Belföld

Most még megússzák a bírságot a hibázó mikrovállalkozások

Írta: itv , - Frissítve: 19th November, 2017 - 9:23am
MTI Fotó Kovács Attila

Támogató eljárást indít hétfőtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azoknál a mikrovállalkozásoknál, amelyeknél az adóhatóság a rendelkezésére álló és a bevallási adatok között jelentős eltérést talált - mondta Tállai András, a NAV vezetője, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Az államtitkár elmondta, hogy a kockázatelemzők felhasználták többek között az online pénztárgép, illetve az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer (ekáer) adatait is.

Közel másfél évvel csökkent a mentőautók átlagéletkora

Írta: itv , - Frissítve: 19th November, 2017 - 9:22am
MTI Fotó

A 2011-es 8,3 évről 6,9 évre csökkent az Országos Mentőszolgálat mentőautóinak átlagéletkora az elmúlt évek fejlesztéseinek és többletforrásainak köszönhetően – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Ezzel a mintegy 20 százalékos csökkenéssel a mentőautók átlagos életkora az utakon közlekedő autókénak a felére csökkent, és az idén forgalomba álló újabb mentőautók tovább javítják ezt az értéket – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A megszokott rendben zajlik az emelt összegű nyugdíjak kézbesítése

Írta: itv , - Frissítve: 19th November, 2017 - 9:20am
Internet

A Magyar Posta tájékoztatása szerint a megszokott rendben zajlik az emelt összegű nyugdíjak kézbesítése, amelyet szerdán kezdtek és november 30-ig tart.

A posta szombati közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az utalványokon szereplő összeg ebben a hónapban magasabb, mint az elmúlt hónapokban volt, mivel a nyugdíjasok egy utalványon, egyben kapják meg a novemberi nyugdíjat, valamint a kormány által biztosított egyösszegű nyugdíj-kiegészítést és nyugdíjprémiumot.

Semjén: Az ukrán oktatási törvény brutális támadás a nacionalista hatalom részéről

Írta: itv , - Frissítve: 15th November, 2017 - 4:11pm

A miniszterelnök-helyettes szerint brutális támadás érte az ukrán nacionalista hatalom részéről Kárpátalján a magyarok által felépített intézményrendszert az ukrán oktatási törvénnyel.

 

Semjén Zsolt a magyar szórvány napja alkalmából a közmédiának adott, az M1 csatornán is sugárzott interjúban azt mondta, míg a korábbi szemlélet az volt, hogy a magyar állam minden magyarért felelősséget érez, a jelenlegi alkotmány feketén-fehéren kimondja, hogy felelősséget visel. Hangsúlyozta: ez fontos változtatás, sokkal erősebb elkötelezettség.

Orbán Viktort választanák a legtöbben kormányfőnek

Írta: itv , - Frissítve: 11th November, 2017 - 11:25am

A magyar választópolgárok közel fele, vagyis nagyjából 3,9 millióan támogatnák Orbán Viktor miniszterelnökké választását - derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készült reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelynek eredményeit szombati számában ismerteti a lap.

Varga: A Fitch is elismeri a magyar gazdasági eredményeket

Írta: itv , - Frissítve: 11th November, 2017 - 11:25am

A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország jó úton jár, ezt a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek mellett már a hitelminősítők is megerősítik - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombat reggeli közleményében.

Gyorsabban diagnosztizálhatnak az orvosok az e-egészségügyben

Írta: itv , - Frissítve: 11th November, 2017 - 11:23am

Gyorsabban és biztonságosabban diagnosztizálhatnak az orvosok az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térnek (EESZT) köszönhetően – mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Hankó Zoltán szerint az orvosok az új rendszerben azonnal tájékozódhatnak arról, milyen vizsgálatokat végeztek el, milyen gyógyszerekkel kezelték a beteget és ezeket a medicinákat kiváltották-e.

A magánszemélyeket nem érinti a posta korlátozása

Írta: itv , - Frissítve: 11th November, 2017 - 11:22am
MTI-fotó Honéczy Barnabás

November 15-től csak a szerződéssel nem rendelkező üzleti partnereinél limitálta két csomagterméknél (MPL Üzleti csomag és MPL Netcsomag) a feladási mennyiséget. A változtatás az egyetemes postai szolgáltatást nem érinti – áll a cég közleményében.

