Belföld

Magyarország nem enyhít a határvédelmen

Írta: itv , - Frissítve: 21st March, 2018 - 8:48am
MTI Fotó

Európa megtelt, a kontinens határait meg kell védeni azért, hogy az illegális bevándorlók ne jussanak be az Európai Unióba – erről beszélt Orbán Viktor, miután találkozott az Európai Néppárt frakcióvezetőjével. Eközben – néhány nappal az újabb uniós csúcs előtt – arra figyelmeztetett a miniszterelnök, hogy Brüsszelben már ebben a félévben át akarják erőltetni a bevándorlást bátorító és támogató európai szabályokat, amit mindenképpen meg kell akadályozni.

Egymilliárddal több plusztámogatás tüzelőre

Írta: itv , - Frissítve: 21st March, 2018 - 8:40am
hirado.hu

A kormány több mint egymilliárd forinttal kiegészítette a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó támogatást – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel. Az egyes önkormányzatokat megillető támogatás összegét, az abból megvásárolható tűzifa és szén mennyiségét a kormány határozatban rögzíti – áll a közleményben.

A kórházban ápoltak is szavazhatnak a választáson

Írta: itv , - Frissítve: 21st March, 2018 - 8:38am
Shutterstock

Azok a fekvőbetegek, akik az április 8-ai választás napján nem tudnak a lakcímük szerinti szavazókörben szavazni, átjelentkezhetnek és mozgóurnát kérhetnek a voksoláshoz.

Azoknak, akik például fekvőbeteg-gyógyintézményben, bentlakásos intézményben vagy otthonuktól távol, családjuknál történő ápolás miatt nem tudnak a lakcímük szerinti szavazókörben szavazni, de élni kívánnak a szavazati jogukkal, át kell jelentkezniük az ellátó intézmény helye szerinti településre.

Regisztrálniuk kell a lakcímmel nem rendelkező hajléktalanoknak a voksoláshoz

Írta: itv , - Frissítve: 21st March, 2018 - 8:36am

Regisztrálniuk kell a lakcímmel nem rendelkező hajléktalan embereknek, ha élni akarnak szavazati jogukkal az április 8-ai országgyűlési választáson.

A Menhely Alapítvány a honlapján közzétett tájékoztatójában azt írta: március 23-áig regisztrálniuk kell azoknak a szavazni akaró hajléktalanoknak, akiknek üres a lakcímkártyájuk, ha a bejelentett lakcímük – lakó- vagy tartózkodási helyük – megszűnt, vagy már lejárt a tartózkodási hely bejelentkezésük.

Hatvanötezer hektárt öntött el a belvíz

Írta: itv , - Frissítve: 20th March, 2018 - 2:44pm
Internet

Az elmúlt napokban 65 ezerre nőtt és várhatóan tovább növekszik Magyarországon a belvízzel elöntött terület nagysága - közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Siklós Gabriella elmondta: a korábbi enyhe időben megindult az olvadás, majd nagyon sok csapadék esett, így gyakorlatilag mindenhol gondot okoz a víz. Ráadásul várható, hogy tovább romlik a helyzet, mivel – elsősorban az észak-keleti tájakon – még sok hó van, és ezt már nem lesz képes befogadni a föld.

Orbán: Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja

Írta: itv , - Frissítve: 19th March, 2018 - 7:59pm
MTI-fotó Czeglédi Zsolt

Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Tiszaújvárosban, a Mol-csoport és a japán JSR Corporation szintetikus gumit gyártó üzemének ünnepélyes avatásán. Hozzátette, hogy Magyarország azért fejlődik, mert biztonságos.

Számok igazolják a családpolitika helyességét

Írta: itv , - Frissítve: 19th March, 2018 - 7:40pm
MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Visszaigazolódik az a családpolitika, amelynek során az elmúlt nyolc évben megduplázódott a családokra fordított pénzek összege – mondta a Magyar Időknek Fűrész Tünde, a közelmúltban létrejött Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke.

A kormány családpolitikájának köszönhetően nőtt a gyermekvállalási kedv. A teljes termékenységi arányszám a 2011-es 1,23-os mélypont után 2017-re 1,5-re emelkedett. 2010-hez képest 1,4 százalékkal több gyermek született úgy, hogy közben a 20 és 40 év közötti női korosztály létszáma 10 százalékkal csökkent.

