Az ATV kiderítette: jobboldali tüntető dobta fejbe a jobbikos képviselőt

Téma: 

Vasárnap óta téma, hogy ki kezdte a dobálást a Jobbik devecseri rendezvényén, illetve hogy ki dobta fejbe a főszervezőt, Ferenczi Gábor országgyűlési képviselőt. A helyszínen először Ferenczi is azt mondta, hogy a sajátjai dobták fejbe. Később már azt nyilatkozta, hogy az udvarból dobták azt a követ, amelyiktől megsérült. Az ATV Híradójának stábja azonban rögzítette, hogy ki dobta el az ominózus követ.

A képviselő miután a rendőrségen járt, a mentősöknek már azt mondta, hogy fogalma sincs ki dobta fejbe. Alig egy órával korábban, miközben a sebét tisztogatta, még határozottan állította a körülötte levőknek, hogy a demonstrálók oldaláról érte a kő. „Gyerekek! A mieink dobtak fejbe! Ennek most mi értelme?”- jelentette ki.

Később a legtöbb helyen úgy jelent meg, hogy a képviselőt a cigányok dobták fejbe. Az ATV kamerája azonban véletlenül rögzítette az eseményeket, s azt is, hogy ki dobta el azt a követ, amely 3 méteres távolságról találta fejbe Ferenczit.

A felvételen látszik, hogy egy kopasz tüntető felkap egy követ és a romák udvarára hajítja. Őt próbálja leállítani Ferenczi, amikor érkezik a kő, amely fejbe találja: jól látszik, hogy egy piros pólós férfi alig három méterről dobja - ránézésre teljes erővel. A képviselő azonnal a fejéhez kap és megtántorodik. A körülötte levők hozzák ki a tömegből. A sérülést okozó férfi aktív és hangos részese volt a demonstrációnak, sok helyen feltűnt a Devecseren készült felvételeken, melyekből az is egyértelműen kiderül, hogy a romák házánál megálló feldühített demonstrálók dobálták be a kezük ügyébe eső palackokat, köveket az udvarba.

Kapcsolódó cikkeink

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2013. július 21-én a hajnali órákban, hogy Sátoraljaújhelyen a Vámállomásnál randalíroznak.

A kép illusztráció

Csúnyán összeveszett két horgász idén július 19-én a Tisza-tó poroszlói partján, olyannyira, hogy vádemelés is lett belőle.

http://nol.hu/

A hétvégi görögországi választásokon a legtöbb voksot szerző radikális baloldali párt a jobboldali Független Görögök (ANEL) párttal köt koalíciót - közölte hétfőn az utóbbi párt vezetője.

Allahu Akbar és Abdul Péter feliratokkal ragasztották át Jakab Péter jobbikos képviselőjelölt plakátjait. Van olyan felirat, amely a török zászlót is ábrázolja. Csalódott jobbikosok járták végig az utcákat – írja az origo.hu.

 

2020. április 2., csütörtök, Áron