Belföld

Legyél te is Határvadász!

Írta: itv , - Frissítve: 8th November, 2016 - 2:59pm
Legyél te is Határvadász!

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség határvadász Bevetési Osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére.A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várjuk. 

 

Legyél te is Határvadász!

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adtak át augusztus 20-a alkalmából

Írta: itv , - Frissítve: 18th August, 2017 - 4:57pm
MTI Fotó

Megmaradásunk és gyarapodásunk a 21. században is csak a Szent István által ezer évvel ezelőtt lefektetett alapokra épülhet. Ez a magyarok személyes és közösségi szövetségkötése a keresztény hittel és kultúrával - fogalmazott Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, aki állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20. alkalmából pénteken a Pesti Vigadóban.

Hazánk számára is komoly kockázat az EU déli országaiban kialakult migrációs helyzet

Írta: itv , - Frissítve: 17th August, 2017 - 5:35pm
EPA

A magyar határzár hatékony védelmet jelent, de más útvonalakon változatlanul óriási létszámban érkeznek illegális bevándorlók Európába - nyilatkozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-nek jelezve: a déli uniós országok, Spanyolország és Olaszország, továbbra is jelentős migrációs nyomással néznek szembe.

További szervezetek bevonását javasolja Áder a klímaegyezménybe

Írta: itv , - Frissítve: 17th August, 2017 - 5:33pm
MTI Fotó Bruzák Noémi

További szervezetekkel bővítené a Párizsi Megállapodáshoz csatlakozók körét Áder János köztársasági elnök. Emmanuel Macron francia államfőnek írt levelében azt kérte a politikustól, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy az új tagok már az idei nagy nemzetközi klímavédelmi találkozókon érdemi szerephez juthassanak.

Semjén: Legyen minden magyar országépítő

Írta: itv , - Frissítve: 17th August, 2017 - 5:25pm

A magyarság és a magyar nemzet akkor tud megmaradni, ha mindenki a maga helyén kis Szent Istvánként országépítővé válik - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön a szlavóniai Dályhegyen, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) Szent István-napi központi rendezvényén.

Semjén Zsolt kiemelte: Szent István király úgy él a nemzet emlékezetében, mint országépítő, amilyen valójában volt.

Az állam megelőlegezi az uniós támogatásokat

Írta: itv , - Frissítve: 17th August, 2017 - 5:15pm
Internet

Az uniós források felhasználásában biztosított keretösszeg túllépésére azért van szükség, mert a magyar kormány gyorsabban dolgozik, mint amilyen ütemben a támogatásokat Brüsszelből folyósítják - mondta a csütörtöki Magyar Hírlapban Csepreghy Nándor. A költségvetés saját erőből képes megelőlegezni a támogatásokat.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hozzátette: ez egyben kritika az unió felé, ugyanakkor pozitívum, mert egyik tagállam sem mutat olyan dinamikus fejlődést, mint Magyarország.

Felkészült az ünnepre az operatív törzs

Írta: itv , - Frissítve: 17th August, 2017 - 5:12pm
MTI Fotó

Felkészült az operatív törzs az augusztus 20-i állami ünnepre, a civil biztonsági szolgálattal együtt több ezer rendőr, mentő, vízi mentő, tűzoltó, katasztrófavédő biztosítja a rendezvényeket - közölte Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs vezetője az M1 aktuális csatornán.

Kara Ákos kiemelte, hogy mindig az adott helyszínhez és programhoz, a résztvevők várható számához igazítják a civil, illetve hivatásos rendvédelmi szervek létszámát és a technikai eszközöket.

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása

Írta: itv , - Frissítve: 16th August, 2017 - 1:25pm
EPA

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma reggel című műsorában.

A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi eseményei azt mutatják, hogy ez a tengeren is megoldható. Az EU-n kívül pedig hotspotokat, ellenőrző állomásokat kell felállítani, ahol elbírálható, kik a valódi menekültek, kiket kell beengedni – fejtette ki.

