A Dunántúl nagy részén havazik

Téma: 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának kedd reggeli jelentése alapján a Dunántúl több megyéjében is havazik, egyes dél-dunántúli megyékben pedig ónos esőre kell számítania a közlekedőknek, ráadásul Pest megye nyugati részén a nagy erejű szél hóátfúvásokat okoz.

A társaság a reggeli órákban több mint 200 munkagéppel végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. A Dunántúl nagy részén, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas, Zala és Somogy megye területén folyamatosan havazik, Keszthely, Mohács, Nagyatád, Kaposvár és Szekszárd körzetéből ónos, illetve havas esőt jeleztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei. Nógrádban, valamint Fejér és Tolna megyében több helyen szállingózik a hó. A fő- és mellékutak többsége vékony rétegben a friss hóval fedett vagy sónedves. Az eddig lehullott hó mennyisége egyelőre alig néhány centiméter. A korábbi havazás miatt még letaposott havas a mellékutak többsége a Mátrában, Eger, Nyékládháza, Edelény és Sátoraljaújhely körzetében. Putnoknál jeges, Nyíregyháza és Balassagyarmat körzetében deres az alsóbbrendű utak egy része. Ezen területeken is folyamatosan dolgoznak a társaság munkagépei. A Zsámbéki-medence mellékútjain a korábbi havat hordja a szél, a kialakult hóátfúvásokat folyamatosan takarítják a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. Ennek ellenére a 1103-as és 1104-es mellékutakon, Perbál, Tinnye, Budakeszi és Telki környékén téliesebb útviszonyokra számíthatnak a közlekedők, mivel a letakarított havat a szél visszafújja a burkolatra. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint 200 munkagépe és 600 munkatársa dolgozik a 7.30 órai állapot szerint az utak hóeltakarítási és síkosságmenesítési munkáin. A társaság mind a 78 üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan látják el feladataikat a cég szakemberei.

Kapcsolódó cikkeink

Az ország északi, északkeleti területein havazik, a középső országrészben ónos eső esik, Békéscsaba környékén pedig jeges eső a jellemző - hívta fel az autósok figyelmét az Útinform péntek reggel.

 

MTI Fotó

Több helyen havazik az országban, a visegrádi és az eplényi pályán már a síelőket is várják; ha marad a hideg idő, további sípályák is megnyithatnak majd - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorfolyamában.Az M1 tudósítója Tatáról bejelentkezve...

Illusztráció

A Nyugat-dunántúli területeken tegnap éjszaka óta változó intenzitással havazik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Hétfő reggel óta 3-5 centiméternyi hó esett a Pest megyei Dobogókőn, ahol jelenleg is havazik, s mínusz 5 fokot mutat a hőmérő.

2021. június 24., csütörtök, Iván