Katasztrófa Kövesden

Téma: 

Az eddig a Miskolci Semmelweis Egészségügyi Központhoz tartozó mezőkövesdi kórháztól elvették a 30 belgyógyászati aktív ágyakat, megvonták a 24 órás sürgősségi ellátást, s az intézményt a továbbiakban – krónikus ellátóhelyként – az egri Markoth Ferenc Kórház működteti. Egy mezőkövesdi olvasónk levelében azt állítja: ezzel katasztrófahelyzet alakult ki Dél-Borsod kórházi ellátásában. Érvelése szerint mostantól a térség sürgős ellátást igénylő betegei – példái szerint szívroham, gyomorvérzés, agyvérzés – az új struktúrában hátrányt szenvednek, megnő az ellátáshoz jutásuk várakozási ideje.
Hivatkozik arra is: nemcsak Mezőkövesdtől vettek el 60 ágyat, de Egert is megfosztották 30-cal, miközben az ellátandók száma 30 ezerrel nőtt. Állítja: az érintett kórházigazgatók azt szeretnék elérni, hogy „ami még menthető”, az kerüljön vissza az eredeti helyére… – „Emberéletekbe kerülhet, hogy a kórházba szállítás menetideje megnövekedett, s többet kell várni egy sürgős ellátásra. A helyi emberek felháborodásuknak hangot is szeretnének adni, ezért létrehoztak egy facebook közösséget, s aláírást gyűjtenek kórházukért” zárul a levél.

Kapcsolódó cikkeink

Shutterstock

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhülésével a munkaerőpiacon is javulásra lehet számítani, de a visszarendeződés lassúnak ígérkezik elemzők szerint.

MTI/AP

Hivatalosan is érvénybe lépett kedden a brit EU-tagságot rögzítő törvény visszavonását célzó jogszabály, miután II. Erzsébet királynő az előírt formális uralkodói aktussal jóváhagyta és kihirdette.

Bűncselekménynek számít, ha engedély nélkül hoznak be külföldről lőszert, illetve fegyvert. Eljárás indult egy edelényi vadásszal szemben, aki a megfelelő igazoló okmányok nélkül hozott be Szlovákiából lőszereket.

2020. július 15., szerda, Henrik,Roland