Belföld

Ezért váltanák át a változó kamatozású hiteleket fix kölcsönökre

Írta: itv , - Frissítve: 22nd March, 2019 - 2:20pm
MTI Fotó Mohai Balázs

Háromszázharminc pontból álló programot dolgozott ki a Magyar Nemzeti Bank: a javaslatokkal tovább erősödhet a magyar gazdaság és felzárkózhat a nyugati országokhoz. A program a nemzetgazdaság tizenkét területét elemzi, a célok között szerepel a hazai vállalatok termelékenységének és versenyképességének javulása, az egészségi állapot javítása, a digitalizáció, valamint a hitelezés megreformálása is.

Diákcsoportok kérhetnek utazási támogatást Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

Írta: itv , - Frissítve: 22nd March, 2019 - 2:17pm
MTI Fotó Mohai Balázs

Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek Ferenc pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón. A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával.

Átfogó intézkedési tervek készülnek az amputációk csökkentésért

Írta: itv , - Frissítve: 22nd March, 2019 - 2:13pm
EPA

Részletes javaslatot készített az Emberi Erőforrások Minisztériuma az érintett szakmákkal közösen az alsó végtagi amputációk számának csökkentésére a Magyar Nemzet cikke szerint.

 

A lap pénteki számában arról ír, hogy a javuló tendencia ellenére Magyarországon évente még mindig öt-hatezer emberen végeznek amputációt – Európa-szerte hazánkban a legtöbbet.

Folyamatosan lehet csatlakozni az országos szemétszedési akcióhoz

Írta: itv , - Frissítve: 20th March, 2019 - 1:32pm
MTI Fotó Máthé Zoltán

Folyamatosan lehet csatlakozni a vasárnapig tartó TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű országos szemétszedési akcióhoz – hívta fel a figyelmet Makai Martina, a zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár az M1-en kedden.

Naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát gyűjthetünk

Írta: itv , - Frissítve: 20th March, 2019 - 1:27pm
MTI Fotó Varga György

Saját fogyasztásra naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni azokban az állami erdőkben, amelyek nem minősülnek természetvédelmi területnek, a kereskedelmi célú gyűjtéshez pedig minden esetben engedély szükséges – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden, a honlapján.

Adóbevallási időszakban is fenyeget minket az adathalászat veszélye

Írta: itv , - Frissítve: 20th March, 2019 - 8:56am
MTI Fotó Balázs Attila

A közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva egyre több adathalász próbál megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. A szervezetekhez naponta több bejelentés is érkezik csalókról, szakemberek szerint azonban egyszerűen védekezhetünk.

Áder János: Ki gondolkodik, kérdez, alkot, az népét, nemzetét szolgálja

Írta: itv , - Frissítve: 15th March, 2019 - 8:23pm
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Aki gondolkodik, kérdez, alkot, az műveivel, munkájával népét, nemzetét szolgálja – jelentette ki Áder János köztársasági elnök a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából elmondott beszédében pénteken az Országházban, mielőtt átadta a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Érdemrendeket.

Morawiecki: Lengyelország és Magyarország újra együtt harcol a jövőjéért

Írta: itv , - Frissítve: 15th March, 2019 - 8:18pm
MTI Fotó Máthé Zoltán

Lengyelország és Magyarország újra együtt harcol a jövőjéért, és ahogy 1848-'49-ben most is az igazság, a szolidaritás és az egyenjogúság oldalán áll – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken a Múzeumkertben, a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából rendezett állami rendezvényen.

A lengyel kormányfő beszédében emlékeztetett: a két nemzet barátsága immár több mint ezer éve tart, a múltban több alkalommal is úgy küzdöttek közösen a szabadságért, ahogy most a jövéért szeretnének.

Dömötör: Ez a nap a magyar hazaszeretet napja

Írta: itv , - Frissítve: 15th March, 2019 - 8:09pm
MTI Fotó Bruzák Noémi

Március 15-e csodája abban áll, hogy ilyenkor a nemzet emlékezete, minden történelmi áldozatunk és a szabadságért folytatott küzdelmünk egyetlen egy napban sűrűsödik össze; ez a nap a magyar hazaszeretet napja – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Nagykanizsán.

Benkő Tibor: Erős magyar hadseregre van szüksége a NATO-nak

Írta: itv , - Frissítve: 9th March, 2019 - 5:30pm
MTI Fotó Bodnár Boglárka

Magyarországnak olyan erős hadseregre van szüksége, amelyet a NATO bárhol a világon alkalmazni tud a szövetséges országok békéje és biztonsága érdekében – mondta a honvédelmi miniszter szombaton, a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely tizedik évadának megnyitó ünnepségén.

Orbán Viktor: Megtámadtak minket a bevándorláspárti politikusok

Írta: itv , - Frissítve: 8th March, 2019 - 2:54pm
MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban (EPP), arra törekednek, hogy az egész néppártot átalakítsák egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté, a magyarok pedig ezt meg akarják akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Megerősíti a kedvező gazdasági kilátásokat a kiegyensúlyozott növekedés

Írta: itv , - Frissítve: 8th March, 2019 - 2:49pm
MTI Fotó Komka Péter

Egy év alatt tizenhét százalékkal nőttek a beruházások Magyarországon, de már a 2018-as év is egy jó lendületű esztendőt követett. Az idei várakozások is kedvezők. Tavaly majdnem 8,5 ezer milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg, az eredmények a pénzügyminiszter szerint a kormányzat befektetőbarát intézkedéseinek tudható be.

Varga Mihály úgy kommentálta az adatokat, hogy a beruházások növekedését elsősorban az otthonteremtési program, a 9 százalékra csökkentett társasági adó és az uniós források hatékony felhasználása támogatta.

Július 1-jén lép hatályba a családvédelmi akcióterv négy pontja

Írta: itv , - Frissítve: 8th March, 2019 - 2:39pm
MTI Fotó Soós Lajos

A hétpontos családvédelmi akcióterv négy pontja: a babaváró támogatás, a csok kiterjesztése, a hitelelengedésre vonatkozó szabályozás, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása lép hatályba július 1-jén – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tíz százalék felett nőnek a keresetek a versenyszférában

Írta: itv , - Frissítve: 5th March, 2019 - 1:51pm
MTI Fotó

Várhatóan az idén is átlagosan 10 százalék feletti mértékben nőnek a fizetések a versenyszférában, de a legrosszabb esetben is 8-9 százalékos lehet a további felzárkózás 2018-hoz képest – nyilatkoztak a Magyar Nemzetnek munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek.

Szijjártó: Az exportteljesítmény a magyar emberek munkáját dicséri

Írta: itv , - Frissítve: 5th March, 2019 - 1:49pm
MTI Fotó Bruzák Noémi

A magyar emberek munkáját dicséri, hogy Magyarország alig tízmilliós országként 105 milliárd eurónyi exportot állított elő – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn publikált külkereskedelmi adataira az M1 műsorában.

Elhunyt Koós János

Írta: itv , - Frissítve: 3rd March, 2019 - 12:53pm
MTVA/Zih Zsolt

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész.

„A család most arra kéri az elektronikus és a nyomtatott sajtó munkatársait, hogy a halálesettel kapcsolatos híreikben tartsák tiszteletben Koós János emlékét és a hozzátartozók gyászát” – olvasható a közleményben, amelyet lányának, Koós Rékának a menedzsere, Csábi Zsolt juttatott el az MTI-hez a család kérésére. A temetés részleteiről később adnak tájékoztatást.

Oldalak