Fontos Szikszó

Téma: 

A szikszói és dél-abaúji emberek érdekében a szikszói egészségügyi ellátásról egyeztetett ma Dr. Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő és Füzesséri József polgármester.

Az egyeztetés fókuszában az ellátórendszer javítása és a szociális ellátás erősítése állt. Az elmúlt évben folyamatos egyeztetés zajlott a felek között, melynek eredményeképpen hamarosan a helyi igényeknek megfelelő ellátási modell kerül kialakításra.

A szikszói kórházban működő járóbeteg-ellátást semmi nem veszélyezteti, sőt a jövőben további erősítése várható, amelyhez az Egészségügyért Felelős Államtitkárság szakmai segítséget ajánlott. Az önkormányzat számára az egészségügyi alapellátás ügye fontos, ezért a háziorvosi rendszer megerősítésében és az államtitkárság praxis-programjának népszerűsítésében is szervezői szerepet kíván betölteni.

Dr. Mengyi Roland szerint a cél az emberekkel való törődés erősítése, ezért a szikszói kórház és a helyi egészségügyi és szociális ellátás ügye kiemelten fontos számukra.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Mohai Balázs

Kazahsztán fontos partnere Magyarországnak - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott kazah kollégájával.

MTI Fotó Balázs Attila

A legújabb, 2030-ig szóló köznevelési stratégia fontos célként tűzte ki a tanárok tehermentesítését és a lemorzsolódás csökkentését – írta a hétfői Magyar Nemzet.

2021. május 6., csütörtök, Ivett,Frida