Elhunyt Puskás Ferenc özvegye

Téma: 

Évtizedekig segítette, az emigrációba is követte férjét, majd a halála után gondozta a Száguldó Őrnagy hagyatékát.Keddről szerdára virradó éjszaka budai otthonában, életének 84. évében elhunyt Puskás Ferencné (született Hunyadvári Erzsébet), a világhírű magyar labdarúgó, Puskás Ferenc (1927–2006) özvegye - adta hírül a puskas.com.Hunyadvári Erzsébet 1932-ben született Budapesten, a Kispesti AC 16 esztendős kézilabdázójaként ismerkedett meg Puskás Ferenccel, a klub futballcsapatának sztárjával, akinek 1950-ben esküdött örök hűséget a kispesti Nagyboldogasszony-templomban.

 Koszticsák Szilárd1952-ben született meg egyetlen gyermekük, Puskás Anikó, aki 2011-ben a spanyolországi Valenciában hunyt el. Puskás Ferencné 1956. december 1-jén többszöri sikertelen próbálkozás után jutott ki négyéves kislányával együtt, éjszaka gyalog menekülve a szovjet hadsereg által megszállt Magyarországról Ausztriába, hogy azután Olaszországban csatlakozzon férjéhez, a november 1. óta Nyugat-Európában túrázó Budapesti Honvéd csapatkapitányához.Mint ahogy arról a puskas.com beszámolt, Puskás Ferencné öt kontinensre követte az edzőként Észak-Amerikától Ausztráliáig szinte mindenhol feladatot vállaló férjét, akivel a demokratikus fordulat után, 1991-ben költöztek vissza Magyarországra. Ötvenhat éven át voltak férj és feleség. A legendás sportember életének utolsó hat esztendejében már állandó gondozásra szorult, ezekben az években felesége sem hagyta el Budapestet, Spanyolországban élő lányával, unokáival és dédunokáival is csak akkor találkozhatott, ha ők látogatták meg a dédszülőket.A sport- és üzleti ügyekben korábban mindig a háttérben maradó Puskás Ferencné férje betegsége és halála után személyes segítséget nyújtott a Puskás című életrajzi könyv (Szöllősi György, 2005), a Puskás Hungary dokumentumfilm (Almási Tamás, 2009) elkészítéséhez, a felcsúti Puskás Akadémia elindításához, a FIFA Puskás-díj megalapításához, a spanyolországi Puskás-hagyaték hazaszállításához és a Puskás Intézet létrejöttéhez is.Forrás: telesport.hu, puskas.comKép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Időközi országgyűlésiképviselő-választást tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében vasárnap, a tisztségért öten indulnak.

MTI Fotó Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa – közölte az együttes hivatalos közösségi oldalán szombaton.

Szabad György. MTI fotó

Az akadémikus haláláról Szilágyi Zoltán, a parlament sajtófőnöke számolt be.

Forrás: Népszava

Életének 73. évében váratlanul elhunyt szombaton Koltai Tamás színikritikus, színházesztéta, újságíró - tájékoztatta a család vasárnapra virradóra az MTI-t.

Koltai Tamás 1960-1965 között szerzett diplomát az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

...
2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma