Javult a levegő minősége Miskolcon

Téma: 

Javul a levegő minősége Miskolcon, ezért Kriza Ákos polgármester pénteken megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A közlemény szerint a városban működő automatikus mérőállomásokon a szálló por koncentrációja az elmúlt napon alatta maradt a küszöbértékeknek.

MTI Fotó Vajda János

Kriza Ákos egyúttal megköszönte a miskolciaknak a füstködriadó alatt tanúsított együttműködést és a légszennyezettség mérséklésében tett erőfeszítéseit.

Javult a levegő minősége Nyíregyházán is

Visszavonta a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Kovács Ferenc polgármester. A szálló por 24 órás átlagkoncentrációja csütörtökön az egészségügyi határértékre csökkent és a későbbi mérések is folyamatos csökkenést mutattak. Nyíregyházán az elmúlt hétvégén, illetve a hét elején volt magas a levegőben lévő szálló por koncentrációja, a mért értékek hétfőn meghaladták a szmogriadó riasztási fokozatát is.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Vajda János

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Balázs Attila

A téli hónapokban minden népesedési mutató javult Magyarországon – mondta a Kopp Mária Intézet elnöke az M1 szombat esti műsorában.

hirado.hu

Kis mértékben újra emelkedett az idei harmadik negyedévben a magyar lakosság fizetőképességi indexe az előző negyedévben mért visszaesés után – közölte a kintlévőségkezelő Intrum az MTI-vel szerdán.

MTI/EPA/Alexander Becher

Sokkal jobb Oroszország és Németország viszonya, mint néhány hónapja volt – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 vasárnap reggeli műsorában.

2020. május 25., hétfő, Orbán