A hétvégén nagyrészt napos, száraz idő várható

Téma: 

Pénteken még lehet kisebb eső, de a hétvége nagy részében száraz, napos idő várható. A leghidegebb órákban helyenként még előfordulhat gyenge fagy, délután már 20 Celsius-fok körüli maximumokra lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön észak felől lassanként csökken a felhőzet, a déli határvidéken kisebb eső is lehet, másutt többnyire derült vagy fátyolfelhős, napos idő lesz. Helyenként megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, de az Északi-Középhegységben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

    Szombaton és vasárnap derült, napos idő várható. Többfelé megélénkülhet a szél, de csapadék nem lesz. Szombaton a minimumhőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű, míg a nappali maximumok várhatóan 15 és 20 fok között alakulnak. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, a gyenge fagy északkeleten valószínű. A nap folyamán 16-20 fokig melegedhet a levegő - olvasható az előrejelzésben.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főportája előtt elhelyezett csecsemőmentő inkubátorban újszülöttet találtak- tájékoztatta orgánumunkat az intézet sajtóosztálya.

Donald Trump hivatalosan is meghirdette elnökségének első 100 napos programját. A most közölt lista olyan közigazgatási intézkedésekből áll, amelyek az etikus, korrupciómentes és hatékony kormányzás alapjait hivatottak biztosítani.

Változékony, de napos idő várható

Vasárnap főleg délelőttig lehet felhős az ég, napközben már a napsütés lehet jellemző. Főleg a nyugati tájakon még zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Megerősödhet a délkeleti szél. 30 fok körüli meleg várható.

Európa északi felének időjárását többközéppontú ciklonrendszer és azok frontjai határozzák meg. Emiatt arrafelé gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen esik az eső, záporeső.

2020. december 4., péntek, Borbála,Barbara