Belföld

Kampány a halfogyasztás népszerűsítésére

Írta: itv , - Frissítve: 24th May, 2018 - 9:01pm
MTI-fotó Marjai János

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a haltermékek népszerűsítése, illetve a halgazdálkodás és a halfeldolgozás fejlesztése érdekében csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Akasztón.

Jövőre is garantált a nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium

Írta: itv , - Frissítve: 24th May, 2018 - 8:59pm
hirado.hu

Orbán Viktor a köszönőkampányának legújabb állomásán bejelentette, hogy az Országgyűlés július 20-ig elfogadja az összes jogszabályt, amit megígértek, így az alaptörvény-módosítást és a Stop Soros törvényjavaslatot. Azt is mondta a kormányfő, hogy jövőre is garantálják a nyugdíjemelést és a nyugdíjprémiumot.

Gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés a kormány célja

Írta: itv , - Frissítve: 24th May, 2018 - 8:38pm
MTI Fotó

A gyorsabb és a hatékonyabb ügyintézés az egyik célja az új kormánynak – nyilatkozta az M1 Ma Reggel című műsorában Tuzson Bence, a Miniszterelnökség államtitkára, aki mostantól ezért a területért felel majd, közszolgálati államtitkárként. Ahogy fogalmazott: az a céljuk, hogy a kormányablakokban minél több hivatalos ügyet el tudjanak intézni az emberek

Tíz tárcával és 13 miniszterrel alakult meg a negyedik Orbán kormány. A kormányfő egy hete azt mondta: olyan embereket választott miniszternek, akiknek Magyarország a szenvedélyük.

Az államfő kinevezte az új kormány államtitkárait

Írta: itv , - Frissítve: 22nd May, 2018 - 9:06pm
hirado.hu

Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették.

Az államfő a miniszterelnök javaslatára összesen 54 államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezési okiratot adott át.

Agrárkamara: elkezdődött a cseresznyeszezon

Írta: itv , - Frissítve: 22nd May, 2018 - 9:03pm
MTI Fotó

A meleg tavaszi időjárás miatt elkezdődött a korai érésű cseresznyefajták, mint például a münchenbergi, illetve a májusi korai szedése, idén a gyümölcs termésmennyisége megközelítheti a 20 ezer tonnát – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kedden az MTI-vel.

Az MNB nem változtatott az alapkamaton

Írta: itv , - Frissítve: 22nd May, 2018 - 8:51pm
Origo - Adrián Zoltán

A monetáris tanács nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

A testület kiemelte: az előző kamatdöntés óta eltelt időszakban a nemzetközi pénzügyi piaci hangulat erősen ingadozott, a dollár érdemben felértékelődött, az Egyesült Államok hosszú hozamai emelkedtek. Ennek hatására romlott a feltörekvő piaci kockázatvállalási hajlandóság, ami hatással volt a kelet-közép-európai régió piaci folyamataira is – tették hozzá.

Bakondi: Elfogadhatatlan, hogy magyar jogszabályok nélkül döntsenek a betelepítésről

Írta: itv , - Frissítve: 22nd May, 2018 - 8:49pm
MTI-fotó Varga György

Elfogadhatatlan, hogy a magyar hatóságok véleménye, jogszabályaink figyelembe vétele nélkül egy uniós központban döntsenek a bevándorlók Magyarországra telepítéséről – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Magyar Hírlapban kedden megjelent interjúban.

Mabisz: Pótlólagos védelem az utazásszervezők csődje esetén

Írta: itv , - Frissítve: 22nd May, 2018 - 8:48pm
Shutterstock

Pótlólagos védelmet kapnak az utasok az utazásszervezők csődje esetén, aki most fizeti be nyári utazása előlegét, júliustól nagyobb biztonsággal számíthat arra, hogy az utazásszervező fizetésképtelensége esetén is viszontlátja pénzét – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Milliókkal támogatja a sörgyár a komlótermesztést

Írta: itv , - Frissítve: 22nd May, 2018 - 8:44pm
MTI Fotó Bruzák Noémi

Stratégia együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt., a vállalat 30 millió forinttal támogatja a programot - ismertette Nagy István agrárminiszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A miniszter az aláírási ceremónián hangsúlyozta, hogy a kormány felelős a vidéken élőkért és számukra megélhetést szeretnének biztosítani. Kiemelte, hosszú távú cél, hogy mintegy 50 ezer ember átkerüljön a közmunkaprogramból az agráriumba.

