Javult a levegő minősége Miskolcon

Téma: 

Javul a levegő minősége Miskolcon, ezért Kriza Ákos polgármester pénteken megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A közlemény szerint a városban működő automatikus mérőállomásokon a szálló por koncentrációja az elmúlt napon alatta maradt a küszöbértékeknek.

MTI Fotó Vajda János

Kriza Ákos egyúttal megköszönte a miskolciaknak a füstködriadó alatt tanúsított együttműködést és a légszennyezettség mérséklésében tett erőfeszítéseit.

Javult a levegő minősége Nyíregyházán is

Visszavonta a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Kovács Ferenc polgármester. A szálló por 24 órás átlagkoncentrációja csütörtökön az egészségügyi határértékre csökkent és a későbbi mérések is folyamatos csökkenést mutattak. Nyíregyházán az elmúlt hétvégén, illetve a hét elején volt magas a levegőben lévő szálló por koncentrációja, a mért értékek hétfőn meghaladták a szmogriadó riasztási fokozatát is.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Vajda János

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Alexander Becher

Sokkal jobb Oroszország és Németország viszonya, mint néhány hónapja volt – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 vasárnap reggeli műsorában.

Jelentősen javult a foglalkoztatás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén megtárgyalta a megye foglalkoztatási helyzetéről készült tájékoztatót, amelyből kiderült, hogy 1995 óta nem volt olyan alacsony a munkanélküliek száma, mint decemberben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc megyére jelenleg is érvényben tartja elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztető előrejelzését, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 20 milliméternél is több...

2019. július 18., csütörtök, Frigyes