Belföld

Október 15-e után szabálysértés az életvitelszerű utcán tartózkodás

Írta: itv , - Frissítve: 20th July, 2018 - 4:09pm
MTI Fotó

Szabálysértést követ el az, aki életvitelszerűen tartózkodik közterületen – az Országgyűlés pénteken 132 igen szavazattal, 54 nem ellenében igazította ilyen tartalommal az alaptörvényhez a szabálysértési törvényt.

Közép-Európában biztonságosabb zsidónak lenni, mint bárhol máshol a kontinensen

Írta: itv , - Frissítve: 20th July, 2018 - 4:01pm

Megfordult a világ, ma Közép-Európában zsidóként élni könnyebb és biztonságosabb, mint bárhol máshol Európán – idézte Orbán Viktort Kovács Zoltán kormányszóvivő a Ma Este adásában.

A biztonság, a terrorizmus elleni harc, a határvédelem és a modern kori antiszemitizmus kérdését is azonosan látja az izraeli és a magyar miniszterelnök. Ezt mondta Orbán Viktor Jeruzsálemben, ahol Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel tárgyalt csütörtökön.

A kormány folytatja az oktatási reformokat

Írta: itv , - Frissítve: 20th July, 2018 - 3:59pm
MTI Fotó

„Csökkentjük a tanulók, a pedagógusok terheit, megvalósul az intézmények nagyobb szabadsága, és szeretném, ha részesei lennének annak a párbeszédnek, amellyel jobb, versenyképesebb oktatást tudunk biztosítani” – mondta a Magyar Időknek adott interjúban Bódis József oktatási államtitkár, aki arra is kitért, hogy a kormány ebben a ciklusban is folytatja a megkezdett reformokat az oktatás átalakítása terén.

Indul a Modern falvak program

Írta: itv , - Frissítve: 19th July, 2018 - 12:43pm
Illusztráció. MTI Fotó

A Modern városok program 200-nál több, már elindult projektjének háromnegyede tervezési, illetve kivitelezési szakaszban van, és jövőre indulhat a legkisebb települések népességmegtartó képességét fejlesztő Modern falvak program – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 csatorna műsorában.

Kötelezettségszegési eljárás indulhat a Stop Soros ügyében

Írta: itv , - Frissítve: 18th July, 2018 - 2:43pm
hirado.hu

Valószínűleg kötelezettségszegési eljárást indít a Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen csütörtökön az Európai Bizottság – jelezték szerdán brüsszeli források.

Uniós tisztségviselők arról számoltak be, hogy a bizottság úgynevezett hivatalos felszólító levelet küld a magyar kormánynak, és ezzel megindul az eljárás a júniusban elfogadott jogszabály és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás ügyében, amelyet több szempontból is aggályosnak találtak a testület szakértői.

Kedvező a költségvetés a kisvállalkozások számára

Írta: itv , - Frissítve: 18th July, 2018 - 2:34pm

Támogatja a kis- és középvállalkozói réteg versenyképességének és jövedelemtermelő képességének erősödését a 2019-es költségvetés – mondta a Magyar Iparszövetség elnöke az M1 csatorna műsorában.

Vadász György üdvözölte, hogy a kis és közepes vállalkozások megerősítése érdekében csökkennek az adminisztrációs és bürokratikus terhek, a számukra fenntartott uniós források pedig bővülnek. Kiemelte ugyanakkor, hogy a bankoknak rugalmasabban kellene segíteniük a kisebb cégek beruházásait.

Fogadási rekordokat hozott a vb-láz

Írta: itv , - Frissítve: 18th July, 2018 - 2:33pm
EPA

Fogadási rekordokat hozott a labdarúgó világbajnokság Magyarországon, önmagában a francia-horvát döntő 1,5 milliárd forintos nyereményt hozott a játékosoknak – olvasható a Világgazdaság szerdai számában.

A lap a Szerencsejáték Zrt.-től kapott tájékoztatásra hivatkozva arról ír, hogy a június 14. és július 15. között rendezett oroszországi világbajnokság idején a hagyományos Tippmixen és az internetes Tippmixen együttesen több mint 84 millió egységnyi fogadás érkezett.

Rákóczi Szövetség: Meglesz az egymillió hitelesített aláírás

Írta: itv , - Frissítve: 18th July, 2018 - 2:32pm
MTI Fotó

Néhány országban még nem zárult le a hitelesítési eljárás, de így is már csak 10-13 ezer aláírás hiányzik, ahhoz, hogy több mint egymillióan támogassák a Minority Safe Pack elnevezésű európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezést – mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke az M1 csatornán.