Hímes tojást és Szent József-szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának

Írta: itv , - Frissítve: 19th March, 2018 - 7:38pm
MTI-fotó Veres Nándor

A zarándokok a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépáról indultak Rómába hétfő reggel, és a szerdai általános audiencián adják át ajándékaikat.

Antal András diakónus, a csépai plébánia vezetője, a zarándoklat szervezője az MTI-nek elmondta: a tojás és a sonka a Csévharaszton Irgalmasság Szigete néven működő, hátrányos helyzetű embereknek létrehozott gazdaságból való, a szobrot pedig az erdélyi Péter Pál készítette.

Több és korszerűbb jármű jut a légi mentőknek

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2018 - 11:49am
Shutterstock

Magyar tulajdonú EC-135-ös helikopterekkel szünteti meg a kormány az osztrák függőségi helyzetet – írja szombati számában a Magyar Idők, amely szerint a kilenc, idáig Norvégiában szolgált géppel nagyobb lefedettségre, gyorsabb, éjjel-nappali betegelérésre nyílik lehetőség.

A szavazatszámláló bizottságokat hétfőig kell megválasztani

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2018 - 11:42am

A jogszabály szerint a szavazatszámláló bizottság (országszerte 10 286 ilyen van) három tagját és a szükséges számú póttagokat a települési önkormányzat képviselő-testületének a helyi választási iroda javaslatára legkésőbb március 19-én 16 óráig kell megválasztania.

Áder: Március 15. nemzeti önbecsülésünk és a haza szolgálatának ünnepe

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2018 - 11:41am
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Március 15. örökre szólóan nemzeti önbecsülésünk és a haza legjobb tudásunk szerinti szolgálatának ünnepe, ezért vált hagyománnyá és ezért köszöntik ezen a napon mindazokat, akik a legjobb tudásukkal szolgálnak – mondta a Parlamentben elmondott ünnepi beszédében Áder János köztársasági elnök csütörtökön, a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek átadása előtt.

A kétszobás, társasházi lakások iránt a legnagyobb a kereslet

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2018 - 11:39am
Shutterstock

A fővárosban átlagosan egy-két hónap alatt talál gazdára egy eladó ingatlan, de szerencsés esetben ez az idő akár két hétre csökkenhet: tapasztalatok szerint ha az ingatlant sikerül jól beárazni, a rákövetkező héten kirobbanó érdeklődésre lehet számítani. – írja szombati számában ingatlanértékesítő szakemberek véleményét idézve a Magyar Hírlap.

A külképviseleti névjegyzékbe még két hétig lehet jelentkezni

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2018 - 11:37am

Március 31-ig jelentkezhetnek azok a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon – eddig több mint 29 ezren jelentkeztek; többen, mint négy éve.

Orbán kijelölte az utat, amit Magyarországnak hosszú távon képviselnie kell

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2018 - 11:36am
MTI-fotó Sóki Tamás

Orbán Viktor az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján tartott ünnepi beszédében kijelölte az utat Magyarország számára. Az M1-en nyilatkozó szakértő szerint egyértelművé tette a választások tétjét: ha nem a nemzeti kormány győz a mostani választásokon, akkor hazánk bevándorlóországgá fog válni.

Orbán: A migránsok betelepítését nem bírná el az ország gazdaságilag

Írta: itv , - Frissítve: 12th March, 2018 - 8:19am
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe, erről egyenesen kell beszélni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a gödöllői Régió Plusz Televíziónak adott vasárnapi interjújában, amelyben rámutatott: a pénzt vagy fejlesztésekre költjük, vagy „bevándorlóországot” kell felépíteni a migránsoknak. Ausztria és Németország is nehezen birkózik meg a bevándorlás problémáival, pedig azok a világ leggazdagabb országai. Magyarország ezt a terhet nem bírná el – tette egyértelművé.