Orbán: Fontos kérdésekben konszenzus van

Írta: itv , - Frissítve: 11th November, 2017 - 11:12am
MTI-fotó Koszticsák Szilárd

Erős anyaország nélkül nem lehetne sikeres külhoni politikát sem folytatni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XVI. plenáris ülésén, Budapesten, a Várkert Bazárban.

Az anyaország azonban megerősödött – jelentette ki kormányfő, példaként említve, hogy így az egész Kárpát-medencét lefedő oktatási hálózatot és „szellemi erőtereket” tudtak kialakítani.

Fegyverrel fenyegetőzött az ismert miskolci baloldali újságíró

Írta: itv , - Frissítve: 9th November, 2017 - 9:05am
foto:boon.hu

Pisztollyal fenyegette meg az Észak-Magyarország korábbi főszerkesztő-helyettese azokat rendészeket, akik meg akarták büntetni, mert tilosban parkolt - írta meg az Origo.hu.

 

Hétfőn, november 6-án Szántó István miskolci újságíró tilosban parkolt, ezért a a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai büntetést akartak rá kiszabni, de az Észak- Magyarország napilap korábbi főszerkesztő-helyettesének nem tetszett a helyzet. A rendészekkel először agresszívan beszélt, majd később lökdösődött, rángatta a karjukat, hogy ne tudják felvenni az adatait.

Mongol migránsokat fogtak a magyar-ukrán határnál

Írta: itv , - Frissítve: 9th November, 2017 - 8:59am

Hat mongol állampolgárságú határsértőt és az őket segítő embercsempészeket fogtak el a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpánál szerdán - közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A tájékoztatás szerint a járőrök hajnalban a község külterületén fogták el a magukat mongol állampolgárnak valló négy férfit és két nőt, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Dámóci mérgezés - Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a két gyanúsított ellen

Írta: itv , - Frissítve: 7th November, 2017 - 3:44pm
Fotó: TB

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a dámóci mérgezés gyanúsítottjai ellen kedden a Miskolci Törvényszék. Mostanra négyre emelkedett a halálos áldozatok száma, de felmerült a gyanú, hogy korábban szintén metilalkohol-mérgezés következtében halt meg egy környékbeli ember. 

 

A törvényszék kedden az MTI-vel azt közölte: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dámócon történt mérgezéses esetekkel összefüggésben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt indult büntetőeljárás két ember ellen.

Mérgezés Dámócon – Meghalt újabb két ember

Írta: itv , - Frissítve: 7th November, 2017 - 1:08pm

Újabb két ember vesztette életét kedden a miskolci megyei kórházban a dámóci mérgezések miatt, így négyre emelkedett a halálos áldozatok száma, és még négy beteget ápolnak az intézményben.

 

A mentők pénteken jelezték, hogy a bodrogközi Dámócról mérgezés gyanújával több embert vittek kórházba. A mérgezést a gyanú szerint ellenőrizetlen összetételű szeszes ital okozta. Keddig egy idősebb nő és egy 14 éves fiú vesztette életét a mérgezés miatt.

Vesztettek, mégis kormányra kerültek – A kommunisták esélyt sem adtak a demokráciának

Írta: itv , - Frissítve: 5th November, 2017 - 8:20am

A második világháborút követő átmeneti időszakban a pusztítás horrorából épp csak felocsúdó Magyarországon sokan reménykedtek abban, hogy egy demokratikus rendszer válthatja a korábbi autoriter hatalomgyakorlást. A bizakodóknak azonban csalódniuk kellett: az előbbinél is keményebb, diktatórikus berendezkedés alakult ki, mely évtizedekre bebetonozta a hatalomba a Moszkva által támogatott kommunista vezetőket.

 

61 éve támadt a magyar szabadságra a szovjet hadsereg

Írta: itv , - Frissítve: 5th November, 2017 - 8:16am

A fővárosban és országszerte számos településen tartanak megemlékezést, koszorúzást a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 61. évfordulóján. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon lesz a Parlament előtt.

 

Légicsapást terveztek Budapest ellen a szovjetek

Írta: itv , - Frissítve: 5th November, 2017 - 8:15am

Négy harci repülőgéppel bombázta volna a budapesti Corvin közt az orosz légierő 1956. november 4-ére virradóra. A Magyar Idők azt írja: a gépek már a magyar főváros felé tartottak az éjszakában, amikor lefújták a támadást. A tervezett légicsapásról több forrást is egybevetve az Aeromagazin novemberi száma közöl részletes beszámolót.

 

Több mint ezer éve emlékezünk meg elhunyt szeretteinkről

Írta: itv , - Frissítve: 1st November, 2017 - 8:05am
MTI/Komka Péter

A keresztények a 9. századtól ünneplik a mindenszentek napját november elsején. A halottak napja pedig egy bencés apát kezdeményezése volt, hogy az üdvözült lelkek mellett, egy nappal később, emlékezzünk meg valamennyi elhunyt hívőről is.

Festum omnium sanctorum, a mindenszentek, amelyet a katolikus keresztény világ november elsején ünnepel. Eredete egy kelta pogány ünnepre, a Samhainra vezethető vissza.  Ez a nap jelentette a kelta népek számára az új év, valamint a tél és a sötétség kezdetét.

Origo: Már több mint 350 ezer kérdőívet visszaküldtek

Írta: itv , - Frissítve: 1st November, 2017 - 7:56am
hirado.hu

Mostanra meghaladta a 350 ezret a visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek száma – közölte kedden az Origo kormányzati forrásokra hivatkozva.

A hírportál cikke szerint figyelembe véve, hogy tizenhárom megyében még nem fejeződött be vagy el sem kezdődött a konzultációs küldemények kézbesítése, ez az adat magas részvételi hajlandóságot jelez.

Szijjártó: Brüsszel illegális bevándorlókkal akarja elárasztani Európát

Írta: itv , - Frissítve: 1st November, 2017 - 7:55am
MTI Fotó Mohai Balázs

Mindent meg kell tenni, hogy ez ne válhasson valóra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd este Budapesten újságíróknak.

Az illegális bevándorlással kapcsolatos csata az Európai Unióban hétről hétre újabb lendületet vesz – fogalmazott a politikus. Hozzátette: az illegális migráció egyértelműen biztonsági kérdés, de Brüsszel nem hajlandó így kezelni. Az elmúlt években Európában 27 terrortámadás történt, ezeknek 330 ártatlan áldozata és több mint ezer sérültje volt – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.

A 21. században is szükségünk lesz a reformációtól kapott erőre

Írta: itv , - Frissítve: 1st November, 2017 - 7:49am

Ha meg akarjuk tartani és gyarapítani akarjuk a magyar világot, akkor a 21. században is szükség lesz arra az erőre, amelyet a reformációban kaptunk - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden a reformáció emlékévének központi ünnepségén a Papp László Budapest Sportarénában.

Balog Zoltán kiemelte: Európa a posztkrisztiánus korba kíván lépni, mi pedig Közép-Európában, a Kárpát-medencében újra felfedezzük a keresztény és azon belül a református, evangélikus, baptista, pünkösdi, újprotestáns hit gazdagságát.

Tovább emelkednek a bérek az egészségügyben novembertől

Írta: itv , - Frissítve: 1st November, 2017 - 7:47am
MTI Fotó Máthé Zoltán

A mentőápolók, a mentőorvosok, a szakorvosok, az ápolók és a szakgyógyszerészek, azaz összesen 98 ezer egészségügyben dolgozó számíthat fizetésemelésre elsejétől - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Orbán: Keresztény értékeket követő kormányzásra van szükség

Írta: itv , - Frissítve: 1st November, 2017 - 7:47am

Magyarországnak a keresztényellenes, internacionalista erők kormányzása után keresztény értékeket követni igyekvő kormányzásra van szüksége – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából tartott nemzeti megemlékezésen, a Papp László Budapest Sportarénában.

 

Szavai szerint nem véletlen, hanem „Isten kegyelmének megnyilvánulása”, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.

Varga Mihály a magyar modellt ismertette a Tatra Summiton

Írta: itv , - Frissítve: 28th October, 2017 - 8:48pm
MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Mintát adhatnak a lassabban növekvő régi tagállamok számára a közép-európai országok arra, hogy miképpen lehet a gazdaságot erőteljesebb növekedési tartományba léptetni, s közben munkahelyeket teremteni, illetve adósságot is csökkenteni - nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton az MTI-nek.

A miniszter annak kapcsán beszélt, hogy részt vett a szlovákiai Csorbatón megrendezett Tatra Summit nevű gazdasági konferencián, ahol egy panelbeszélgetésen mutatta be a magyar modellt, illetve kifejtette véleményét a 2020 utáni európai költségvetésről.

Oldalak