A gazdaság további fehérítése a magyar versenyképesség egyik kulcsa

Írta: itv , - Frissítve: 22nd May, 2018 - 8:37pm
hirado.hu

Domokos László úgy látja, hogy a növekvő adóbevételeket az adók és járulékok további csökkentésére érdemes fordítani, ami növeli a vállalkozások versenyképességét és több jövedelmet hagy a dolgozó családoknál.

Kulcskérdés, hogy az emberek érezzék: nyugalmat és békét kapnak, ha jogkövető magatartást folytatnak – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az M1 Ma reggel című műsorában az adózási fegyelem megerősödésével kapcsolatban. Hozzátette, hogy ez mindenkinek kiegyensúlyozott helyzetet teremt.

Orbán: A magyar emberek megvédése nem a NATO feladata, hanem a miénk

Írta: itv , - Frissítve: 16th May, 2018 - 6:04pm
MTI-fotó Szigetváry Zsolt

Magyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Országház Kupolacsarnokában, a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén. A kormányfő szavai szerint erős Magyarország nem létezhet erős honvédség nélkül. Az a nemzet, amely nem tudja megvédeni az országát, nem is érdemli meg azt – tette hozzá. Közölte továbbá: az elkövetkező években a Magyar Honvédség költségvetését több mint a duplájára növelik.

A magyar tranzitzónákat bírálja az Európa Tanács

Írta: itv , - Frissítve: 16th May, 2018 - 5:57pm

Az Európa Tanács továbbra is bírálja a magyar határon felépített tranzitzónákat, ahol szerintük börtönszerű körülmények között tartják fogva a menedékkérőket. A magyar menekültügyi szabályozás az Európai Bizottságban is napirenden van. A Fidesz szerint az ET szakértői bizottsága (ECRI) azért támadja a tranzitzónákat, mert be akarják engedni a migránsokat.

Optimisták a magyar fiatalok a nyugdíjjal kapcsolatban

Írta: itv , - Frissítve: 16th May, 2018 - 5:53pm

Nagyon magabiztosan gondolnak nyugdíjas éveikre a fiatalok, többségük abban bízik, hogy állami nyugdíját jelentős mértékben ki tudja egészíteni saját megtakarításból származó jövedelmével – írja szerdai számában a Világgazdaság.

Az ÁSZ szerint fejleszteni kell a lakosság pénzügyi ismereteit

Írta: itv , - Frissítve: 16th May, 2018 - 5:52pm
Internet

Fejleszteni kell a lakosság pénzügyi ismereteit, a diákok figyelmét pedig a közoktatáson kívül is számos eszközzel föl lehet kelteni az öngondoskodás és a tudatos tervezés iránt – hangsúlyozta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerdán a Magyar Pénzügyi Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGEKE) a Pénzügyi tudatosság és szociális biztonság című konferenciáján.

Vonzóvá tennék a mezőgazdaságot a fiatalok számára is

Írta: itv , - Frissítve: 16th May, 2018 - 5:44pm
MTI Fotó

A mezőgazdaság versenyképességének, az ágazat fejlődésének a munkaerőhiány enyhítése, illetve a fiatalok bevonása a kulcsa – jelentette ki Nagy István agrárminiszter-jelölt az M1 szerdai műsorában.

Mint mondta, ennek érdekében olyan támogatási rendszert kívánnak kiépíteni, amely lehetőséget teremt a munkaadóknak arra, hogy ne idénymunka-szerűen foglalkoztassák az embereket, hanem teljes állásban. Ugyanakkor új fejezetet nyitnának a vidékfejlesztési pályázatok, a fiatal gazda támogatások területén – fűzte hozzá.

