Kétszázezer embernek segítettek a bértámogatási programokkal

Téma: 

Célba ért a kormányzati támogatás: már mintegy kétszázezer embernek segítettek a munkahelyvédelmi és a munkahelyteremtő bértámogatásokkal – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára pénteken Hajdúszoboszlón, mielőtt támogatási okiratot adott át a Hungarospa Zrt.-nek.

 

Bodó Sándor elmondta: a csökkentett munkaidőben foglalkoztatottaknak segítő munkahelyvédelmi támogatást eddig 13 ezer cég igényelte 160 ezer munkavállalónak, eddig ezen a címen 26,5 milliárd forintot fizettek ki.A program rendkívül népszerű, csupán csütörtökön több mint 2600 dolgozóra nyújtottak be támogatási igényt a vállalkozások – fűzte hozzá.

Bodó Sándor beszámolt arról is, hogy a kutatás-fejlesztés területén dolgozók támogatására ezer cég 16 ezer dolgozóra 11,7 milliárd forint támogatást kapott.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

A néhány napja indult munkahelyteremtő támogatásra péntekig több mint hétezer kérelem érkezett, 11 ezer dolgozóra több mint 12,6 milliárd forint támogatási igénnyel – sorolta az államtitkár.

A kormány bértámogatási programjaira a legtöbben Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyékből pályáztak – jelezte Bodó Sándor hozzátéve, hogy Hajdú-Biharban 600 vállalkozás 6700 munkavállalóra, Hajdúszoboszlón 31 cég 610 dolgozóra nyújtott be támogatási igényt.

Bodó Sándor bejelentette: a kormány 274 munkavállaló megtartására 40,5 millió forint vissza nem térítendő bértámogatást nyújt a Hungarospa Zrt.-nek.

A államtitkár, miután átnyújtotta a támogatási okiratot Kircsi Lajos vezérigazgatónak, reményét fejezte ki, hogy a támogatás is hozzájárul a turisztikai szezon biztonságos indulásához Hajdúszoboszlón.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

Nem várt sikerrel zárult tavaly a Magyar Régész Szövetség által kezdeményezett programsorozat, ezért a szervezet 2015-ben is meghirdette a Régészet Napját.

MTI Fotó Balázs Attila

A házastársi kapcsolat megerősítésének fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet a szervezők a házasság hete programjaival – mondta Herjeczki Kornél, a programsorozat koordinátora az M1 Ma délelőtt adásában vasárnap.

A nemzeti vasúttársaság hétfőtől megkezdte az idei közfoglalkoztatási programban alkalmazott munkavállalók ütemezett felvételét.

2021. június 24., csütörtök, Iván