Kijött a kórházból a Hortobágyon megsérült katona

Téma: 

Kedden elhagyhatta a budapesti Honvédkórházat a július elsejei hortobágyi robbanásban megsérült tűzszerész katona - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A HM közleményében azt írta: 12 nap ápolás, kivizsgálás és több műtét után otthonába távozhatott a Magyar Honvédség Egészségügyi Központból a megsérült tűzszerész főtörzsőrmester.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Kontrollvizsgálatokkal, majd rehabilitációval folytatódik kezelése – írta a HM.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő területen július elsején délután mentesítési feladatokat láttak el az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészei, amikor az egyik robbanótest, egy 250 kilogrammos bomba a hatástalanítás közben felrobbant. Négy tűzszerész meghalt, egy súlyosan megsérült.

A balesetben meghalt négy katonát hősi halottá nyilvánítják.

Juhász Attila főtörzsőrmester, Rózsa Nándor főtörzsőrmester, Balázs Ádám őrmester és Kozár Gábor szakaszvezető balesete ügyében a közigazgatási eljárás mellett a honvédelmi miniszter utasítására belső szakmai vizsgálat is folyik.

A vizsgálat lezártáig leállították a terület mentesítését.

Simicskó István honvédelmi miniszter múlt héten egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: amikor Benkő Tibor vezérkari főnökkel a kórházban meglátogatták a sérült katonát, Tóth Péter főtörzsőrmester azt mondta: annyi esélye volt az életben maradásra, mint arra, hogy a bomba felrobban: “semmi”.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a katonák, a profi tűzszerészek mindent megtettek, hogy hatástalanítsák a bombát.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Katona Tamás történész, politikus - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója.Fodor Pál - a család meghatalmazása alapján - elmondta: Katona Tamás , az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont...

Katona perel az egykori honvédségi ingatlan miatt

A jog előtt vonná felelősségre képviselőtársát a valótlan állításai miatt Katona Ferenc önkormányzati képviselő. A téma még mindig a közgyűlés által módosított helyi településszerkezeti terv.

Kijev szerint a hét végén ezerötszáz orosz katona lépett Ukrajna területére

 
  
 

Kijev szerint ezerötszáz orosz katona lépett a hét végén Ukrajna területére, több száz haditechnikai eszközzel együtt.

MTI

A katonák kettős feladatot teljesítenek, egyrészt az ideiglenes biztonsági határzár kiépítésében vesznek részt, másrészt a rendőrség munkáját segítik.Több mint 4700 katona teljesít szolgálatot a déli határ mentén a vezérkari főnök tájékoztatása szerint. Benkő...

2021. május 6., csütörtök, Ivett,Frida