Az év eddigi legmelegebb hete kezdődött meg

Téma: 

Szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát (36,6 Celsius-fok), amelyet július 29-én Budakalászon mértek: az még bizonytalan, hogy mikor, milyen értékekkel tetőzik és meddig tart a hőség – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Kifejtették: az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30 fokhoz. Országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait. Ugyanakkor megjegyezték: ez egyáltalán nem ritka augusztus első felében. Mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordoktól 39, 40 fok körül vannak.
 
MTI Fotó
 

Kitértek arra is, hogy a jelenlegi számítások szerint péntek délután/este, szombatra virradóra egy nyugatról érkező, az ország felett lassuló, majd gyengülő, feloszló front a Dunántúlra, esetleg a középső megyékbe még érdemi (akár 5-8 fokos) bár átmenetinek tűnő enyhülést, felfrissülést hoz, de a keleti harmadban ennek hatása már alig lesz érezhető.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

És csaknem bizonyos, hogy a forróság szempontjából 2015 megdönti majd a tavaly felállított rekordot - közölte csütörtökön az időjárás adatait 1880 óta megfigyelő Nemzeti Óceán- és Légköri Hivatal, a NOAA.A júliusi középhőmérséklet 16,6 Celsius fok (61,86 d...

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti. Az országos tisztifőorvos III. fokozatú hőségriasztást rendelt el 2013. július 29-én éjfélig.

Nem várt sikert hozott az Erdők Hete társaságunknál, a programjainkat meg sem kellett hirdetni, mert a velünk kapcsolatban levő iskolák és óvodák már előzetesen betöltötték az összes időpontot. Ráadásul akkora volt az érdeklődés, hogy nálunk tovább tart az Erdők Hete.

Szombaton délután előkerült annak a 41 éves szerencsi horgásznak a holtteste, aki két hete tűnt el a Hernádban Megyaszó és Alsódobsza között.

2019. május 21., kedd, Konstantin