Érezni lehetett Rákóczi üzenetét

Téma: 

Szombat este benépesedett Tokaj főtere a Fejedelem című rock musical bemutatóján. Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke üdvözölte a vendégeket, majd Májer János, a település polgármestere köszönetet mondott a képviselőnek, hogy közbenjárására sikerült bemutatni az előadást a Tisza-parti városban.
II. Rákóczi Ferenc nagyon kötődött Tokajhoz. Talán azokat a köveket koptatta, amelyeket mi is. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy augusztus 25-én bemutatták a rock musicalt.
Dr. Mengyi Roland rövid köszöntőjében felajánlotta az est bevételét a Tokaji Országzászlóért Egyesületnek, hogy a szervezet tovább tudja folytatni a munkáját és a régi Nagy-Magyarországot ábrázoló emlékművet az országzászlóval az eredeti formájába visszaállítsák.
Több száz néző előtt csendültek fel a Fejedelem szívhez szóló dalai, amelyek megérintették a nézőket. „ Istennel a hazáért és a szabadságért” hangzott az ima szövege Rákóczitól, Kelemen Csabától, aki alakításával lenyűgözte közönségét, hiszen ezek a szavak szívünk egy-egy darabjai. A múltunk, amelyet egyetlen igazhitű magyar sem felejthet.
A nézőtéren érezni lehetett Rákóczi leheletét, a gondolatait, a fájdalmát és az álmait. Érezni lehetett a Nagyságos Fejedelem üzenetét, amely rólunk és nekünk szólt.

Kapcsolódó cikkeink

EPA/STR

Horváth József úgy látja, hogy sajnálatos módon már a terroristák határozzák meg, hogy hogyan éljünk.

MTI Fotó/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

És csaknem bizonyos, hogy a forróság szempontjából 2015 megdönti majd a tavaly felállított rekordot - közölte csütörtökön az időjárás adatait 1880 óta megfigyelő Nemzeti Óceán- és Légköri Hivatal, a NOAA.A júliusi középhőmérséklet 16,6 Celsius fok (61,86 d...

MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Eljárást indított a párizsi ügyészség vasárnapra virradó éjjel a hét eleji kettős rendőrgyilkosság iszlamista elkövetőjének két feltételezett segítője ellen.

Lesznek államilag finanszírozott helyek azon a tizenhat szakon is, amelyeken eredetileg csak önköltséges formában lehetett volna tanulni - erről állapodott meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája csütörtökön...

2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd