Belföld

Orbán: Magyarország és Lengyelország függetlensége ma is súlyos támadásoknak van kitéve

Írta: itv , - Frissítve: 15th November, 2018 - 3:19pm
EPA

Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőhöz intézett levélben köszöntötte a lengyel népet a függetlenség visszaszerzésének századik évfordulója alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtök reggel.

Orbán: Magyarország az EU öt legjobb országa közé tartozzon 2030-ra

Írta: itv , - Frissítve: 15th November, 2018 - 3:10pm
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Magyarország tartozzon 12 év múlva az Európai Unió öt legjobb országa közé, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén. Semjén Zsolt szerint a diaszpórát is az összefogás jellemzi.

Megkezdték a nyugdíjprémiumok postai kézbesítését

Írta: itv , - Frissítve: 15th November, 2018 - 3:05pm
MTI Fotó Varga György

A Magyar Posta megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítését csütörtökön a 2,5 millió nyugdíjasnak – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője közös sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az ötszázalékos áfa az importtej kiszorulását eredményezheti

Írta: itv , - Frissítve: 15th November, 2018 - 3:03pm
hirado.hu

A tárca tervei szerint az UHT-tejeknél jövő év január elsejétől bevezetésre kerülő ötszázalékos áfa miatt az import tejnek lényegében ki kellene szorulnia a magyar piacról – hangsúlyozta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, Gárdonyban.

Növelni kell a társadalom érzékenységét a fogyatékkal élők iránt

Írta: itv , - Frissítve: 11th November, 2018 - 2:36pm
MTI Fotó Varga György

Növelni kell a társadalom érzékenységét és befogadási hajlandóságát a fogyatékkal élő emberek iránt – hangoztatta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton Zalaapátiban.

Hétfőn érkezik a bankszámlákra a nyugdíjprémium

Írta: itv , - Frissítve: 11th November, 2018 - 2:35pm
MTI Fotó

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy hétfőn érkeznek a bankszámlákra a nyugdíjprémiumok, majd jövő hét csütörtöktől a postai kézbesítések is elkezdődnek.

Rekord szőlő- és bortermésre számít az Agrárminisztérium

Írta: itv , - Frissítve: 11th November, 2018 - 2:25pm
MTI Fotó

Az utóbbi évek legnagyobb szőlőtermésére, 62 ezer hektár termőterületről 550 ezer tonnára és 3,8 millió hektoliter bormennyiségre számít az Agrárminisztérium (AM) idén – szombati közleményük szerint a mezőgazdaságért felelős államtitkár Soltvadkerten, a X. Márton-napi újbor ünnepen megjegyezte: a hektáronkénti termésátlag csaknem másfélszerese a tavalyinak, ez pedig ellensúlyozhatja az alacsonyabb szőlőárakat.

A kormány lebontja a gyerekvállalás előtt álló akadályokat

Írta: itv , - Frissítve: 9th November, 2018 - 1:46pm
MTI Fotó Balogh Zoltán

A kormány feladata a gyerekvállalás előtt álló akadályok lebontása, ezt célozza az életkezdési támogatás: a fiatalok életkezdési támogatása akár 10 millió forintos kamatmentes kölcsönnel járulna hozzá a családalapításhoz; erről is kérdezi a kormány a nemzeti konzultációban a magyar embereket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 péntek reggeli műsorában.

Útdíjbevételekből is építkezik a falusi útalap

Írta: itv , - Frissítve: 9th November, 2018 - 1:36pm
hirado.hu

A teherautók után fizetendő útdíjak jövő év eleji kiigazításából származó bevételek a kistelepülésekre vezető közútszakaszok felújításában hasznosulnak – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

Kezdődik a szóbeli érettségi

Írta: itv , - Frissítve: 8th November, 2018 - 12:14pm
MTI Fotó Bíró István

Ma megkezdődnek az őszi érettségi emelt szintű szóbeli vizsgái országszerte: a november 12-ig tartó szóbeliken 46 helyszínen, 403 tantárgyi bizottság előtt, több mint 4 ezer emelt szintű vizsgát tartanak majd – a középszintű szóbeli érettségiket november 19. és 23. között rendezik.