Pusztítóbbak voltak az átlagosnál az augusztusi viharok

Írta: itv , - Frissítve: 16th August, 2017 - 1:13pm
MTI Fotó

Az elmúlt két hétben a viharok több kárt okoztak, mint a nyári időszak eddigi legviharosabb heteiben - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-vel. A két hétben csaknem 1,45 milliárd forint kárt okoztak a viharok, 16 500 kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz - írta a Mabisz.

Kiemelték, hogy a biztosító társaságokhoz az augusztus 10-13. közötti viharkár miatt kedd reggelig több mint 8500 kárbejelentés érkezett, a becsült kárérték megközelíti a 850 millió forintot.

Magyarország védőszentjét ünnepli a katolikus egyház

Írta: itv , - Frissítve: 15th August, 2017 - 7:37pm
MTI Fotó/ Varga György

Világszerte hívők millió emlékeznek ma meg Szűz Mária mennybemeneteléről. A krónikák szerint Szent István ezen a napon ajánlotta fel hazánkat az Istenanya oltalmába.

Nagyboldogasszony ünnepének gyökerei egészen az ősegyházig nyúlnak vissza. A hagyomány szerint Jézus Krisztus nem engedte át a földi enyészetnek édesanyja, Szűz Mária holttestét, hanem röviddel halála után föltámasztotta, és magához emelte a mennyei dicsőségbe.

Így védje négylábú kedvencét a huszadikai tüzijáték során!

Írta: itv , - Frissítve: 15th August, 2017 - 7:35pm
Europress

Augusztus van, hamarosan itt az Államalapítás ünnepe, és az akkor szokásos tűzijáték. Amíg az ünnepségsorozat jó szórakozást biztosít az embereknek, addig ugyanez nem feltétlenül mondható el négylábú kedvenceinkről.

Az izgalom, a tűzijáték okozta hangos zajok megzavarhatják háziállatainkat. Az Augusztus 20-ai ünnepségsorozat a Szilveszter mellett, minden évben olyan alkalom, amikor a tűzijátékok hangjaitól megriadva sok kis kedvenc tűnik el otthonából.

A migránspárti szervezetek nem akarnak átláthatóan működni

Írta: itv , - Frissítve: 15th August, 2017 - 7:31pm
MTI/EPA/Carsten Rehder

A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek - jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Reneszánszukat élik a balatoni kecskerákok

Írta: itv , - Frissítve: 15th August, 2017 - 7:26pm
Babodi Gergő/hajozas.hu

Egyre gyakrabban találkozhatnak édesvízi rákokkal a Balaton déli partján az ott élők és a nyaralók is, ennek az egyik fő oka, hogy az ellenségüknek számító angolna az elmúlt évtizedekhez képest már jóval kisebb számban található a tóban, így több példányuk éri meg az ivarérett kort - olvasható a hajozas.hu portálon. A hétfőn megjelent írásban Dr. Kiszely Pál biológus arról beszélt, hogy a tó tiszta vizéről az abban élő rákok is tehetnek, hiszen sok mindenevőként fontos részei a Balaton ökorendszerének.

Elfogult migránstolmácsokat rúgott ki a menekültügyi hivatal

Írta: itv , - Frissítve: 12th August, 2017 - 5:22pm
Illusztráció, EPA

  Tíz tolmáccsal megszakította tavaly az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH), mert "helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak" - írta szombaton a Magyar Idők a Belügyminisztériumra hivatkozva.

„Észre kell venni, hogy invázió folyik Európa ellen”

Írta: itv , - Frissítve: 11th August, 2017 - 5:11pm
AP

Nem normális, hogy békeidőben katonákra támadnak – értékelte a nagy nyilvánosságot kapott nápolyi esetet Földi László. A polgári titkosszolgálatok volt műveleti igazgatója kifejtette, hogy nagyon gyorsan rendet lehetne tenni Európában, ha a politika azt hagyná. Ezt a véleményt erősítette meg Kis-Benedek József, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára is a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, aki az Olaszország által életre hívott, NGO-kat szabályozó etikai kódex kapcsán hívta fel a figyelmet a politikai tétlenségre.

