Már a 3 millió 250 ezret is átlépte a beoltottak száma itthon

Téma: 

A hétvégén sem áll meg az oltási program. Az oltópontokon és a háziorvosoknál is folytatják az injekciók beadását. Továbbra is az idősek és az aktív korúak állnak a középpontban, viszont egyre több fiatal is megkapja a védőoltást. Közben a vakcina segítségével a kismamák is védettséget szereznek, illetve még egy újabb pótlehetőség keretében az eddig kimaradt pedagógusokat is beoltják – hangzott el az M1 Híradójában.

Napi 12 órában adják be egész héten a vakcina-dózisokat Balassagyarmaton. Már több tízezer embert oltottak be, és ezen a hétvégén csaknem 640 pedagógus beoltására is sor került.

MTI Fotó Rosta Tibor

Nyíregyházán a lakosságot és a pedagógusokat is oltják a hétvégén is. Az M1-nek nyilatkozók többsége szerint az iskolák újraindításával hatékonyabb lesz a tanítás, ők pedig védettek a vírussal szemben.

Kiskunhalason pénteken és szombaton csaknem 500 pedagógus és köznevelésben dolgozó kapta meg a Pfizer vakcinát. Ez már a harmadik lehetőség, amikor soron kívül jelentkezhettek oltásra az oktatási dolgozók.

És a kismamák oltását is folytatják országszerte. A múlt héten 130, most pedig több mint 160 anyukát oltottak be Zalaegerszegen.

Az orvosok szerint, a második és harmadik trimeszterben minden várandósnak javasolt az oltás, illetve a szülés után is indokolt, mert az anyatejen keresztül a gyermek is védettséget szerez.

Szombaton átlépte a hárommillió 250 ezret azok száma akiket itthon beoltottak – erről tett közzé videót közösségi oldalán Orbán Viktor. A koronavírus tájékoztató portál reggeli adatai szerint pedig egy millió 371 ezren már a második oltáson is túl vannak.

A hazai oltási program az egyik legerősebb Európában, Magyarország lakosságarányosan továbbra is a második az EU tagállamai között az oltások számában.

Ha a lakosság 70-80 százaléka – azaz szinte minden felnőtt– beoltatja magát, akkor nem lesz negyedik hullám – erről Szlávik János beszélt az M1-nek. Az infektológus azt mondta: az átoltottsággal a vírusmutánsok kialakulását és terjedését is meg lehet gátolni. Hozzátette: a beoltottak számának emelkedésével párhuzamosan az egészségügyre nehezedő teher is csökken.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Újabb jó hír a már beoltottak részére.

MTI Fotó Ujvári Sándor

Péntek délutánra meglett a négymilliomodik beoltott. Orbán Viktor közösségi oldalán jelezte, hogy folytatódik az oltási kampány.

hirado.hu

Beoltották a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával Orbán Viktor miniszterelnököt. Az erről készült fényképeket a kormányfő Facebook-oldalára tették fel vasárnap délelőtt.

EPA

Meghalt 182, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2365 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Eddig 3 913 550 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 880 897-en már a második adag vakcinát is megkapták.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma