Lázár: A munkából élők költségvetése lesz a 2018-as év

Téma: 

Ma Magyarországon stabilitás és kiszámíthatóság van – jelentette ki Lázár János, így ha minden jól meg, június 15-re megszavazzák a jövő évi költségvetést. Az új büdzsé a munkából élő emberek költségvetése lesz – mondta a kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányzati sajtótájékoztatón.

Az elmúlt napokban négy kabinetülés és egy kormányülés áll a kormányzat mögött. Utóbbin a legfontosabb a 2018-as költségvetés tervezetének megvitatása volt. A kormányzat csütörtökön küldi meg a Költségvetési Tanácsnak a tervezetet, és várhatóan a jövő héten terjeszti be a parlament elé – jelentette ki Lázár János.

MTI Fotó

Kijelentette: ma Magyarországon stabilitás és kiszámíthatóság van. Így ha minden jól megy, akkor június 15-re átmegy a jövő évi büdzsé. Ez a munkából élő emberek költségvetése lesz. Foglalkoztatás, családtámogatás, biztonság – szavai szerint ezek állnak a költségvetés középpontjában.

A minimálbér 138 ezer, a garantált bérminimum 180 ezer forint lesz. Az adók tovább csökkennek, az interneté 18-ról 5 százalékra, a halé 27-ről 5 százalékra. A büdzsé körülbelül 80 százaléka megy el az ország működtetésére, 20 százalék pedig fejlesztésére. A tervek szerint erősen 4 százalék fölött lesz a gazdasági növekedés – sorolta. Azt is mondta, hogy amikor a Fidesz kormányoz, nincs választási költségvetés.

Lázár János közölte: a parlament elé kerülnek a jövő évi adótörvények, a költségvetést megalapozó törvénycsomag, valamint az idei büdzsé módosítása is, amelyre azért van szükség, mert át kell vezetni a bérnövekedéseket, a járulékcsökkentéseket és a földértékesítési bevételeket a 2017-es költségvetésen.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Vajda János

A tervek szerint 2018 végére az egész ország területén lesz vastagbélrákszűrés - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi koordinációért felelős helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.Mészáros János azt mondta,...

MTI Fotó

Jelenleg 883 ezer magyar háztartásban még nincs megoldva szélessávú internethez való hozzáférés. A Digitális Magyarország terv szerint 2018-ra minden háztartásban ott lesz a világháló.

Cristiano Ronaldo 2018-ig meghosszabbította szerződését a Real Madrid labdarúgócsapatánál - a királyi gárda ügyeiben mindig jól értesült Marca internetes oldalának hétfői beszámolója szerint.

2020. július 14., kedd, Örs,Stella