Csok: megsürgették a bankokat, több időt kapnak az igénylők

Írta: itv , - Frissítve: 12th March, 2018 - 8:08am
Shutterstock

Március közepétől egyszerűbb, gyorsabb és még több család számára elérhető lesz a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok. A támogatással a kormány azoknak segítene, akik gyermekvállalás előtt állnak vagy már gyermeket nevelnek.

Csökkentik az adminisztrációs terhet

Csaknem negyed millióan nézték meg bevallási tervezetüket

Írta: itv , - Frissítve: 12th March, 2018 - 8:07am
MTI Fotó Marjai János

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű e-szja rendszerében hétfő óta – péntek reggelig – már több mint 220 ezren nézték meg a bevallási tervezetüket - nyilatkozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Orbán: Agyonnyomná a fejlesztéseinket, ha bevándorlóországgá válnánk

Írta: itv , - Frissítve: 9th March, 2018 - 4:50pm
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A kormányfő pénteken a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának átadásán úgy fogalmazott: „lehetnek nekünk terveink útépítésre, fejlesztésre, zászlóshajókra, középvárosokra, modern falvakra, ha egyébként a forrásokat Magyarország fejlesztése helyett a migrációra kell költeni”, az ugyanis rengeteg pénzbe kerül.

Szijjártó: Magyarország Európa legversenyképesebb beruházási környezete

Írta: itv , - Frissítve: 9th March, 2018 - 4:45pm
MTI-fotó Czeglédi Zsolt

Szijjártó Péter az NI Hungary Kft. új épületének alapkőletételén kiemelte: ma Magyarországon vannak Európa legalacsonyabb adói, az egyetlen egyjegyű társasági adó, a legalacsonyabb egykulcsos személyi jövedelemadó, a gazdasági fejlődés üteme pedig tartósan 4 százalék feletti, miközben a munkanélküliség 3,8 százalék.

Századvég: Az osztrák közvélemény elutasítja a tömeges migrációt

Írta: itv , - Frissítve: 9th March, 2018 - 4:42pm

Az osztrák lakosság elutasító a tömeges migrációval kapcsolatban, egyaránt tartanak a kulturális identitásuk elvesztésétől és a közbiztonság romlásától. A migrációs válság kezelésében egyértelműen sikeresebbnek tartják a kelet-közép-európai országokat, mint Brüsszelt – derül ki a Századvég Alapítvány kutatásából.

 

A közétkeztetés minőségét javítaná a kormány

Írta: itv , - Frissítve: 9th March, 2018 - 4:41pm
MTI Fotó Mohai Balázs

A kormány évek óta elkötelezett a közétkeztetés minőségének és elérhetőségének javítása iránt – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár pénteken azon a sajtótájékoztatón, ahol meghirdették „2018 legjobb diétás közétkeztetője” és „2018 legkedvesebb konyhás nénije/bácsija” versenyt.

A világ kétszáz legjobb intézménye közé került a Semmelweis Egyetem

Írta: itv , - Frissítve: 9th March, 2018 - 8:10am
MTI Fotó Mohai Balázs

Elsősorban a tudományos területen szerzett ismertségnek köszönhető, hogy a szakmai rangsorban, nemzetközi szinten a legjobb 200 közé került a Semmelweis Egyetem orvos- és gyógyszerész képzése – jelentette ki az intézmény oktatási rektorhelyettese az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Hermann Péter közölte, hogy a nemzetközi szakmai rangsor annál is inkább fontos, mert számos külföldi fiatal ez alapján dönt arról, hogy hol kívánja megkezdeni tanulmányait.

Újra megismerte a magyar virtust a nagyvilág

Írta: itv , - Frissítve: 9th March, 2018 - 8:09am
MTI-fotó Koszticsák Szilárd

A magyar sportolók eddig példátlan sikert arattak Magyarországnak, de jó hírünket is vitték a nagyvilágba – mondta Orbán Viktor, miután Áder János köztársasági elnökkel, valamint Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével kitüntetésben részesítette a téli olimpián pontot és érmet szerzett sportolókat.

Az utóbbi hetekben olyan területeken értünk el sikereket, ahol korábban nem – mondta Orbán Viktor köszöntőbeszédében, kiemelve Babos Tímea, a gyorskorcsolyázó magyar csapat, valamint Márton Anita eredményeit.

Oldalak