Salzburgban, ahol az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozója előtt újságíróknak kifejtette: van egy javaslat az Európai Bizottság részéről, és ez azt mondja, hogy „ha baj van, akkor a nemzeti hatásköröket vegyék el a tagállamoktól, és a határvédelmet az unió menedzselje”.

 

Tízfokos lehűlés várható a hétvégén

Írta: itv , - Frissítve: 20th September, 2018 - 5:48pm

Pénteken még helyenként 30 foknál is melegebb lehet, de a szombaton érkező hidegfronttal mintegy 10 fokot visszaesnek a csúcsértékek. Szombaton többfelé eső is lesz, de pénteken és vasárnap is várható többórás napsütés.

Pénteken mindenhol többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A szél többfelé megélénkül, a Fertő térségében olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-15, a legmagasabb 27-31 fok között valószínű.

Válaszolt a kormány Brüsszelnek: Marad a Stop Soros

Írta: itv , - Frissítve: 20th September, 2018 - 11:10am
Tóth Gergő, Népszava

A kormány elkészítette válaszait az Európai Bizottság (EB) felvetéseire a törvénycsomag és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt indult kötelezettségszegési eljárásban, és Magyarország nem vonja vissza a jogszabályokat, amelyek az országot és Európát védik – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Orbán: Ragaszkodunk a határvédelem jogához

Írta: itv , - Frissítve: 20th September, 2018 - 10:35am
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait – jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

Tíz év alatt majdnem kétszázmilliárd forint jut öntözésre

Írta: itv , - Frissítve: 20th September, 2018 - 10:18am
MTI Fotó Soós Lajos

A hatékony és fenntartható vízgazdálkodás elérésének érdekében a kormány 2020–2030 között évente 17 milliárd forint állami forrást biztosít öntözési célú fejlesztésekre – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Orbán többször kijelentette: bárkivel tárgyal Európában, aki a migrációval szemben foglal állást

Írta: itv , - Frissítve: 18th September, 2018 - 12:38pm
MTI Fotó Kovács Tamás

Elsőként a miniszterelnök szólalt fel az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitányán. Sok minden szóba került, az ország gazdasági teljesítményétől a Sargentini-jelentésen át az uniós határőrizetig. Az utóbbi két téma kapott nagyobb hangsúlyt a kormányfő beszédében, elmondta, el akarják venni a határvédelem jogát Magyarországtól.

A kormány megtámadja az EP Sargentini-jelentésről szóló szavazását

Írta: itv , - Frissítve: 18th September, 2018 - 12:35pm
MTI Fotó Balogh Zoltán

A kormány az Európai Unió Bíróságán támadja meg az Európai Parlament (EP) Sargentini-jelentésről szóló szavazását – jelentette be a kabinet döntését Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn.

A tárcavezető kifejtette, az unió alapszerződése egyértelműen fogalmaz, amikor kimondja, a leadott szavazatok kétharmadára van szükség ahhoz, hogy az eljárás megnyugtató legyen, és mivel ez hiányzott, ezért tévesen állapították meg az eredményt és nincs szükség az eljárás folytatására.

Megfelelően járt el a letelepedési kötvények ügyében az AH

Írta: itv , - Frissítve: 18th September, 2018 - 12:28pm
Internet

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megfelelően járt el a letelepedési kötvények ügyében végzett átvilágításokkor – mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke a testület hétfői zárt ülése után újságíróknak.

Azbej Tristan: Az üldözött keresztényeket segítő program jellemzője a közvetlenség

Írta: itv , - Frissítve: 18th September, 2018 - 12:26pm

A 2016-ban indított, az üldözött keresztényeket támogató Hungary Helps program alappillérei a közvetlenség és az őszinteség – mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára egy a keresztényüldözésről tartott hétfői budapesti konferencián.

Az államtitkár szerint a magyar kormány megpróbálja elkerülni azt a hibát, amit sok nemzetközi segélyszervezet elkövetett: nem akar okosabb lenni a támogatottaknál, nem akarja helyettük eldönteni, hogy mire van szükségük.

A nyugat-nílusi láz elleni védekezésre figyelmeztet a Nébih

Írta: itv , - Frissítve: 18th September, 2018 - 12:20pm
MTI Fotó Sóki Tamás

A lovaknál a nyugat-nílusi láz elleni megelőző védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután Magyarországon idén 64 állattartó telepen mutatták ki a fertőzést.

