Belföld

Legyél te is Határvadász!

Írta: itv , - Frissítve: 8th November, 2016 - 2:59pm
Legyél te is Határvadász!

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség határvadász Bevetési Osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére.A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várjuk. 

 

Legyél te is Határvadász!

Szijjártó: a visegrádi együttműködés világszerte brand lett

Írta: itv , - Frissítve: 25th June, 2017 - 12:29pm
MTI Fotó

A visegrádi országok együttműködése az unión belül a legszorosabb és leghatékonyabb, és mára világszerte branddé vált - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának.

A miniszter szerint az elmúlt években a szövetség azért tudta fontosságát fenntartani, mert a józan ész alapján politizált, és bizonyította, hogy ésszerű gazdaságpolitikával a növekedés motorja tud lenni, és a bevándorlási hullámot is meg tudta állítani.

Hungarikummá válhat a Magyarok Kenyere jótékonysági program

Írta: itv , - Frissítve: 25th June, 2017 - 12:27pm
MTI Fotó

Gyermekeket segítő szervezetek kapnak támogatást nem csupán a határon innen, hanem a határon túl is. A Magyarok Kenyere program lényege, hogy a szervezők a Kárpát-medence magyarlakta területeiről gyűjtenek búzát, majd azt liszt és kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

Bakondi: szigorú határellenőrzés nélkül nem lehet garantálni a biztonságot

Írta: itv , - Frissítve: 25th June, 2017 - 12:22pm
MTI Fotó Mohai Balázs

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a határ szigorú védelme nélkül nem lehet garantálni az unió biztonságát.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, egyre több uniós ország nem tartja helyesnek a mostani elképzeléseket a kvótarendszerről, emiatt nem is került szóba a téma az uniós csúcstalálkozón. Ugyanakkor számos biztonsági kérdés van, amelyről politikai szintű döntést kell hozni, ilyen az egységes uniós hadsereg és a külső határok ellenőrzése – tette hozzá.

Áder: a reformáció a magyar nemzet életének része, nemzettudatának támasza

Írta: itv , - Frissítve: 24th June, 2017 - 11:58am
MTI Fotó Bruzák Noémi

A reformáció évszázadok alatt nemcsak része lett a magyar nemzet életének, hanem nemzettudatának, magyarságtudatának támasza is - mondta Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház zsinatának debreceni ünnepi ülésén szombaton.

Hozzátette, hogy a legnagyobb jó, amit az ország a reformációtól kapott, nem más, mint a református magyar ember.

Pintér Sándor: felére csökkent a közterületi bűnözés

Írta: itv , - Frissítve: 24th June, 2017 - 11:56am

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján szombaton Nyíregyházán.

Ónodi-Szűcs: növekedési pályán van a mentőszolgálat

Írta: itv , - Frissítve: 24th June, 2017 - 11:54am
MTI Fotó

Az elmúlt hét évben a korábbi szűkülő pályáról növekedési pályára állt az Országos Mentőszolgálat, amelynek költségvetését ebben az időszakban a kormány csaknem a duplájára emelte - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az MTI-nek.

Ónodi-Szűcs Zoltán hangsúlyozta, hogy a kormánynak nagyon fontos a mentőszolgálat sorsa.

Tízből közel kilencen kvótaellenesek

Írta: itv , - Frissítve: 24th June, 2017 - 11:51am
EPA

A magyarok 87 százaléka ellenzi a bevándorlási kvótákat, az elképzelést mindössze a teljes felnőtt népesség 7 százaléka támogatja – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült kutatásából. A felmérés arra is rámutat, hogy a teljes felnőtt népesség 81 százaléka támogatja a határkerítést, 85 százalék pedig attól tart, hogy terroristák lehetnek a bevándorlók között.

Hőhullám: jövő héten 40 fok is lehet

Írta: itv , - Frissítve: 24th June, 2017 - 11:48am

Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva.

Azt írták: az általuk használt ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának) – modellje szerint a jövő hét derekán lesz egy rövid, de annál “brutálisabb hőhullám” Közép-Európában A június 29-re, jövő csütörtökre jelzett hőmérsékleti térképen például Budapestre 38, Belgrádra 41 fokot jeleznek előre.

A hőség nagyot dobhat a hazai sörfogyasztáson

Írta: itv , - Frissítve: 24th June, 2017 - 11:47am
Shutterstock

Nőtt a sörfogyasztás az elmúlt meleg napokon, a sörgyárak teljes kapacitással működnek, és ha kitart a hőség, a tavalyinál több millió korsóval több sör fogyhat ebben a negyedévben - mondta el a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) igazgatója az MTI-nek.

Jönnek az új idősgondozási intézetek

Írta: itv , - Frissítve: 23rd June, 2017 - 12:57pm
MTI Fotó Bodnár Boglárka

Jövőre tovább erősítik az idősgondozási, a gyermekvédelmi és a gyermekjóléti rendszert - közölte Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi)  tisztségviselője elmondta: új szolgáltatástípusként szakápolási központokat hoznak létre az eddig otthonokban élő, intenzív ápolásra szoruló időseknek. Az első ilyen intézmény felépítésére 1,7 milliárd forintot különített el a kormány.