Már nem vakon vásárol a magyar: tízből nyolcan elolvassák az összetevőket

Írta: itv , - Frissítve: 11th August, 2017 - 5:03pm
Shutterstock

Tízből nyolc vásárlónak számít, hogy milyen összetevőket tartalmaznak a kosarába kerülő termékek, igaz ugyan, hogy a végső döntést a személyes tapasztalat és az ár befolyásolják igazán – derült ki a Rendi legfrissebb felméréséből, melyben a magyar háztartások környezettudatosságát vizsgálták.

A tisztító- és takarítószerek környezetre és egészségre gyakorolt hatása minden második embert aggaszt, de ennek ellenére az esetek egyharmadában semmilyen óvintézkedést nem teszünk vegyi anyagok használatakor.

Jövőre elkészül a kommunizmus áldozatainak emlékműve

Írta: itv , - Frissítve: 11th August, 2017 - 4:57pm

Óbuda egyik központi részén, közel a Duna-parthoz kaphat helyet a kommunista diktatúra áldozatainak emlékműve, amely jövőre elkészülhet - írta pénteki számában a Magyar Idők.

A lapnak Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) elnöke elmondta: a fekete márványból készült obeliszket eredetileg a belvárosi Szabadság térre tervezték, ahol a német megszállás áldozatainak emlékművével együtt a huszadik század önkényuralmi rendszereinek el nem évülhető bűneire figyelmeztetett volna.

Több mint 300 kezdő zenekar pályázott a Cseh Tamás Program támogatására

Írta: itv , - Frissítve: 11th August, 2017 - 4:56pm
Internet

Több mint 300 kezdő zenekar jelentkezett a 4. évadát megkezdő Cseh Tamás Program Induló előadói alprogramjára.

A legnagyobb érdeklődés a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is az induló zenekarokat támogató alprogram pályázatát övezte, amelyre összesen 315 pályázat érkezett be. A Klubtámogatói alprogramra a vidéki, a fővárosi, valamint a határon túli klubok összesen 116 pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Kulturális Alaphoz.

Befogadhatunk egy Svédországból kiutasított iráni keresztényt

Írta: itv , - Frissítve: 9th August, 2017 - 2:09pm

Ha segítséget kér hazánkban, a magyar állam kész menekültként elismerni azt az iráni lányt, akit a svéd hatóságok vissza akarnak toloncolni az iszlám köztársaságba, dacára annak, hogy ott a kereszténység felvétele miatt komoly veszélybe kerülne az élete – közölte a Magyar Időkkel az Orbán Viktor szabadsága miatt jelenleg kormányfői teendőket is ellátó Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Legyőzte a búzatermés a rossz időt

Írta: itv , - Frissítve: 9th August, 2017 - 2:07pm
hirado.hu

Az időjárás viszontagságai ellenére a várakozásokat felülmúlta az idei búzatermés - mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökségi szóvivője az aratás befejezését követően az M1 aktuális csatornán szerdán.

Hozzátette: a gazdálkodók elégedettek, bár a termésátlagokban elég nagy a szórás országszerte, nagy termésátlagot a nyugati országrészben sikerült elérni. Az idei és a jövő évi termés elegendő az élelmezéshez – jegyezte meg.

Nagyobb biztonságban lesznek az utasok

Írta: itv , - Frissítve: 9th August, 2017 - 2:04pm
EPA

Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó európai uniós szabályozás közelgő módosítása lehetőséget adhat arra, hogy a kormányzat hozzányúljon a vagyoni kauciós rendszerhez, és egy esetleges irodacsőd esetén még jobban védve legyenek az utasok – vélte Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke a Világgazdaság szerdai számában megjelent interjúban.

Kifejtette: elvben a kaució összegének a teljes követelésállományra fedezetet kellene nyújtania – az erre vonatkozó szabályozást szigorítják jövőre az EU-ban.

Oldalak