Az ország tortái és kenyerei is kóstolhatók a Magyar Ízek Utcájában

Írta: itv , - Frissítve: 7th August, 2018 - 1:49pm

Téma: 

Magyarország tortája, a Komáromi kisleány és cukormentes tortája, a Három kívánság, valamint a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipója is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában augusztus 18. és 20. között Budapesten.

A magyar pékek idén is igyekeztek méltó módon megemlékezni az államalapítás ünnepéről, ezért teljes kiőrlésű és búzakenyér kategóriában hirdettek termékversenyt – mondta el Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a Magyar Ízek Utcája rendezvényről tartott keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.
 
MTI/Mohai Balázs
 

Az idei év Szent István-napi fehérkenyér kategória nyertese Várhegyi Deres lett, a Kurdi Family Pék Kft. jóvoltából, az innovatív kategória legjobbját, a mézes-almás rozskenyeret a SZEGA Camembert Kft.-ben Lusztig Ákos pékmester alkotta meg. A teljes kiőrlésű kategóriában Takó Zoltán pékmester kenyere lett a legjobb, a Pedró Pékség Kft. jóvoltából.

Magyarország tortája a mézes-diós tésztájú, körtés, csokoládés, vaníliakrémes, fahéjas és gyömbéres Komáromi kisleány, cukormentes tortája a chia magos-diós mandulapiskótás, meggyes és túrós Három kívánság lett.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkeink