Ismét több megyében havazik, de a közlekedésben nincs fennakadás

Téma: 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának szombat reggeli jelentése alapján a Tiszántúlon, főleg Szeged, Makó, Sarkad és Debrecen térségében havazik, de Szentlőrinc, Kecskemét és Szikszó környékén is esik vagy szállingózik a hó. A közúti közlekedésben nagyobb fennakadást vagy torlódást egyelőre nem okoz a havazás.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő országos főutak a Dunántúlon és a középső országrészben többnyire szárazak, a Tiszántúlon, továbbá Veszprém és Kápolnásnyék térségében vizesek, sónedvesek, vagyis ezeken a területeken jók a közlekedés feltételei, csupán Szeged környékén találkozhatnak az autósok egyelőre havas szakaszokkal. A Tisza vonalától keletre azonban a folyamatos havazás miatt a mellékutak egyelőre még havasak. A társaság mind a 78 üzemmérnökségén II. fokú a téli tisztántartási készenlét, ez azt jelenti, hogy a cég szakemberei továbbra is 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan látják el téli útüzemeltetési feladataikat az ország teljes területén. A közlekedők az aktuális útviszonyokkal kapcsolatosan friss információkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

Kapcsolódó cikkeink

Országszerte havazik!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek reggeli jelentése alapján szinte az ország teljes területén változó intenzitással havazik vagy szállingózik a hó.

Ma délután újabb havazás kezdődött a budapesti repülőtéren, a Budapest Airport havas szolgálata ismét teljes készültségben dolgozik.

Az ország északi, északkeleti területein havazik, a középső országrészben ónos eső esik, Békéscsaba környékén pedig jeges eső a jellemző - hívta fel az autósok figyelmét az Útinform péntek reggel.

 

Jelenleg Borsod-Abaúj-Zemplén megye jelentős részén havazik, havas eső esik. A közútkezelő gépei folyamatosan takarítják az utakat, a közúti közlekedésben fennakadás nincs. A fő- és mellékutak ennek ellenére havasak, nedvesek, hókásásak lehetnek.

2021. június 24., csütörtök, Iván