Gerd Walker az Audi Hungaria új, a járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója

Téma: 

Az igazgató az ingolstadti Audi AG-től vált a magyar vállalathoz. Az okleveles gépészmérnök 14 éve dolgozik az Audi AG-nél.

Gerd Walker 1970-ben született Reutlingenben, Németországban. Gépészmérnöki tanulmányait követően szakmai karrierjét 1998-ban kezdte az Audi AG koncepciótervezésén.

2003-tól Walker különböző vezetői pozíciókat látott el a vállalaton belül. A műszaki fejlesztés területén a kísérleti alkatrészek beszerzéséért és gyártásáért felelt, valamint az előszéria- központ (VSC) projektvezetője volt. Később az előszéria- központban az összeszerelés projektvezetésért, valamint a virtuális járműgyár, logisztika és karbantartás területének irányításáért volt felelős. 2006 és 2009 között az előszériás termék, a karosszériagyártás terméktechnika valamint az exteriőr területeket vezette. 2009-ben az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi elnökének asszisztense lett.

Gerd Walker a járműgyár ügyvezető igazgatói feladatait Ulrich Minketől veszi át, aki korkedvezményes nyugdíjba megy.

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Martial Trezzini

A jövőben Győrben készül a korábban spanyolországi Martorellben gyártott Audi Q3, a cég legkisebb szabadidő-autója, miután a német Audi AG változtatott globális termelési hálózatán - tájékoztatta az Audi Hungaria Motor Kft.

MTI/EPA/Ian Langsdon

A dízelbotrány megcsapolta az Audi nyereségét, és a hibás Takata légzsákokkal ellátott autók visszahívása tovább rontotta az eredményt.

2020. december 4., péntek, Borbála,Barbara