Megérkezett a parlagfűszezon

Írta: itv , - Frissítve: 18th July, 2018 - 2:30pm
MTI Fotó Rosta Tibor

Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet kedden a Facebook-oldalán. Azt ajánlják, hogy a parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat.

Kiemelték továbbá, hogy a következő napokban a csalánfélék virágpora jellemzően magas koncentrációban lehet jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma pedig sokfelé elérheti a magas, illetve a nagyon magas szintet.

Indul a roham az albérletekért

Írta: itv , - Frissítve: 17th July, 2018 - 1:24pm
Shutterstock

Július 25-én, a felvételi ponthatárok kihirdetésével elindul az egyetemisták és főiskolások rohama az albérletekért. A fővárosban egy egyszobás lakás havi bérleti díja átlagosan 96 ezer forint körül indul, míg a vidéki nagyvárosokban átlagosan 73 ezer forint. Budapesten az elmúlt tíz évben több kerületben megduplázódtak az árak – derül ki az Otthon Centrum friss albérleti körképéből.

Augusztusban vihetjük vissza a szennyezett gyógyszereket

Írta: itv , - Frissítve: 17th July, 2018 - 1:21pm
Shutterstock

Augusztusban visszavihetők a patikákba a szennyezett valsartan hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek, amelyeket július 4-én vontak ki a forgalomból – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hétfőn az MTI-vel.

Ha minden összejön, 70 százalék alá eshet az államadósság

Írta: itv , - Frissítve: 17th July, 2018 - 1:19pm
MTI Fotó

A bővülés és a biztonság büdzséje lesz a 2019-es, és hangsúlyos szerepet kapott az oktatás és az egészségügy a tervezetben, amiről Regős Gábor, a Századvég vezető közgazdásza az M1-en kijelentette, ambiciózus a 4,1 százalékos növekedés.

Szigorúbb szabályok a kampánytámogatások visszafizetésére

Írta: itv , - Frissítve: 17th July, 2018 - 1:17pm
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Szigorúbb szabályok vonatkoznak a jövőben a kampánytámogatás visszafizetésére, a választási plakátokon közzé kell tenni a megrendelő szervezet nevét, az átjelentkezések miatt a szavazatszámláló bizottságok nagyobb létszámmal működhetnek, a helyi választási iroda vezetője pedig fegyelmit kaphat, ha urnazárás után fél órával a szavazókörökben nem fejezték be a voksolást – többek között ezt tartalmazza az egyes választásokkal kapcsolatos törvények módosítása, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés.

A büdzsé elfogadása után folytatódhatnak a tárgyalások az MTA és az ITM között

Írta: itv , - Frissítve: 16th July, 2018 - 1:31pm
MTI/Bruzák Noémi

A 2019-es költségvetési törvény elfogadása után folytatódhatnak az egyeztetések a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) között annak az összegnek a felhasználásáról, amely az akadémiától a tárcához kerülhet át – mondta el Lovász László, a tudós testület elnöke.

Orbán Viktor Magyarország tiszteletéről biztosította az olasz kormányt

Írta: itv , - Frissítve: 16th July, 2018 - 1:25pm
hirado.hu

Orbán Viktor Magyarország tiszteletéről biztosította Olaszország új kormányát, amely új migrációs politikájával megvédi Európa külső határait - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel; tájékoztatása szerint a magyar miniszterelnök ezt Guiseppe Conte olasz kormányfő levelére írt válaszlevelében közölte.

Ki kell lépni az ENSZ-paktumból Bakondi szerint

Írta: itv , - Frissítve: 16th July, 2018 - 1:18pm

A magyar kormány megítélése szerint nincs más mód, mint kilépni az ENSZ által javasolt migrációs paktumból, amely elvileg nem kötelező, de később hivatkozási pontot jelenthet, ezért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – ahogy azt már jelezte –, a jövő heti kormányülésen javaslatot tesz majd Magyarország kiválására – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 hírcsatorna vasárnap esti műsorában.

A kormány a jövőben is megvédi a magyar emberek biztonságát

Írta: itv , - Frissítve: 15th July, 2018 - 4:11pm
MTI Fotó

A magyar kormány a jövőben is megvédi a magyar emberek és Magyarország biztonságát, és a leghatározottabb jelzését adja annak, hogy semmilyen módon nem tart irányadónak magára ezzel ellentétes dokumentumokat – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Oldalak