Belföld

Legyél te is Határvadász!

Írta: itv , - Frissítve: 8th November, 2016 - 2:59pm
Legyél te is Határvadász!

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség határvadász Bevetési Osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére.A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várjuk. 

 

Legyél te is Határvadász!

Orbán Viktor: Magyarország szép, élhető és biztonságos

Írta: itv , - Frissítve: 16th October, 2017 - 5:38pm
MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A kormányzati gondolkodásban a turizmus nem csak pénzkereseti forrás, vagy a magyar gazdaság saját erején felül teljesítő ágazata, hanem a hazaszeretet egyik formája, ami misszió - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, az első Turizmus Summit 2017 konferencián hétfőn Budapesten.

Szavai szerint a rendezvény résztvevőiben közös, hogy úgy gondolják: Magyarország szép, élhető, biztonságos hely, ahol vendégszerető emberek élnek. Nem elég, hogy a szemünkben saját országunk szépsége önmagáért beszél, ennek mások számára is érthető módon hangot kell adni – mondta.

Sikeres a hatéves bérmegállapodás

Írta: itv , - Frissítve: 16th October, 2017 - 5:27pm

A kormányzat, a szakszervezetek és a munkaadók is sikeresnek ítélik a tavaly aláírt hatéves bérmegállapodást. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt héten ezért nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében két és fél százalékponttal csökkenhetnek a vállalkozásokat érintő közterhek - derült ki az M1 délelőtti műsorából.

A vallásszabadságért felelős uniós megbízottal tárgyalt Orbán Viktor

Írta: itv , - Frissítve: 16th October, 2017 - 5:24pm
MTI Fotó

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban fogadta Ján Figelt, az Európai Unió vallásszabadságért felelős különleges megbízottját - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Ján Figel múlt héten részt vett a keresztényüldözésről tartott budapesti nemzetközi konferencián, ahol előadást is tartott, a rendezvényt pedig sikeresnek ítélte – közölte Havasi Bertalan.

Egészségbiztosítási alapkezelő: nem a betegen spórolnak

Írta: itv , - Frissítve: 16th October, 2017 - 5:18pm

A világon sehol nincs elég forrás arra, hogy valamennyi terápiát biztosítani lehessen olyan betegek részére is, akiknél nem garantálható a maximális hatékonyság - közölte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a hétfői Magyar Hírlapban. Az alapkezelő az új közbeszerzési eljárásával kapcsolatos kritikákra reagálva hangsúlyozta: szó sincs arról, hogy a már kezelt betegektől elvennék a bevált gyógyszereiket, hogy azokat olcsóbbakkal váltsák ki.

Nemzeti fehérjetakarmány program indul

Írta: itv , - Frissítve: 16th October, 2017 - 4:47pm
Agro Napló

Nemzeti fehérjetakarmány program indul, hogy kiváltható legyen az importból származó génmódosított szóját tartalmazó takarmány - jelentette be a földművelésügyi miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fazekas Sándor elmondta, a program része egy hároméves kutatás-fejlesztési terv, amelyre 8 milliárd forint fordítható majd.

Október 23. – A Facebookon hív közös ünneplésre a kormány

Írta: itv , - Frissítve: 15th October, 2017 - 1:56pm
hirado.hu, Facebook

Facebook-videóban hívja fel a figyelmet a kormány a Terror Házánál rendezendő október 23-i ünnepségre. A 15 órakor kezdődő rendezvényen Orbán Viktor mond beszédet.

„Szeretnénk, ha minél többen emlékeznénk közösen 1956 hőseire, és arra, hogy sokan életüket adták mostani szabadságunkért” – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Át kell törni a közöny falát – A fehér bot napján

Írta: itv , - Frissítve: 15th October, 2017 - 1:54pm
MTI Fotó Márton Mónus

Vakvezető kutya, fehér bot, közlekedési és tájékozódási technikák, speciális programok a számítógépen és a mobiltelefonon. Különböző megoldások, amelyek a látássérült emberek mindennapjait könnyítik meg. Miként szolgálják a technikai fejlesztések az érintetteket, és mit tehet a környezet azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek teljes életet élhessenek? Október 15-e a látássérültek (a fehér bot) nemzetközi napja.