Négyféle riasztást adott ki mára a meteorológiai szolgálat

Írta: itv , - Frissítve: 23rd June, 2017 - 12:53pm
OMSZ

Hőség, felhőszakadás, heves zivatar és széllökések miatt adott ki riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat, szinte valamennyi megyére.

Pénteken az ország nagy részén 25-26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet (kivéve az északi-északkeleti megyék), ráadásul északnyugaton már a 27 fokot is több helyen elérheti.

Cél, hogy egyenrangú partnerként kezeljék a kelet-európai országokat

Írta: itv , - Frissítve: 23rd June, 2017 - 12:50pm

A V4-ek együttműködése jó lehetőséget ad arra, hogy egyenrangú partnerként kezeljék a kelet-európai országokat - emelte ki Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Tucatnyi kenyérfajta összetétele változik mától

Írta: itv , - Frissítve: 23rd June, 2017 - 12:43pm
MTI Fotó

Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleménye emlékeztet, hogy a kenyerek minőségének javítása és a fogyasztók védelme érdekében péntektől lép életbe a sütőipari termékekre vonatkozó előírás, amely 15 féle kenyér összetételét szabályozza.

Lázár: Szülőföldjükön kell egyesíteni a bevándorló családokat

Írta: itv , - Frissítve: 22nd June, 2017 - 4:17pm
MTI Fotó Kovács Tamás

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter megkezdte szokásos, csütörtöki Kormányinfóját. A miniszter a sajtóeseményen egyebek mellett arról is beszélt: a magyar kormány ellenzi, hogy liberalizálásra kerüljön uniós szinten a migránsok családegyesítése. Gőzerővel zajlik a migráció vitája az európai hadszíntereken – fogalmazott.

Orbán Viktor: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

Írta: itv , - Frissítve: 22nd June, 2017 - 4:15pm
MTI Fotó

Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve magyar újságíróknak nyilatkozva csütörtökön.

Ismét kiemelt téma a migráció az EU-csúcson, de nincs napirenden a kvótakérdése.

A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek

Írta: itv , - Frissítve: 22nd June, 2017 - 4:00pm

Jelentősen felgyorsult a reálbérek emelkedésének üteme az elmúlt négy hónapban, a versenyszférában csaknem 8 százalékkal nőtt a reálkereset - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

Cseresnyés Péter elmondta: a cégek igazodtak a minimálbér és a szakmunkások garantált bérminimumának januári emeléséhez. Ugyanakkor a versenyszférában a minimálbér emelésének hatásától függetlenül is jelentősen emelkedtek a bérek.

Varga Mihály: sikertörténet az idén bevezetett e-szja

Írta: itv , - Frissítve: 22nd June, 2017 - 3:58pm
MTI Fotó Balogh Zoltán

Egyértelműen sikertörténet a személyi jövedelemadó elektronikus bevallási rendszere - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten, hozzátéve, hogy két év alatt sikerült a rendszert kifejleszteni és átállni papíralapúról az elektronikus bevallásra.

Orbán: minél többet ad fel hitéből és a kultúrájából Európa, annál gyengébb lesz

Írta: itv , - Frissítve: 22nd June, 2017 - 9:36am
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor szerint Európának meg kell értenie, hogy minél többet ad fel saját hitéből és kultúrájából, annál gyengébb lesz politikailag és gazdaságilag - a miniszterelnök erről szerdán, Budapesten, a megújult Klebelsberg-kastély ünnepélyes átadásán beszélt.

Spöttle: Újabb terrorcselekmények várhatóak

Írta: itv , - Frissítve: 22nd June, 2017 - 8:59am
Shutterstock

Két nap alatt három merénylet történt a nagyobb Nyugat-Európai városokban. Két szélsőséges iszlamista és egy muszlimellenes támadáson vagyunk túl. Félő, hogy új szakaszába lép Európa szerte az erőszak, és bosszú bosszút szülhet - az M1 Ma Este című műsorában Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő nyilatkozott a témában.

Eltűnhet a silány minőségű kürtőskalács

Írta: itv , - Frissítve: 22nd June, 2017 - 8:54am
MTI Fotó

Szigorítja a kürtőskalácsra vonatkozó szabályokat az agrártárca: a napokban megjelent leírás a receptúra mellett az előállítás módját, illetve a felhasznált alapanyagok minőségét is rögzíti - ismerteti a csütörtöki Magyar Idők.

A lap cikke szerint a jövőben csak akkor használhatják a gyártók a kürtőskalács megnevezést, ha megfelelnek a kritériumoknak. A pontosítások nyomán vélhetőleg eltűnnek a silány alapanyagokból készült, az eredetire csak nyomokban hasonlító termékek a kínálatból.

Levélben fejezte ki részvétét Helmut Kohl özvegyének Orbán Viktor

Írta: itv , - Frissítve: 22nd June, 2017 - 8:46am
EPA

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke levélben fejezte ki részvétét Helmut Kohl korábbi német kancellár özvegyének. A dokumentumot a kormányfő honlapján hozták nyilvánosságra csütörtökön.

A miniszterelnok.hu oldalon közzétett levélben Orbán Viktor azt írta: az egyesült Európa nagy építőmesterét veszítettük el Helmut Kohlban, éppen egy olyan időben, amikor az alapító atyák bátorságára, bölcsességére és messze tekintő képességére igen nagy szükségünk lenne.

Oldalak