A DK szerint szükséges a vizitdíj

Téma: 

A Demokratikus Koalíció (DK) az egészségügy átalakításának felülvizsgálatára szólítja fel a kormányt, valamint arra, hogy lássa be: szükség van a vizitdíjra, a kórházi napidíjra, emellett szerintük teret kell adni a magán-egészségbiztosítóknak.

A DK, szerdai közleménye szerint úgy véli: a Fidesz nem a fenntartható egészségügyért, hanem a forráskivonásért hajtja végre kapkodva és ésszerűtlenül az átalakítást és az államosítást. A párt nem vitatja, hogy szükséges a kórházi rendszer átszervezése, szerintük azonban a Fidesz a feladatok végiggondolása nélkül tetszeleg reformerpózban.

A szervezet kifogásolja, hogy július 1-jétől több mint kétezer aktív kórházi ágy működése szűnik meg, ráadásul úgy, hogy ezzel tovább mélyülnek a területi egyenlőtlenségek. Azt írják: az átalakításokról sem a háziorvosok, sem a betegek nem kaptak kellő tájékoztatást. Utóbbiak közül sokan akár nyolcvan kilométert is utazhatnak az ellátásért. Káosz van a betegirányításban és a mentőszolgálatnál is - közölték.

Kapcsolódó cikkeink

Nem lefutott a választás a kormányfő szerint

Nem lefutott a választás, a mérkőzés vasárnap reggel nulla-nulláról indul - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Hír Tv P8 című műsorában szombat este felvételről sugárzott interjúban.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Új helyzet állt elő az Európai Unióban, a népvándorlás, a migráció az első számú közbiztonsági kérdéssé vált - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Szófiában, miután bolgár kollégájával egyeztetett.

MTI Fotó Bruzák Noémi

Nincs általános pánik, a többség reálisan ítéli meg a koronavírus-helyzetet – olvasható a Századvég Alapítvány elemzésében, melyről pénteken közleményben tájékoztatták az MTI-t.

2020. május 25., hétfő, Orbán