Kásler: Magyar hagyományokra épülő korszerű oktatási rendszer a cél

Írta: itv , - Frissítve: 14th May, 2018 - 7:27pm
MTI Fotó Kovács Tamás

A magyar hagyományokra épülő korszerű oktatás megteremtését jelölte meg célként az óvodától a diplomaszerzésig Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterjelöltje hétfői meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságában. A népjóléti bizottságban kijelentette, javítani kell a demográfiai helyzeten.

Semjén kész újragondolni az szja egy százalékok rendszerét

Írta: itv , - Frissítve: 14th May, 2018 - 7:25pm
MTI-fotó Máthé Zoltán

Kész újragondolni a személyi jövedelemadó (szja) egyházaknak felajánlható egy százalékával összefüggő kérdéseket Semjén Zsolt tárca nélküli miniszterjelölt, aki erről kinevezése előtti meghallgatásán beszélt hétfőn a parlament igazságügyi bizottságában.

Megnézte már, mit tudott meg önről az adóhivatal?

Írta: itv , - Frissítve: 14th May, 2018 - 7:23pm
Internet

Május 22-én éjfélig lehet elfogadni, illetve benyújtani a személyijövedelemadó-bevallást. Idén az egyéni vállalkozókat leszámítva szinte már minden adózónak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el a bevallástervezetét. Van, akinek ez a határidő lejártával automatikusan bevallássá válik, azonban vannak olyan adózók is, akiknek mindenképpen jóvá kell hagyniuk a NAV tervezetét.

Meg kell vívni a harcot az unióval a magyar érdekek védelméért

Írta: itv , - Frissítve: 14th May, 2018 - 7:10pm

Az unió bevándorláspolitikája finoman fogalmazva eltér a magyar állásponttól, így harcot kell vívnunk azért, hogy ezeket megvédjük – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Az áprilisi országgyűlési választásokon a kormány komoly felhatalmazást kapott arra, hogy megvédje Magyarország kultúráját, identitását és jövőjét – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus hangsúlyozta, nem volt ez másképp a többi európai választásokon, mindenhol nagy hangsúlyt kapott az illegális bevándorlás kérdése, azaz Európa biztonsága, jövője.

A történelem írásbelikkel folytatódik az érettségi

Írta: itv , - Frissítve: 9th May, 2018 - 9:40am
MTI Fotó

A középszintű írásbeli 180 percig tart, az írásbelin a vizsgázóknak egy központi feladatsort kell megoldaniuk, amelynek első része egyszerű, rövid választ igénylő feladatokból, második része szöveges (kifejtendő) feladatokból áll – a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja.

Megalakult az új Országgyűlés

Írta: itv , - Frissítve: 9th May, 2018 - 9:37am
MTI-fotó Kovács Tamás

Kedden késő délelőtt letették esküjüket az országgyűlési képviselők, ezzel megalakult az új parlament, és a 2014-ben megalakult kormány megbízatása megszűnt. A képviselők a történelmi zászlók előtt tettek esküt.

Csütörtökön választ miniszterelnököt az Országgyűlés 

A dokumentum szerint csütörtök délután tartják a miniszterelnök-választást, a döntéshez az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata szükséges. A miniszterelnök a megválasztásával hivatalba lép.

A választás után is a kormánypártokkal szimpatizál a többség

Írta: itv , - Frissítve: 9th May, 2018 - 9:29am
Nézőpont Intézet

A parlamenti választás után is változatlanul őrzi előnyét a Fidesz–KDNP, a kormánypártok népszerűsége 50 százalék feletti a választási részvételüket biztosra ígérők között – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készített felméréséből. A kormánypártok tehát tovább erősödtek a választási győzelmet követően.

Rigó Csaba: Valótlan adatokat közölt az EP szakbizottsága a magyar közbeszerzésekről

Írta: itv , - Frissítve: 9th May, 2018 - 9:26am

Valótlan adatokat közölt az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző szakbizottsága, szemben az általuk közölt 36 százalékkal, valójában 16 százalék volt azon közbeszerzések száma, ahol csak egy ajánlattevő volt – mondta a Ma reggel keddi adásában Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

Oldalak