Csak az oltás nyújt valódi védelmet az influenza ellen

Írta: itv , - Frissítve: 8th November, 2018 - 11:20am
MTI Fotó Komka Péter

Megérkeztek az influenza elleni védőoltások a háziorvosokhoz. A járvány tetőzése ugyan még messze van, de a védettség kialakulásához is idő kell. A vírusfertőzés megelőzésére Szlávik János infektológus főorvos hívta fel a figyelmet az M1 Ma reggel című műsorában.

Magyarország csatlakozni kíván a terrorellenes adatbankhoz

Írta: itv , - Frissítve: 8th November, 2018 - 10:53am
MTI Fotó Varga György

Magyarország csatlakozni kíván a terrorellenes adatbankhoz, amelyben az országok megoszthatnák egymással az információkat a terrorellenes harcban – jelentette ki a Terrorelhárítási Központ főigazgatója az M1-nek szerdán.

Hosszú távú célja van a nemzeti konzultációnak

Írta: itv , - Frissítve: 8th November, 2018 - 10:46am
MTI Fotó Lehoczky Péter

A nemzeti konzultáció kérdéseire adott válaszok nem jelentenek azonnali megoldást, azonban a kormány számára fontos hosszú távú segítség lehet az állampolgárok véleménye. Továbbra is cél a családok támogatása, és a kérdésekre adott válaszok segítséget nyújthatnak.

Milliárdok jutnak munkásszállókra

Írta: itv , - Frissítve: 2nd November, 2018 - 12:14pm
MTI Fotó

A korábbinál is kedvezőbb feltételekkel pályázhatnak helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek tulajdonában álló gazdasági társaságok munkásszállók építésére, felújítására – hangsúlyozta a Magyar Idők pénteki számában Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

Lejár a határidő: ennyivel lehet drágább a kötelező

Írta: itv , - Frissítve: 2nd November, 2018 - 12:12pm
Shutterstock

Legkésőbb péntekig hirdethetik ki év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifáikat a biztosítók. A Magyar Biztosítók Szövetsége adatai szerint a személyautók 25 százalékára érvényes az év végi kgfb-kampány. Szakértők arra számítanak, hogy 10–15 százalékos mértékben növekedhetnek a díjak.

Temetőlátogatás, gyertyagyújtás – elhunyt szeretteinkre emlékezünk országszerte

Írta: itv , - Frissítve: 2nd November, 2018 - 12:11pm
MTI Fotó Komka Péter

November elseje a mindenszentek ünnepe, a katolikus egyházban ez az üdvözült lelkek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A hosszú hétvégén százezrek keresik fel elhunyt szeretteik sírhelyeit. A temetők a legtöbb településen tovább lesznek nyitva. A rendőrök pedig a polgárőrökkel közösen irányítják az autósokat, hogy sehol ne legyen fennakadás a közlekedésben.

Fontos változások léptek életbe november 1-től

Írta: itv , - Frissítve: 2nd November, 2018 - 12:01pm
Shutterstock

Mától már nem lehet fizetni a régi típusú kék ezressel. 10 millió ilyen bankjegy van még forgalomban, amit a postán és a bankokban is be lehet váltani újra. Emellett duplájára nő a közfoglalkoztatottak elhelyezkedési támogatása, és az újra munkát vállaló nyugdíjasok is kedvezőbb feltételekkel dolgozhatnak.

Kétezer új e-autó állhat forgalomba

Írta: itv , - Frissítve: 31st October, 2018 - 11:46am
MTI Fotó Varga György

Az újranyitott állami elektromosautó-vásárlási program mintegy kétezer új jármű forgalomba állítását eredményezheti 2019 végéig: a maximum másfél millió forintos támogatás mértéke európai szinten is megállja a helyét, az e-mobilitás erősödését viszont leginkább a töltőhálózat kiépítésével lehetne elérni, amely Magyarországon meglehetősen hiányos – mondta a Világgazdaságnak a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke.

Oldalak