Új történelmi csúcson zárta a hetet a BUX

Írta: itv , - Frissítve: 15th October, 2017 - 1:46pm
MTI Fotó Marjai János

Növekvő forgalomban új történelmi csúcson zárta a hetet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 38 894,88 ponton állt, ami az előző heti záróértékénél 953,06 ponttal, 2,51 százalékkal magasabb. A héten a részvénypiac forgalma 55,73 milliárd forint volt az előző heti 43,7 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Innovatív versenyre kell felkészülniük a bankoknak

Írta: itv , - Frissítve: 15th October, 2017 - 1:43pm
hirado.hu

A bankoknak sokkal élesebb versenyre kell felkészülniük a jövőben, ehhez a mostaninál korszerűbb szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, ennek egyik első lépéseként 2019 második felében Magyarországon bevezetik az azonnali fizetések rendszerét - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértőinek tanulmányából.

A tavalyi zárszámadást tárgyalja a Tisztelt Ház

Írta: itv , - Frissítve: 15th October, 2017 - 1:39pm
hirado.hu

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők kedden kilenc javaslatról szavaznak, szerdán a jegybank tavalyi beszámolóját, csütörtökön pedig a 2016-os zárszámadást tárgyalják.

Az ülés ezúttal is hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az interpellációk ezután két órában, az azonnali kérdések és válaszok pedig hatvan percben hangozhatnak el.

Áder: fel kell gyorsítani a Nyugat-Balkán EU-s integrációját

Írta: itv , - Frissítve: 14th October, 2017 - 2:16pm
MTI Fotó

Aggodalomra ad okot a Nyugat-Balkán helyzete, ezért cselekedni kell, és a konfliktus megelőzésének legjobb módszere felgyorsítani a térség európai uniós (EU-s) integrációját - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök szombaton Szekszárdon, ahol péntektől kétnapos tanácskozást tartottak a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) államfői.

Semjén: Kötelességünk gondoskodni az üldözött keresztényekről

Írta: itv , - Frissítve: 13th October, 2017 - 6:38pm
MTI Fotó Kovács Attila

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Magyarországnak, mint történelmében, kultúrájában, hagyományaiban keresztény identitású és kötődésű államnak természetes kötelezettsége, hogy az üldözött keresztényekről gondoskodjon és segítsen rajtuk.

Nyugdíj: novemberben jön a prémium és a korrekció

Írta: itv , - Frissítve: 13th October, 2017 - 6:36pm
MTI Fotó Balogh Zoltán

"A kormány törődik az idősekkel és megbecsüli őket", és természetes, hogy a gazdaság jó teljesítményéből azok is részesülnek, akik évtizedeket dolgoztak keményen az országért, a mostani generációkat felnevelték és segítik őket - mondta Novák Katalin, államtitkár.

Novemberben kapják kézhez a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumot, valamint a nyugdíjkorrekció összegét – erősítette meg az MTI-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára.

Országszerte hiánycikk a tűzifa

Írta: itv , - Frissítve: 12th October, 2017 - 7:40pm
MTI Fotó

A tavalyi kemény tél miatt sokan előre hozták az idei tűzifavásárlást, ami miatt már nyárra lecsökkentek az erdőgazdálkodók eladható készletei, a vegetációs időszak utáni fakitermelések pedig még csak most indulnak, ezért országszerte hiánycikk lett a tűzifa - olvasható a Zalai Hírlap csütörtöki számában.

Adóprémiumot szorgalmaz a munkavállalóknak az ÁSZ-elnök

Írta: itv , - Frissítve: 12th October, 2017 - 7:36pm
MTI Fotó Kovács Tamás

A nyugdíjasok mellett a legális keretek között munkát vállaló polgároknak is járna prémium – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Domokos László. Az Állami Számvevőszék elnöke szerint a kormány azonnal csökkenthetné a dolgozók munkaerőpiaci járulékát, ezzel havonta nagyjából kétezer forint maradna az átlagosan keresők zsebében.

Orbán: A segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van

Írta: itv , - Frissítve: 12th October, 2017 - 7:34pm
Arindambanerjee/Shutterstock

A kereszténység ma a világ legüldözöttebb vallása – mondta a miniszterelnök köszöntőbeszédében a Nemzetközi Konferencia a Keresztényüldözésről – Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra című konferencián.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa olyan bevándorláspolitikát erőltet, amely beengedi a veszélyes szélsőségeseket az unióba, Magyarország azonban azt vallja: nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van. Közölte: Magyarország segíti az üldözött keresztények hazatérését.

Drágábbak lehetnek a biztosítások a kötelező kéményseprés eltörlésével

Írta: itv , - Frissítve: 12th October, 2017 - 7:32pm
MTI Fotó

Drágulhatnak a lakás- és az életbiztosítások, ha a parlament a jövő héten elfogadja az úgynevezett kéményseprési törvény módosítását - mondta a Magyar Nemzetnek a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke.

Vámos Csaba a lap csütörtöki számában emlékeztetett arra, hogy a tervbe vett változtatást követően a családi házak esetében nem lesz kötelező a rendszeres füstelvezető-ellenőrzés, a kéményeket csak akkor vizsgálják meg a szakemberek, ha azt a tulajdonos külön megrendeli.

Gyorsítanák a közmű-engedélyezési eljárásokat

Írta: itv , - Frissítve: 12th October, 2017 - 7:30pm
Shutterstock

A kormány jelentősen gyorsítani akarja a közmű-engedélyezési eljárásokat, ez a gázcsatlakozások esetében akár 100, a villanynál 150 nappal is megrövidülhet a családok, a kis- és középvállalkozások számára – közölte a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kormány: a kereszténység a legüldözöttebb vallás

Írta: itv , - Frissítve: 11th October, 2017 - 10:01am

Minden öt olyan ember közül, akit a vallása miatt üldöznek a világon, négy keresztény, vagyis kimondhatjuk, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Komoly adócsökkenés jön januártól

Írta: itv , - Frissítve: 11th October, 2017 - 9:54am
Shutterstock

Jövő évtől 19,5 százalékra csökkenhet a szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás a parlamentnek benyújtott, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslat szerint.

A parlament honlapján kedden közzétett törvényjavaslat indokolása szerint a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumán 2016. november 24-én megállapodtak a minimálbér, a garantált bérminimum, és a reálbérek emeléséről, valamint a munkáltatói bérterhek csökkentéséről.

Magyarország turisztikai országmárka építéséről döntött a kormány

Írta: itv , - Frissítve: 11th October, 2017 - 9:53am

A kormány döntött a Magyarország turisztikai országmárka építéséről, ennek érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. rövid távú, intenzív és kiterjedt marketingkampányt indít, összhangban a kormányzati turizmus- és gazdaságfejlesztési marketingtevékenységgel.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározat szükségesnek nevezi az országmárka építését Magyarország marketingjének megújítása, vonzerejének növelése és az országos turisztikai szolgáltatások átstrukturálása érdekében.

Az IMF szerint a vártnál is jobban nőhet a magyar GDP

Írta: itv , - Frissítve: 11th October, 2017 - 9:52am
MTI Fotó

Az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési előrejelzését javította a Nemzetközi Valutaalap (IMF) őszi világgazdasági prognózisában.

A magyar gazdaság idén 3,2 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal növekedhet a tavalyi 2,0 százalék után – áll az IMF őszi (World Economic Outlook, October 2017) prognózisában. Az áprilisban közzétett előrejelzéshez képest Magyarország hazai össztermékének (GDP) idei növekedési ütemét 0,3 százalékponttal, a jövő évit pedig 0,4 százalékponttal emelte a valutaalap.

Oldalak