Beoltották Orbán Viktort

Téma: 

Beoltották a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával Orbán Viktor miniszterelnököt. Az erről készült fényképeket a kormányfő Facebook-oldalára tették fel vasárnap délelőtt.

Orbán Viktor a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján kapta meg az oltást. Müller Cecília országos tisztifőorvos szombaton arról beszélt, hogy az oltást külön javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek is. Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is. Emellett a kormány és az operatív törzs tagjainak beoltását is fontosnak tartja. Az oltások ugyanis reményt adnak arra, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám, és véget érjen a pandémia – jelentette ki.

hirado.hu

A miniszterelnök korábban arról beszélt, hogy a kínai vakcinában bízik meg a legjobban, ezért amikor rákerül a sor, és lehetőse lesz választani, akkor azt választaná.

Pénteken Áder János köztársasági elnöki is megkapta a Sinopharm-vakcinát. Az államfő az oltás után nyilatkozva arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.

Forrás: hirado.hu

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

Orbán Viktort javasolta kormányfőnek a köztársasági elnök

A Fidesz elnöke elfogadta felkérést. Orbán Viktor azt mondta, büszke arra, hogy még négy évig szolgálhatja hazáját és mindent meg fog tenni a következő négy évben is azért, hogy kivívják a magyaroknak a tiszteletet itthon és a világban egyaránt.

MTI/EP/Fred Marvaux

Az Európai Unió a támadások helyett inkább hálával tartozik a magyar kormánynak azért, mert az egész közösség határait védi – véli Andrej Kovacsev, az Európai Parlament elnökségének néppárti tagja.Minden szuverén országnak megvan hozzá a joga, hogy megvédje a...

Martonyi János szerint egyebek mellett azt is tisztázni kell, hogy az amerikai titkosszolgálatok lehallgatták-e Orbán Viktort miniszterelnököt. A külügyminiszter erről a HírTV Magyarország élőben című műsorában beszélt.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma