A gazdák felelősségére figyelmeztetnek szilveszterkor

Téma: 

Több háziállat is megijed szilveszterkor a pirotechnikai eszközök fény- és hanghatásaitól. Emiatt több állat elszökik otthonról, sokan az autók elé kerülnek. A gazdáknak személyes felelősségük megakadályozni a bajt.

A háziállatok szilveszteri védelmére hívja fel a figyelmet csütörtöki, szilveszteri számában több napilap.

MTI FotóA Magyar Nemzet kiemelte: több háziállat is megijed a pirotechnikai eszközök fény- és hanghatásaitól. Emiatt több állat elszökik otthonról, sokan az autók elé kerülnek. Kozma Tamás, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság állat-egészségügyi szakszolgálatának szakmai vezetője a lapnak nyilatkozva azt mondta: a gazdáknak "személyes felelősségük megakadályozni a bajt". Akár annak árán is, hogy szilveszter éjszakáján maguk is otthon maradnak - tette hozzá a szakember.

A Népszava felidézte, hogy 2013. január elsejétől kötelező minden 4 hónapnál idősebb kutyába mikrocsipet ültetni, és ezzel regisztrálni az országos adatbázisban. Ennek kapcsán felhívták a figyelmet, hogy a Vigyél Haza Alapítvány idén a főváros 25 pontján telepített, bárki számára könnyen elérhető mikrocsip-leolvasót.A kutyakereső emellett - mint írták - elérhető az interneten, okostelefonokra pedig külön alkalmazás is letölthető hozzá. A kezdeményezéshez több étterem és más intézmény is csatlakozott. A kutyakereső alkalmazás letöltésével lehetőség van az állat adatainak megadására, az elveszett gombra kattintva pedig értesíthetik az esetről a körzetben lévő valamennyi alkalmazáshasználót.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Balázs Attila

Csak a fővárosban több tízezer turista tölti az év utolsó napjait szállodákban – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke pénteken az M1-en.

hirado.hu

Rövid közleményben gyűjtötte össze a szilveszterrel kapcsolatos tudnivalókat az Országos Mentőszolgálat, amit eljuttatott szerkesztőségünkhöz is.

MTI-fotó Czimbal Gyula

A Trivago.hu és a Szállás.hu adatai szerint is Budapest a legnépszerűbb belföldi szilveszteri úti cél, a külföldi városok közül Prága, illetve Zakopane vezet.

Az M1 volt a legnézettebb csatorna szilveszterkor, a legnépszerűbb szórakoztató műsor a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán óévbúcsúztatója volt - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

2020. július 10., péntek, Amália