Felejtse el a tavaszt! – Jön a hó, meg a fagy

Írta: itv , - Frissítve: 18th April, 2017 - 7:28am

Téma: 

Északnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, eleinte főként az ország északnyugati, északi részén, majd egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar jégdarával.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, és összességében több helyen alakul ki eső, záporeső, északon helyenként zivatar. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd kedden a Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél többfelé megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de keleten ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 14 fok között valószínű.

 

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Ismétlődő jelleggel országszerte várható kiadós eső, zápor, a hegyekben tartósan havazhat, síkvidéken csak átmenetileg fordulhat elő hó, havas eső. Az erős északi, északkeleti szelet nagy területen kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6 fok között várható, az alacsonyabb értékekkel nyugaton, a magasabbakkal keleten. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 10 fok között alakul.

 

Csütörtökön is túlnyomóan borult lesz az ég, majd késő délutántól észak felől elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, átmenetileg havas eső, hó, majd délutántól észak felől megszűnik a csapadék. Az erős északi, északkeleti szelet többfelé kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

 

Pénteken a több órás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Csapadék nem valószínű. Az élénk északi szelet főként a Nyugat-Dunántúlon kísérik erős, olykor viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkeink