Az ország tortái és kenyerei is kóstolhatók a Magyar Ízek Utcájában

Téma: 

Magyarország tortája, a Komáromi kisleány és cukormentes tortája, a Három kívánság, valamint a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipója is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában augusztus 18. és 20. között Budapesten.

A magyar pékek idén is igyekeztek méltó módon megemlékezni az államalapítás ünnepéről, ezért teljes kiőrlésű és búzakenyér kategóriában hirdettek termékversenyt – mondta el Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a Magyar Ízek Utcája rendezvényről tartott keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.
 
MTI/Mohai Balázs
 

Az idei év Szent István-napi fehérkenyér kategória nyertese Várhegyi Deres lett, a Kurdi Family Pék Kft. jóvoltából, az innovatív kategória legjobbját, a mézes-almás rozskenyeret a SZEGA Camembert Kft.-ben Lusztig Ákos pékmester alkotta meg. A teljes kiőrlésű kategóriában Takó Zoltán pékmester kenyere lett a legjobb, a Pedró Pékség Kft. jóvoltából.

Magyarország tortája a mézes-diós tésztájú, körtés, csokoládés, vaníliakrémes, fahéjas és gyömbéres Komáromi kisleány, cukormentes tortája a chia magos-diós mandulapiskótás, meggyes és túrós Három kívánság lett.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkeink

A magyar-magyar párbeszéd és a Nyugat-Balkán a kiemelt témája az idei Tusványosnak, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek, július 23-28. között, az erdélyi Tusnádfürdőn - jelentette ki Németh Zsolt külügyi államtitkár az esemény budapesti sajtótájékoztatóján.

A brüsszeli magyar nagykövet tudomása szerint két magyar sebesült meg a brüsszeli merényletsorozatban, mindkettőjüket kórházban ápolják. Ezt Nagy Zoltán nagykövet az M1 élő adásában közölte.

 

Az Aluinvent Zrt. (www.aluinvent.com) nagyszilárdságú és ultrakönnyű alumínium termékek, anyagtechnológiai és anyagvizsgálati berendezések fejlesztésével, gyártásával és mérnöki szolgáltatások nyújtásával foglalkozik.

A magyar női vízilabda-válogatott bejutott a legjobb négy közé a barcelonai vizes világbajnokságon, miután a hétfői negyeddöntőben 11-7-re legyőzte a holland csapatot. Bár a vezetést a németalföldiek szerezték meg, a folytatás magyar örömjátékot hozott.

2020. május 25., hétfő, Orbán