Az összes traffipax kikerül az utakra

Téma: 

Országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség egész héten. Az a cél, hogy kiszűrjék azokat a sofőröket, akik a gyorshajtás miatt veszélyt jelentenek az utakon. A külföldre indulóknak is érdemes jobban odafigyelni a sebességre, ugyanis nem csak itthon, hanem Európa-szerte fokozott ellenőrzést tartanak.

A felismerhetelenségig összetört ennek egy autó a motorházteteje, amikor a sofőr Budapest felé tartott az M5-ös autópályán és beleszaladt az előtte haladó, trélert vontató személykocsiba. A leszakadt trélerbe ezután három másik kocsi is belecsapódott. A balesetben két gyermek megsérült. Az autópályán pedig több kilométeres torlódás alakult ki a műszaki mentés miatt. A sofőr valószínűleg túl gyorsan hajtott.
 
MTI Fotó
 

Többek között az ilyen balaesetek megelőzése érdekében tartanak országos rendőrségi razziát hétfőtől. Elsősorban a forgalmasabb utakon, a főutakon és a gyorsforgalmi pályákon mérik az autók sebességét.

Az egyhetes sebességellenőrző akcióval a gyorshajtás veszélyeire akarják felhívni az autósok figyelmét. A statisztikák szerint ugyanis minden harmadik balesetben szerepet játszik a gyorshajtás is.

„A TISPOL csoport éves terve alapján a rendőrség augusztus 6-a és 12-e között az ország területére kiterjedő ellenőrzést fog tartani. Az ellenőrzés célja azon gépjármű vezetők, illetve gépjárművek kiszűrése, akik a megengedett legnagyobb sebességet túllépik és ezzel veszélyeztetik a közlekedés résztvevőit” – fejtette ki Fürstenfelder Arnold alezredes.

Legutóbb májusban tartott a rendőrség egy 24 órás sebességmaratont. Akkor több mint 5700 gyorshajtót fogtak. Ez csaknem négyszerese egy átlagos napnak. Gyorshajtásért akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI/Kálmándy Ferenc

Áprilisban 8061 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 19,7 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a DataHouse Kft. adatai alapján hétfőn.

Idén is milliárdok jutnak az utakra

2014 tavaszától tovább folytatódnak az útfelújítások a megyében.A napokban adták át a Sárospatak és Vajdácska között felújított több mint öt kilométeres útszakaszt, amely része a megyében zajló útfelújítási munkálatoknak.

 

Teherautókat, autóbuszokat ellenőriz a rendőrség Borsodban

Tehergépjárműveket, autóbuszokat, azok vezetőit ellenőrzi a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keddtől csütörtökig - közölte a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel.A tájékoztatás szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) műveleti...

2019. május 21., kedd, Konstantin