Budapest a legnépszerűbb szilveszterkor

Téma: 

A Trivago.hu és a Szállás.hu adatai szerint is Budapest a legnépszerűbb belföldi szilveszteri úti cél, a külföldi városok közül Prága, illetve Zakopane vezet.

A magyarok legkeresettebb szilveszteri úti céljainak listáját Budapest vezeti, a második helyen Prága, a harmadikon Hajdúszoboszló áll – közölte a Trivago.hu. A top 20-as rangsorban – amelyet a 2017. december 29. és 2018. január 2. közötti időszakra leadott keresési adatok alapján állítottak össze – 13 belföldi úti cél szerepel.

MTI-fotó Czimbal Gyula

A magyarok – ellentétben a csehekkel, szlovénokkal és szerbekkel – szívesebben töltik belföldön a szilvesztert – állapítja meg a Trivago közleménye.

A lista alapján ismét jól teljesítettek a fürdővárosok: az Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával rendelkező Hajdúszoboszló harmadik lett, Hévíz a 4., Zalakaros a 13., Bükfürdő pedig a 20. helyen végzett.

Az egész évben nagy népszerűségnek örvendő külföldi úti célok közül Párizs a 6., Róma a 7., Amszterdam pedig a 19. helyet szerezte meg. Európán kívülről egyedül Dubai került be a top 20-ba – közölte a Trivago.

A Szállás.hu foglalási adatai alapján a belföldi úti célok közül Budapest, Eger és Szeged a legnépszerűbb, míg a külföldi települések közül Zakopane, Krakkó és Pozsony viszik a prímet. Hozzáteszik, hogy bár szilveszterkor a szálláshelyek 50 százalékkal is drágábban értékesíthetik csomagajánlataikat, mégis a legtöbb már telt házas az előfoglalási adatok szerint.

A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szállás.hu ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy a vendégek előszeretettel rendezik a számlát Szép-kártyával, a foglalások csaknem ötödét így fizetik ki.

A Szállás.hu adatai a szilveszterre vonatkozó foglalások átlagos költsége idén 68 750 forint, 13 százalékkal több, mint tavaly. A legalacsonyabb értékű foglalás 2100, míg a legdrágább több mint 1,2 millió forint – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Kép: MTI-fotó: Czimbal Gyula

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Balázs Attila

Csak a fővárosban több tízezer turista tölti az év utolsó napjait szállodákban – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke pénteken az M1-en.

hirado.hu

Rövid közleményben gyűjtötte össze a szilveszterrel kapcsolatos tudnivalókat az Országos Mentőszolgálat, amit eljuttatott szerkesztőségünkhöz is.

2021. január 27., szerda, Angelika