Még egy hónapig igényelhető a téli rezsicsökkentés

Írta: itv , - Frissítve: 16th September, 2018 - 2:02pm
MTI Fotó Balázs Attila

Október 15-ig igényelhetik a 12 ezer forint értékű tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentést a kiépített gáz- vagy távhő hálózattal rendelkező települések önkormányzataitól azok, akik fával vagy szénnel tüzelnek a fűtési időszakban – közölte a Belügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

Nemzeti ügy lett az illegális bevándorlásra adott válasz

Írta: itv , - Frissítve: 16th September, 2018 - 1:53pm
MTI Fotó Sóki Tamás

Nemzeti üggyé vált az illegális bevándorlásra adott szakpolitikai válasz, amit a magyar kormány megfogalmazott – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 műsorán vasárnap, a határzár felállításának harmadik évfordulóján készített felmérés eredményét értékelve.

Elhurcolt magyarok százezreinek az adatai kerülhetnek Magyarországra

Írta: itv , - Frissítve: 16th September, 2018 - 1:52pm
MTI Fotó Máthé Zoltán

A második világháború időszakában fogságba esett, elhurcolt, mintegy 600 ezer magyar állampolgár Oroszországban őrzött levéltári adatainak feltárásáról állapodott meg a Magyar-Orosz Levéltári Vegyesbizottság a napokban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

Az agrártermelők együttműködését sürgette Nagy István

Írta: itv , - Frissítve: 16th September, 2018 - 1:48pm
MTI Fotó Varga György

A mezőgazdasági ágazatokat sújtó legnagyobb probléma, hogy különvált a termelés és a feldolgozás, és ezen a termelők együttműködésével lehet változtatni – mondta az agrárminiszter szombaton a Nógrád megyei Karancskesziben.

Itthon is megszabadulhatunk a műanyag zacskóktól

Írta: itv , - Frissítve: 16th September, 2018 - 1:44pm
Shutterstock

Várhatóan szeptember végén hozzák nyilvánosságra azt a jogszabálytervezetet, amelytől a forgalmazott műanyag zacskók jelentős csökkenését várja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM); a szaktárca hosszú távon a műanyag zacskók forgalmazásának teljes tiltását tervezi.

Hétfőig kell megfizetni a bevándorlási különadót

Írta: itv , - Frissítve: 15th September, 2018 - 3:57pm
MTI/EPA/Felix Weiss

A bevándorlási különadóról szóló első bevallást szeptember 17-ig kell benyújtani, és a 25 százalékos mértékű adót is eddig az időpontig kell megfizetniük a bevándorlást segítő szervezeteknek – tudatta a Pénzügyminisztérium (PM) szombaton az MTI-vel.

Októbertől szigorítanak a hitelfelvételi szabályokon

Írta: itv , - Frissítve: 15th September, 2018 - 3:55pm
Shutterstock

Két hét múlva szigorodnak az adósságfék szabályok, hatályba lép ugyanis a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelete, amely a rövidebb kamatperiódusú jelzáloghiteleknél a mostaninál alacsonyabb eladósodottságot enged meg a jövedelem mértékéhez képest

Bakondi: Brüsszel azt akarja, hogy szakítsunk a migrációs politikával

Írta: itv , - Frissítve: 15th September, 2018 - 3:52pm
AP

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Magyarországot rá akarják kényszeríteni arra, hogy szakítson eddigi migrációs politikájával, fogadja el a brüsszeli elképzeléseket, engedje be az érkezőket, bontsa le a kerítést és fogadja be a kvóták szerint idehelyezendő embereket.

A magyarok kétharmada továbbra is a kormány migrációs politikája mellett

Írta: itv , - Frissítve: 15th September, 2018 - 3:46pm
MTI Fotó Sóki Tamás

Hiába fogadta el az Európai Parlament a héten a Sargentini-jelentést, a magyar választók kétharmados többsége továbbra is támogatja a kormány migrációs politikáját – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készített közvélemény-kutatásából.

Orbán: A következő csata arról szól, ki védi meg Magyarország határait

Írta: itv , - Frissítve: 14th September, 2018 - 2:47pm
MTI Fotó Máthé Zoltán

Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Oldalak