GfK: többet költünk kávéra, de kevesebbet fogyasztunk

Téma: 

Egy átlagos vásárló mintegy 8000 forintot költött kávéra 2012 január-októberben, szemben az előző év azonos időszaki 7400 forinttal, a GfK Hungária Piackutató Intézet elemzése szerint a növekedést az átlagosan 15 százalékos áremelkedés okozta, ugyanis a kávépiac mennyiségben 6 százalékkal csökkent.

A legnagyobb szegmens, azaz az őrölt-pörkölt kávé esetében a háztartások a vásárolt mennyiséget visszafogják, és egyre inkább elmozdulnak az olcsóbb - főként sajátmárkás - termékek irányába - áll a GfK közleményében.
Az elemzés jelzi: a háztartási kisgépek kiskereskedelmi piaca 2012 első kilenc hónapjában jelentősen csökkent, így a kávéfőzőgépek eladása is visszaesett, a darabszámot tekintve 16 százalékkal. A visszaesés a különböző típusoknál eltérő mértékű volt: a filteres kávéfőzők eladása több mint egynegyedével (27 százalékkal), míg az eszpresszó kávéfőzőké 11,3 százalékkal csökkent.

mti

Kapcsolódó cikkeink

Szerdától 3,3 százalékkal mérséklődik a távhő díja - ezt írja elő a februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépő szabálya.

 

 Leszerelik a bankautomatákat a hazai pénzintézetek

Pontosan 100 bankjegykiadó automatával kevesebbet üzemeltet a Világgazdaságnak válaszoló 13 kereskedelmi bank, mint fél évvel korábban. A pénzkiadó készülékek száma már tavaly is elsősorban a takarékszövetkezetek fejlesztései miatt emelkedett.

MTI/EPA/Andreas Gebert

Március 27-én, a hivatalos nyári időszámítás kezdetén kell majd az órákat egy órával előbbre vinni, így a húsvéti hétvégén kevesebbet alhatunk.

Az oroszok 700 millió köbméter gáz számára foglaltak le kapacitást a magyarországi gáztárolókban – írja a Napi Gazdaság szerdai száma.

 

2020. július 13., hétfő, Jenő