Csepreghy szerint az unió magyarázkodik Altus-ügyben

Téma: 

Csepreghy Nándor szerint az Európai Bizottság (EB) lényegében magyarázkodik Altus-ügyben. A helyettes államtitkár a Napi Gazdaságnak azt is elmondta: még nem született döntés arról, hogyan reagál majd a kormány, amikor az Altus a bizottság EB képviseletében dokumentumokat kér.

 

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az újság csütörtöki cikke szerint elmondta: megérkezett az EB válasza, amelyben "Brüsszel a kiválasztási szempontrendszer tisztaságát próbálja igazolni" az Altus-ügyben. Úgy vélte, a bizottság lényegében magyarázkodik, azt bizonygatja, hogy nyílt és szabályos, mindenféle hátsó szándéktól mentes volt az Altus kiválasztása.A lap felidézi: Lázár János Miniszterelnökséget irányító miniszter még április végén írt levelet Walter Deffaának, az EB főigazgatójának az Altus Zrt. 1,5 milliárd forintos megbízásával kapcsolatban.

Csepreghy Nándor szerint érdemes napirenden tartani az ügyet egészen addig, amíg júniusban személyesen találkozik Lázár János és Walter Deffaa.

 
Furcsának és elfogadhatatlannak nevezte, hogy miközben az EB minden tagállamtól jogosan elvárja, hogy a közbeszerzések során vizsgálják egy-egy pályázó szervezet hátterét, addig a bizottság most a válaszlevélben bevallja, hogy semmilyen tulajdonosi összefonódást nem vizsgált az Altus esetében.A helyettes államtitkár szerint továbbra is fennáll az ügy kapcsán a pártfinanszírozás gyanúja, hiszen hiába végzik többen a tulajdonképpeni munkát, a pénz a konzorciumvezetőnél, vagyis az Altusnál fog realizálódni.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2014-2020-as uniós fejlesztési források kezdeményezettjei a magyar vállalkozók, és a kormánynak az a dolga, hogy minél hatékonyabban és minél gyorsabban eljuttassa őket hozzájuk - közölte a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes...

Csepreghy: Nem lehet pénzosztó szerepben olyan szervezet, mely ideológiák mentén válogat

Sokan úgy tekintenek a Norvég Alap forrásaira, mint valamiféle zsebpénz, noha ezek a pénzek államközi szerződés keretében érkeznek Magyarországra, ezért a magyar kormánynak kötelessége gondoskodni a szabályszerű felhasználásról - jelentette ki Csepreghy Nándor a...

 A DK szerint szükséges a vizitdíj

Káosz van a betegirányításban és a mentőszolgálatnál is.

2021. január 17., vasárnap, Antal,Antónia