Befejeződtek az árvízvédelmi munkák két borsodi településen

Téma: 

Befejeződtek Nyékládházán és Hejőkeresztúron a Hejő rekonstrukciós munkái, így a nem ritkán árvízzel is fenyegető patak biztonságosabbá vált.

A csaknem 160 millió forintba került beruházást szerdán adták át a két településen.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládháza csaknem 76,5 millió forintot, a közeli Hejőkeresztúr pedig mintegy 79 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében a Hejő-patak rekonstrukciós munkáira.
A patak közelében fekvő lakóházak, földterületek rendszeresen – különösen pedig a 2010-es rendkívüli csapadékos időben – veszélybe kerültek. Ezért döntöttek a települések, hogy közösen pályáznak a rekonstrukciós és kiegészítő munkákra.

Kapcsolódó cikkeink

A Borsodi lett a Diósgyőr főszponzora

Hétfőn rendezte a DVTK hagyományos szurkolói ankétját, melynek első félidejében ünnepélyesen lehullt a lepel a Diósgyőri VTK új támogatójának kilétéről. A Borsodi Sörgyár hosszú távon kötelezte el magát a DVTK mellett és főszponzorként segíti a csapatot.

Borsodi és az NB1-be frissen felkerült Mezőkövesd-Zsóry FC szponzori megállapodást kötött, amelyet szombaton este, a Győr elleni futballmérkőzést megelőzően jelentett be a sörgyár és a klub vezetősége.

 A XV. Borsodi Sörfesztivál törölve

A XV. Borsodi Sörfesztivál szervezői közleményükben arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy idén elmarad a Borsodi Sörfesztivál. A szervezők elnézést kérnek a fesztiválozóktól, és a zenekaroktól egyaránt.

Idén először rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát, a Borsodi Vágtát Hernádnémetiben. A szombati előfutamok mellett volt kamasz és női huszár vágta, valamint öreg rókák futama is.

2020. április 2., csütörtök, Áron