Áder János: Magyarország nem engedett a '48-ból

Írta: itv , - Frissítve: 15th March, 2017 - 7:23pm

Téma: 

A cél közös volt és a csoda megtörtént a XIX. század derekán. Elődeink új Magyarországot építettek, 1848 márciusában a magyarság végérvényesen a szabadság nemzetévé vált - mondta Áder János köztársasági elnök a Parlament Kupolatermében.

1848 megmutatta, hogy Magyarországnak van tehetsége a szabadsághoz – mondta Áder János köztársasági elnök ünnepi beszédében a Parlament Kupolatermében a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek átadásán.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A magyarok szélesre tárták a kaput

A magyarok csodát műveltek és szélesre tárták a kaput a fejlődés előtt. A magyar nemzet élni akarása, új erőre kapott, az iparban, a művészetekben és a kereskedelemben. Bár a szabadságharc elbukott, de 18 évvel később Magyarország ismét önmagára talált, annak köszönhetően, hogy nem engedett a ’48-ból – nyilatkozta Áder János.

Tisztelt díjazottak, tisztelt kitüntettettek! Önök valamennyien közös boldogulásunk elősegítői, ugyanazt a szellemiséget éltetik tovább, ami erőt, magabiztosságot és új lendületet ad a nemzetnek. Önök példát és biztatást jelentenek mindannyiunknak – éltette a díjazottakat a köztársasági elnök a parlamentben.

Nem a vakszerencse alakítja a nemzetek sorsát

Az egyes ember és a nemzetek sorsát nem a vakszerencse, hanem a teljesítmény, a becsületes munka és az időtálló egyetemes értékekhez való ragaszkodás alakítja – tette hozzá Áder János.

Az államfő hangsúlyozta, hogy a díjazottak által magasra tett mérce sokak látóhatárát képes megemelni, értékrendjét befolyásolni. ”És sokakat képes jobb teljesítményre ösztönözni”- szögezte le a köztársasági elnök.

A díjátadáson részt vett Orbán Viktor és Kövér László házelnök.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink