Ingyen KRESZ-tanfolyam a húsz évnél fiatalabbaknak

Téma: 

Július elsejétől a kormány megtéríti a KRESZ tanfolyam és vizsga díját is a húsz évnél fiatalabbaknak.

A visszatérítés 25 ezer forintig jár sikeres vizsga esetén és akkor is igényelhető, ha valaki nem azonnal a kresz-vizsga után vesz részt a gyakorlati oktatáson. Évente harmincezer húsz évnél fiatalabb szerez jogosítványt itthon.
 
MTI Fotó

A közlekedési szabályok alapjaival ismerkednek a tanulók ebben a miskolci autósiskolában. A diákok közül sokan arra vártak, hogy véget érjen a tanév és végre elkezdhessék a tanfolyamot.

Július elsejétől a fiatalok jelentős támogatást kapnak jogosítványuk megszerzéséhez. A kormány ugyanis megtéríti a Kresz- tanfolyam és vizsga díját a húsz évnél fiatalabbaknak. Ez azt jelenti, hogy 25 ezer forintig a diákok sikeres vizsga esetében visszaigényelhetik a költségeiket.

Nagyon sok információnk van arról, hogy vannak olyanok, akik elve vártak erre a július elsejére, hogy majd ekkor jelentkeznek,mert ekkor jön ez a 25 zer forintos visszatérítés, aki jelentkezik, a kormányrendelet értelmében amelyet egyébként ki is osztunk a tanulóknak, akik 20 év alattiak.

A szakemberek abban bíznak, hogy a támogatás ösztönözni fogja a diákokat, hogy minél hamarabb ismerkedjenek meg a kresz szabályaival. A kormány célja, hogy támogassa a fiatalok mobilitását, ezzel növelve a munkaerőpiacon való elhelyezkedésük esélyeit.

A kresz tanfolyamot évente csaknem ötvenezer húsz évnél fiatalabb diák kezdi el, közülük csaknem harmincezren sikeresen teljesítik is a vizsgát. Azok, akik igénybe vennék a támogatást, az Új Nemzedék Központnál érdeklődhetnek, az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó

 

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Eddig nem lehetett megkérdőjelezni egy közlekedési tábla jogosságát, legalábbis közigazgatási úton. Az új szabályozásnak köszönhetően, ha valakinek nem tetszik egy tábla, kifogást emelhet.

Úttestre festett jelek, KRESZ- táblák, mint az igaziak, de mégsem.. A KRESZ park sokak által kedvelt területe városunknak, ezért is szorgalmazták többen, hogy nyerje vissza régi formáját, eredeti funkcióját.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója

Február 4-én ünnepélyes keretek között kezdetét vette a MÁV Csoport és a GYSEV Zrt. új motorvonat-vezető tanfolyama a budapesti Baross Gábor Oktatási Központban.

2021. április 13., kedd, Ida