Hidegfront előtt még belehúz a kánikula

Téma: 

Nyugat felől egy újabb hidegfront érkezik, azonban előtte a hét első napján még pár fokkal melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, és mivel alig lesz felhő az égen, ezért csapadék sem valószínű – közölte rövidtávú, 24 órás előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Ahogy azt a honlapjukon írták, a sok napsütés mellett csak kevés gomoly- és fátyolfelhő lehet az égen, csapadék nem valószínű. Ennek ellenére a déli szelet többfelé kísérik élénk, néhol erős lökések.
 
OMSZ, hirado.hu
 

Mivel a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között valószínű, ezért az ország egész terültére hőség miatti figyelmeztetést adtak ki Vas, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével, sőt, Békés és Csongrád megye területére másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Erős UV sugárzást vár az OMSZ, ennek mértéke 6,6-os (35-45 perc alatti leégés).

Forrás: hirado.hu

Kép: OMSZ

Kapcsolódó cikkeink

A szombaton érkező hidegfront többnapos lehűlést hoz

Pénteken az ország déli, délkeleti részén újra meghaladja majd a hőmérséklet a 30 fokot, szombaton viszont eléri az országot egy markáns hidegfront, amely többnapos lehűlést hoz – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-nek.

Kedd hajnalban érkezik a hidegfront

Kedden hajnalban megérkezik a hidegfront, amelynek hatására helyenként viharos erejű széllökések várhatók, s az ország nagy részén megszűnik a hőség. A csúcshőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok körül várható.

Pénteken és szombaton a hajnali pára-, illetve ködfoltok feloszlása után változóan felhős, nagyobbrészt napos időre számíthatunk. Eső nem alakul ki.

2019. június 27., csütörtök, László