Elfogták az érettségi tételek kiszivárogtatóját

Téma: 

A középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáinak közzététele miatt indult nyomozásban a rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetőjét.

A 2019 évi középszintű történelem érettségi feladatainak idő előtt történt nyilvánosságra kerülése miatt korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás, amelyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytat – olvasható a rendőrség honlapján.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Az NNI munkatársai két nap alatt azonosították az esszétémákat hozzáférhetővé tévő 40 éves férfit, akit 2019. május 10-én gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomdai alkalmazott a terhére rótt cselekmény elkövetését elismerte. Az eljárás a bizonyítékok teljes körű összegyűjtése érdekében folyamatban van, ezért a rendőrség az eljárás jelen szakaszában további tájékoztatást nem ad.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI Fotó Koszticsák Szilárd

 

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció

Még 2012 decemberének utolsó napjaiban időskorú személy sérelmére elkövetett rablás történt Ózdon. Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói február 1-jén elfogták azt a két férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével....

Egy kispuskává átalakított légpuskát, lőszereket és csaknem 200 doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy tiszakarádi férfi házaiban.

 

Genetikai vizsgálattal azonosították, az elkövetőket, akár életfogytiglant is kaphatnak.

2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona