Leváltották az NNI főnökét

Téma: 

Pintér Sándor belügyminiszter szerdán leváltotta a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóját. Csizner Zoltán rendőr marad, a bűnügyi ellátó igazgatóság létrehozásával kapcsolatos koordináció lesz ezentúl a feladata.
A Belügyminisztérium közleménye szerint "a rendőrség átszervezésének keretében került sor" Csizner felmentésére. Utódja Bucsek Gábor lett.
A Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője, Csécsi Soma nem kívánta kommentálni a személyzeti változással kapcsolatos hírt. Mint mondta, az NNI kizárólag az általuk folytatott nyomozásokról nyilatkozik. A Belügyminisztérium sajtóosztálya nem reagált megkeresésünkre.
A Nemzeti Nyomozó Iroda két magas rangú volt rendőrtisztjét a nyár elején vették őrizetbe, V. László ügyével kapcsolatban. V. László a nyomozók szerint megvesztegetett budapesti rendőröket, hogy szórakozóhelyeit békén hagyják, és az ottani törvénytelenségek felett szemet hunyjanak.

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Több mint kétezer migráns alszik jelenleg a párizsi utcákon, amire tavaly tavasz óta nem volt példa, a kormány ezért újabb 1200 befogadóhely átadását tervezi – közölték pénteken hivatalos források.

Kissé gyengült a forint a hétvégén: az eurót hétfő reggel 282,59 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 281,90 forint után.

MTI Fotó Vajda János

Villamos és kisteherautó ütközött Miskolc belvárosában péntek reggel, a villamos kisiklott, az autó utasa megsérült – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

MTI Fotó Baranyi Ildikó

Nem ért egyet az RMDSZ a román kormány döntésével, mely sürgősségi rendelettel módosította a büntető törvénykönyvet és a büntetőeljárást.

2020. április 2., csütörtök, Áron